2008-01-24

Susanne Eriksson, del 3

För er som inte är på Facebook – här kan ni framföra åsikter om Susannes fall:

E-post till justitieminister Beatrice Ask

E-post till statsminister Fredrik Reinfeldt

Gör det!

7 kommentarer:

 1. Men bara om ni röstade för avkriminalisering av narkotika i senaste valet, såklart.
  Något annat vore ju hyckleri.

  SvaraRadera
 2. Dumheter, apa. Man behöver inte ha låtit bli att rösta på något av riksdagspartierna för att tycka att Susanne har blivit fel behandlad.

  SvaraRadera
 3. Jag skickade iväg ett mail till både två. Jag försökte skriva på ett politiskt språk och vara så principlös som möjligt, för jag visste att om jag var 'extrem' så skulle jag bara ignoreras.

  Jag skickade iväg detta mailet:

  "Fallet med Susanne Eriksson, en 39årig kvinna som dömts till ett års fängelse för marijuana-innahav för att hon använde cannabis i medicinskt syfte för att lindra symptomerna av hennes sjukdom, har blivit uppmärksammat på internet. Susanne Eriksson lider av MS, och hon har upplevt att cannabis är det enda som lindrar symptomerna av hennes sjukdom. Fallet har fått folk att ifrågasätta Sveriges nolltolerans mot illegala droger i största allmänhet, och cannabis i synnerhet. Fallet med Susanne Eriksson visar att nolltolerans mot cannabis leder till att svårt sjuka, till och med döende, människor, döms till fängelse för marijuanainnehav, för att de 'självmedicinerat' sig själva genom att röka cannabis.

  Alla med ett hjärta förstår att det är helt och hållet hjärtlöst att döma svårt sjuka människor till fängelsestraff, för att de av ren desperation försökt dämpa sina sjukdomssymptomer med cannabis. Om Susanne Eriksson tvingas utföra sitt fängelsestraff är det mycket möjligt att hon kommer dö i fängelse.

  Jag ber i detta mail inte om någon slags total legalisering av droger, utan jag ber dig bara att ifrågasätta om nolltolerans av det här slaget är rimligt, och ber dig tänka på om huruvidare regeringen bör tänka på att tänka på att tillåta användning av marijuana i medicinskt syfte. Jag anser att en utredning om den här frågan bör genomföras."

  SvaraRadera
 4. Jag skrev följande till båda ministrar. Du som läser får gärna kopiera om du håller med.
  -------

  Med anledning av Expressens ledare om Susanne Eriksson, en svårt MS-sjuk kvinna som dömts till fängelse för sin självmedicinering med marijuana, vill jag uppmuntra eder att se över vårt lands drogpolitik. Den är inte logisk eller rationell, och den skadar människor och deras liv helt i onödan. Marijuana är inte farligt, detta är vetenskapligt bevisat. Marijuanas roll som inkörsport till farliga droger är en självuppfyllande profetia, då folk som prövar marjiuana automatiskt inser att myndigheter och skolor har ljugit för dem, och därefter undrar huruvida varningarna för heroin, kokain med mera också är lögner.

  Det är dags att tala klarspråk. Min röst hänger på ert agerande i denna fråga.

  SvaraRadera
 5. Jag fick det här svaret idag från Inger Norberg, som jag antar är någon sekreterare eller dyligt åt Beatrice Ask:

  "På uppdrag av justitieminister Beatrice Ask tackar jag för ditt e-brev som hon har bett mig besvara.

  Enligt grundlagen har varken regeringen eller ett enskilt statsråd rätt att lägga sig i domstolars eller andra myndigheters handläggning av enskilda mål och ärenden. Det innebär att justitieministern inte heller kan kommentera det ärende du berättar om i ditt brev. Men det är alltid värdefullt för henne att få ta del av tankar och synpunkter från enskilda medborgare i frågor som berör hennes ansvarsområde inom regeringen.

  Med vänlig hälsning

  Inger Norberg"

  Att regeringen inte har rätt att påverka domstolsbeslut förstår jag och tycker är bra, men det var ju inte heller det jag bad om. Det jag bad om var att Beatrice skulle fundera på om det inte vore lämpligt att ändra sin inställning när det gäller drogpolitik och börja förespråka en lagändring.

  SvaraRadera
 6. Jag som trodde regeringen och justitieministern kunde lämna lag förslag !!!!!!

  SvaraRadera
 7. Jag är bestört.
  Skam går på torra land.
  Att något som detta får inträffa.
  Ett stort hål har skapats i min själ.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.