2007-12-21

S&M

Försvaret föreslår att bara de som vill skall behöva göra värnplikt. Försvarsminister Sten Tolgfors (m) håller med. Och det är ju ett fall framåt.

Tvånget försvinner. Men någon substansiell lön kommer de små liven inte att få. Så principen att svenskt försvar skall bygga på slaveri i någon form är alltså kvar.

Är det inte dags för en yrkesarmé snart? Om inte annat för att alla man utbildar kan bli kvar i verkamheten och vara till någon nytta – istället för att hemförlovas efter 18 månader...

Länk »

4 kommentarer:

  1. Det riktiga slaveriet (att tvingas arbeta) kommer dessutom att vara kvar "i kristider".

    Yrkesarme låter helt ok för min del. Men inte om de bara skall hålla på och tramsa med att skicka soldater att dö för kompletta främlingar i långtbortistan. Då kan vi lika gärna lägga ned det s k "försvaret" (det lilla som inte redan är nedlagt vill säga).

    Försvarsledningen verkar vara en hög metrosexuella fjantar. De borde skickas på upptuffningskurs till främlingslegionen, SAS eller dyl. Med Sun Tzu och Clausewitz på läslistan.

    SvaraRadera
  2. Förmodligen skulle det till och med bli billigare med en yrkesarmé...

    SvaraRadera
  3. Ni talar oväsentligheter. Det här handlar om att upprätthålla principen om att staten har rätt att nyttja medborgarnas liv på det vis staten behagar. Det är en extremt viktig princip som politker från alla läger är dödsförskräckta för att urholka.

    SvaraRadera
  4. Men någon substansiell lön kommer de små liven inte att få. Så principen att svenskt försvar skall bygga på slaveri i någon form är alltså kvar.

    Mmm, HAX ansluter sig till vänsterretorikerna. Slaveri är numera att få lite betalt för sitt frivilligt utförda arbete, inte att tvingas arbeta.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.