2008-02-12

Al Gore borde även få fysikpriset


Kolla! Klimatalarmismen fungerar! En powerpoint, en mediahype och ett Nobelpris till Al Gore – och temperaturen faller som en sten. Spooky!

Eller inte... ;-)

Länk »

9 kommentarer:

 1. Al Gore är en hycklare av rang!

  De kunde lika gärna gett Nobelpriset till Bono ;)

  SvaraRadera
 2. Det finns ju tillfälliga toppar och dalar även tidigare år. Det är helt enkelt så klimatet ser ut, det går litet upp och ner.

  Det är den långsiktiga trenden som folk oroar sig över. Vare sig de nu oroar sig i onödan eller ej.

  ludde: Men åt vilket håll är Al Gore en hycklare? Lever han fel men lär rätt? Eller lär han fel men lever rätt?

  Hans motståndare skulle väl säga det semare...

  SvaraRadera
 3. Jadu, den här miljöfrågan är ju ganska mångfacetterad, men det som stör mig mest med Gore är att han i sin s.k. duokumentär skrämmer upp folk med påståenden som är bevisat felaktiga (den tilläts t.ex. inte visas i engelska skolor pga de uppenbara faktafelen).

  Jag är absolut av den uppfattningen att vi inte kan rumla runt och förbruka jordens-resurser särskilt länge till. Men tekniken idag utvecklas i rasande fart ( t.ex. Moores lag från 70-talet som förutspår processorers utveckling accelererar hela tiden).

  Så jag tror vårt behov av jordens ändliga resurser kommer att minska drastiskt samtidigt som reningsmetoderna blir effektivar osv, dessutom finns långtgående planer på asteroid-bunden gruvdrift...

  Så, var var vi nu, Al Gore skrämmer upp folk med lögner (som han tjänar dollars+nobelpris på btw) samt investerar miljoner i en fastighet som enligt Gore's egen dokumentär kommer att ligga under vatten om mindre än 10år... vad var det nu detta beteende kallades...

  -Jo, Hyckleri på hög nivå!

  Fast Gore kanske skulle ha fastigheten som båthus iofs...

  SvaraRadera
 4. "Det är den långsiktiga trenden som folk oroar sig över. Vare sig de nu oroar sig i onödan eller ej."

  Den där långsiktiga 30-årstrenden mellan 1970 - 1998?

  SvaraRadera
 5. Aewheros: "det går litet upp och ner."

  Nja. Den undre gränsen i modellerna ligger över GISS-kurvan redan innan den började falla. Det är kanske inte irrelevant ändå. Nu diskuteras på Real Climate -- där man annars är väldiga AGW-fantaster -- mest när en teori ska anses falsifierad.

  -

  En potentiell Hiroshimabomb mot IPCC (OBS!) i tidigt utvecklingsskede?:

  Här och här diskuterar Roy Spencer (okej, han är kristen och tror på gudomlig hand i utvecklingen = skapelse) medvetet vågat/spekulativt om CO2-halten verkligen gått upp.

  Kul hjärngympa om inte annat.

  SvaraRadera
 6. ...nej, fel av mig.

  Spencer menar sig visa att den antropogena CO2-halten inte går upp. Riktigt intressant faktiskt!

  SvaraRadera
 7. "Den där långsiktiga 30-årstrenden mellan 1970 - 1998?"

  Nej, längre.

  SvaraRadera
 8. aewheros: Så du menar den från 1650? Men glöm inte att det inte bara var en grad kallare 1600 utan även 0,3 grader varmare år 900 och jodbruk på Grönland där det nu ligger en glaciär.

  Förklara vad det beror på.

  Den bästa historiska temperatur vi har nu är nog Loehle. De bästa proxydatatyper runt jorden sammanställda i en graf. Se och läs om den på World Climate Report eller på Climate Audit. (AGW-byrån Real Climate har också granskat den och Climate Audit har info och länk om det.)

  Du kan på denna kurva, samt den nedan (samt nästan alla kurvor för historisk temperatur) även se att det varit lika stora och snabba - och t o m större och snabbare - temperaturskiften historiskt som de vi har sett senaste seklet.

  Här har du Håkan Grudds peer reviewed och i år släppt 1500-åriga kurva från proxydata i Torneträsk. Visar en viss temperaturtrend nedåt.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.