2008-02-10

Nu mer aktuellt än någonsin

Kommer du ihåg Bensinskatteupproret? Det var rätt stort innan förra valet. Och media var på, innan de bestämde sig för att klimatalarmism sålde fler lösnummer.

Kampanjen pågår fortfarande. Skriv på och driv kampanj för lägre bensinskatt här!

Med den borgerliga regeringens högskattepolitik på drivmedel är frågan mer aktuell än någonsin.

8 kommentarer:

  1. Det slår mig att ett skriftligt framförande av ett krav knappast kan kallas ett "uppror".

    Ett uppror vore att smuggla och sälja skattefri bensin från utlandet och försvara verksamheten mot statens mafiosos med vapen i hand.

    Vidare skulle det vara intressant att veta hur många av de som skrivit under röstade på ett parti som har som stående punkt att minska eller avskaffa bensinskatten.

    Jag gissar på att det är extremt få. Jävla idioter.

    SvaraRadera
  2. Ur ett samhällsperspektiv är detta en av de allra minst relevanta skatterna att sänka/avskaffa. Hellre då alla skatter på arbete och företagande.

    Men samtidigt är bensinskatterna mycket orättvisa emot glesbygden ur ett trafikperspektiv. De har alls inte samma (externa) kostnader där som man i storstäder har för trafiken. Tyvärr går det inte att ta detta s.k. uppror (upprop?) på allvar då man inte erbjuder något vettigt sansat alternativ ur ett trafikperspektiv - utan bara bombar på längs det populistiska spåret. Förslå istället en trafik- och transportbeskattning som är rättvis mellan transportslagen, mellan landsändarna och som tar hänsyn till miljöaspekter.

    SvaraRadera
  3. Ett uppror vore att smuggla och sälja skattefri bensin från utlandet och försvara verksamheten mot statens mafiosos med vapen i hand.


    Ja se där....

    Vapen

    I procent upplysta ska införa nyordning och eftersom dom övriga 99 inte ens kan stava till Rand så viftar dom upplysta med samma våld som dom ska befria dom otrogna från.

    Skitbra!
    Man häpnar.

    SvaraRadera
  4. Jo, men Micke
    Visst blir det lite spännande när personer som anser sej vara allt annat än vänster hamna på samma sida som både miljöpartiet och AFA, samtidigt.

    o.b.s ironi
    Förmodligen är alla bankrån i Sverige någon form av uppror från Rosengården.
    Jag är för sänkt skatt men eftersom jag inte gillar badhus bör skatten vara hög för dom som badar och om någon protesterar, kommer jag försvara höjd skatt, men jag är för sänkt skatt, eeh
    Och jag är mot våld, fast bara när jag tycker att det är orätt eller om det drabbar staten.
    Fast ett uppror mot staten och samtidigt en känga mot koldioxidbluffen, måste jag ranka ner på, för våldsfaktorn är för låg.

    Mentala barn, är ett ord som flyter upp till ytan.

    Du behöver inte häpna, Micke..
    ;-)
    Det är bara att vänja sej
    det ligger i tiden, som ett modenyck, ungefär.
    Jag tror det var Freddan som började

    SvaraRadera
  5. Själv tycker jag att man kan ha ett fribelopp på ett antal liter bensin per år men desto större straffskatter när man överstigit detta belopp. Koldioxidransonering alltså, mer eller mindre. Fast bara för privatpersoner, företag kan fortsätta som idag.

    På det sättet drabbas inte de fattiga som inte kör så mycket i vilket fall av skatten samtidigt som även de rika passar sig för att köra för mycket på grund av den oförskämt höga straffskatten om man överstiger fribeloppet.

    SvaraRadera
  6. Gapskratt..

    hmmm, harkel..

    Själv tycker jag att samma regler skulle gälla alkohol och blogg kommentarer.

    ironi..tror jag..

    SvaraRadera
  7. Och vad hände med biltullarna och de orättvisa utjämningsskatterna...

    mer aktuellt än någonsin

    SvaraRadera
  8. aewheros,

    hur hade du tänkt lösa administration kring det hela? Hur skall personer som säljer och köper utsläppsrätter bestraffas?
    Det som du efterlyste provades av Olof Palme 1973/74 när man införde bensinransonering. Det tog cirka en månad innan man drog tillbaka det.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.