2008-01-23

Ett budskap som knappast kan missförstås...

Rysslands ledare, Vladimir Putin, fortsätter att bete sig som en moppsig tonåring.

Nu låter han utföra test av nya missiler i Biscayabukten, utanför Spaniens och Frankrikes kuster.

Länk »

8 kommentarer:

  1. Det finns en anledning till det så ansvaret bör läggas där också.

    SvaraRadera
  2. Ska vi inte lägga ansvaret på dem som uppfann ballistiska projektiler också?

    Klart man får ta fulla ansvaret av sina egna handlingar. Man kan ju inte hållas ansvarig för andras följdhandlingar även om man förstås får skylla sig själv när man provocerar någon.

    Själv tycker jag att Frankrike kan skjuta litet varningsmissiler och säga att om ni inte pallrar er utom skotthåll bums så sänker vi er.

    SvaraRadera
  3. Vem imponeras av detta? Det är ju militär freakshow när,ast. Det är ju upplagt för skratt. Gamla Tupolev turbo-prop plan, milde Jeremias! Är det meningen att nån skall bli rädd?

    Vi har förstått att ryssen kräver respekt av världssamfundet på nåt märkligt vis. De glömmer bort att respekt förtjänar man.

    Fråga istället Vlad Putin "What have you done for me lately"?

    SvaraRadera
  4. Tupolev-planen i fråga kan ju innehålla vätebomber eller andra godsaker. Och de är för övrigt världens snabbaste turboprop-plan, och exakt lika gamla som B-52:an som USAF fortfarande använder.

    Att ryssarna saknar värderingar och ideal är väl allmänt känt vid det här laget. Det är bara rå styrka som räknas. De vill inte ha respekt. De vill vara fruktade.
    Barbarer.

    SvaraRadera
  5. Enligt min bok Flygplanskort 87 från svenska flygvapnet så är TU-95något längsammare än B52:an och tar 2 ton mindre bomblast, dock och den är säkert uppdaterade både en och två gånger efter 1987 så nog är de skräckinjagande särskilt för Sverige som snart har 48 JAS att försvara landet med...TU-160 toppar enligt samma bok 2,1 Mach och kan leverera en del smällare också...

    SvaraRadera
  6. Klart man får ta fulla ansvaret av sina egna handlingar

    Exakt och ansvaret för att Ryssland fjantar sig utanför Spanien är att Usa fjantar sig en halvmil från den ryskagränsen.

    Det är nästan synd att ryssarna inte kan fjanta sig på Kuba eller i Mexiko för det hade tydligjort problemet på ett pedagogiskt sätt som även högern skulle klara att förstå.

    SvaraRadera
  7. Micke, du glömmer Kubakrisen.
    Ryssen (Sovjeten) fjantade sig i Kuba med kärnvapen.

    SvaraRadera
  8. Micke, du glömmer Kubakrisen.
    Ryssen (Sovjeten) fjantade sig i Kuba med kärnvapen


    De är den jag tänker på.

    Det är inte märkligt att Putin spännner musklerna när Usa stationerar kärnvapen i Rysslands omedelbara närhet och placerar militär i många av dom tidigare sovjetreplikerna.

    Det hade varit ännu märkligare om han inte gjort det.
    I synnerhet som Usa hotade med globalt kärnvapenkrig när Sovjet gjorde samma sak som Usa gör idag.
    Han har inget annat val än att spänna musklerna.

    Putin har precis som Bush en egen publik att tänka dessutom.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.