2007-12-21

Terrorism, the Belgian style...

Bryssel är i dag lamslaget av något slags terrorlarm. Sägs det. Själv vet jag inte, eftersom jag inte har lämnat kvarteren under dagen.

Men enligt vad jag förstått bevakar tungt beväpnad polis Manneken Pis, de jultomma EU-kontoren och skridskobanan nere i St Cathrine. Och det tänker de fortsätta göra, meddelas det. Fram till den 2 januari.

Man undrar... Finns det i så fall terrorister som är så jävla dumma att de inte slår till den 3 januari i stället? Eller 4:de? Eller 18:de?

(Ryktena i kvarteren talar om en planerad al Qaida-attack mot kristet julfirande. Och med tanke på att julen i Bryssel är mer Disney-lik än till och med på Disneyland, så kan det finnas en viss logik i det hela. En söndersprängd julmarknad på Grand Place skulle förmodligen göra sig väldigt bra i nyheterna.)

Nå väl. Det skall bli spännande att ta sig igenom Zaventems flyplats i morgon bitti...

Länk »

4 kommentarer:

  1. Jag tycker inte det är fel att stoppa personer som vill döda oskyldiga människor, enbart pga. att de lever i en viss del av världen. (Alla människor kan ha olika personliga, och religiösa, åsikter, samt kan drabbas av bomber avfyrade av religiösa idioter.)

    Om det är någonting som polisen ska stoppa, så är det religiösa idioter, som vill skada andra människor på grund av deras åsikter.

    SvaraRadera
  2. Nu var det väl snarast det belgiska förhållningssättet jag noterade. Att polisen sköter sitt jobb och försöker skydda oss från folk som vill skada oss har jag inget emot.

    SvaraRadera
  3. Den amerikanska polisen hade skjutit terroristerna och gått hem istället för stå och vakta.

    Och om terroristerna inte visade sig så hade de skjutit några andra istället.

    SvaraRadera
  4. Och aewheros bygger detta uttalande om amerikanska polisens arbetssätt på en händelse som man kan läsa om...var?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.