2008-01-24

Total förvirring

"Mona Sahlin har aldrig till mig framfört någon kritik eller missnöje med min insats som socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesman. Tvärtom. Dagens uppgifter är en fullständig nyhet för mig."

Så kommenterar Pär Nuder uppgifterna om att han skall ha fått sparken som ekonomskpolitisk talesman för socialdemokratera.

Enligt Aftonbladet skall Nuder ha fått flera erbjudanden om fallskärmsjobb, men tackat nej till dem alla.

Det går inte att få besked om vad sossarna egentligen tycker nu för tiden. Och ingen tycks längre veta vilka som egentligen företräder partiet.

Så vad händer nu? Tja, sossarna går väl upp en tre-fyra procent i opinionen igen...

Aftonbladet | DN | DN2

16 kommentarer:

  1. Sossarna tänkte väl modellera sig efter New Labour och göra samma sak som moderaterna fast inlindat i annan förpackning, nu är de väl lite förvirrade eftersom de sett att detta inte är speciellt populärt ens i de egna leden, så dom behöver väl inte göra något mycket mer än vara tysta för att folk ska tro att de står för något annat och se om opinionen svänger.

    SvaraRadera
  2. oj v a bitter,tycker inte folk om dinakompisars politik, föerstår ni inte varför folk tycker illa om att villägaren i Djursholm får 100 000 tals mer kronor i plånboken medans andra normalinkomsttagare får skatta retroaktivt , föstår du inte att folk reagerar på att det kommer att gå att köpa sig vård när alliansen i sthl län avskaffar närakuterna

    ja då har du problem

    SvaraRadera
  3. Hade socialdemokraterna varit socialdemokrater hade du kanske haft en poäng.

    Herrgård i Sörmland säger jag bara.

    Men heder åt Nuder för att han inte tar några fallskärmsjobb!

    SvaraRadera
  4. Ja, Milton Frihetsson, utrensningar är rock'n roll och sexigt, och Mona kommer att lysa som din idol, Mao?

    I övrigt:
    Knappt hälften av svenskarna vet vem som regerar. Undrars om så många vet vilka som är ministrar i regeringen? Om Reinfeldt brände upp regeringens handlingar och ifrågasatte sina ministrar positioner skulle det knappt påverka opinionens kunskap. Med detta folk (dessa medier?) kan nog Mona avsätta alla underlydande och på så sätt bli enväldig partipamp och ta poäng hos dokusåpafolket.

    Om jag rekommenderar det där i regeringen? Suck, nej. Jag är bara en stackars demokratiförespråkande borgare... En loser.

    SvaraRadera
  5. Vad menar du och varför tror du att jag gillar Mona?

    Sossarna lämnade socialdemokratisk politik för länge sedan, och de behöver klart utresningar, både av nyliberaler och politrucker.

    SvaraRadera
  6. Den utrensning som eventuellt är -- eller icke är; det hela ter sig som skummjölksdimma i en sörmlandshage i tidig oktober -- anser ju bedömare av ryktena betyda en högervridning.

    Jag skrev inte att du borde gilla Mona utan utrensningsspecialisten Mao. ;-)

    SvaraRadera
  7. Mao är väl mer svenskt näringslivs idol ?

    SvaraRadera
  8. "Urban Bäckström: Sverige genom att vara så flexibla och kreativa att vi verkligen finns med i den nya världen. För att det ska fungera krävs drivkrafter – starkare drivkrafter än de som finns idag.

    - Det handlar om ökade satsningar på studier i mandarin för våra ungdomar. "

    Han menar drivkrafter som Laogai läger och flexibilitet som att kina är så bra eftersom arbetarna från landet är så flexibla att inte har några rättigheter eller ens får betalt många gånger.

    Tank Man

    SvaraRadera
  9. Att göra sig av med Nuder får väl anses vara att städa upp efter Göran Persson. Så det är ju inte direkt någon dålig nyhet...

    SvaraRadera
  10. Milton: Kan du ge ett exempel på några "nyliberaler" inom sossarna? Ger du några bra namn så får sossarna min röst, för några liberaler finns inte på den borgerliga sidan.

    SvaraRadera
  11. för några liberaler finns inte på den borgerliga sidan


    Exakt. Det finns bara 300 liberaler och dom är dom enda som har kan definiera vad som är liberalt.

    Det är lite märkligt men så är det
    För 30 år sedan var minst 10-15 procent av den svenska befolkningen uttalade liberaler som röstade på ett parti som alla ansåg var uttalade liberaler.

    Sen dök det upp en profet med en 1000 sidor lång monolog av Ayn Rand under armen och sen dess finns det bara några hundra liberaler.


    Det som är bra med det är att dessa trehundra verkligen vet vad som gäller vilket dom andra idioterna inte gjorde.

    Dom var bara liberaler därför att dom ville hjälpa negrer i afrika som kommunisterna och så...och liberalism handlar inte om humanism överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  12. micke: Där har du faktiskt en och annan poäng! Men liberal ekonomi och frihetliga samhällen är bra för alla, fast för liberaler är förstås kartan ofta viktigare än verkligheten och då kan nationsupplösning, maximal anarki, aktivt förstörande av alla värden i samhället, privatiserad kärnvapenförsäljning och annat inte helt kloka saker vara högsta prioritet, som tyvärr är fallet hos de (minst?) 300 randisaurerna.

    /Magnus, "officiellt ickeliberal"

    SvaraRadera
  13. Marknadsfundamentalister, marknadsliberaler, nyliberaler,klassiska liberaler eller vad man nu önskar kalla dom är emot demokrati, till skillnad från de demokratiska liberaler som kämpade fram rösträtten tillsammans med vänstern en gång i tiden.

    De förespråkar "konsumentdemokrati" där vi genom våra val som konsumenter ska påverka samhället istället för genom politiska demokratiska val.

    Och de 'nya' moderaterna, 'nya' sossarna precis som 'new' labour, förespråkar en tredje väg, som bygger på marknadsfundamentalism men ska försöka dämpa de värsta effekterna av den.

    Det'nya'är nyliberalism dvs marknadsfundamentalism.

    SvaraRadera
  14. "Men liberal ekonomi och frihetliga samhällen är bra för alla"

    Ett "frihetligt samhälle" och liberal ekonomi är två helt olika saker.

    Du kan ha en "liberal ekonomi" OCH en diktatur utan probem, som redan pinochet har visat eller kina nu.

    Liberal ekonomi betyder bara att företag befrias från inflytande från regeringar.

    Regeringar väljer vi i demokratiska val bl a just för ATT de ska kunna tygla företag och otyglad girighet.

    Så "liberal ekonomi" kan betyda raka motsatsen till demokrati.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.