2008-03-08

Varför låta dem komma undan?

Man kan bli konfunderad över mycket när det gäller borgerlig opinionsbildning. Som att de inte gör något nummer av sådant som regeringen faktiskt har uträttat. Att Alliansen inte verkar ha någon vision. Och att statsministern inte verkar vilja synas i media.

Men det största mysteriet är att borgarna inte gör något för att klämma åt sossarna.

Surret kring Nuders avgång fick dö ut på ett par dagar, trots att det finns mycket kvar att hämta i den historien. Inte minst pekar den på den maktkamp som pågår inom (s) – som man också skulle kunna göra något av. Vilket man inte gör.

Thomas Bodström får kritik för att han missköter sitt uppdrag som ordförande för riksdagens justitieutskott – men i media, inte från de borgerliga. Och de som ifrågasätter att han sitter på två stolar (JU och advokat) är snarare oroade medborgare än borgerliga politiker.

Margot Wallströms dribblande med den fria rörligheten för patienter inom EU är som ett avsnitt av Yes, Minister. Här finns hinkvis med tabbar, fulspel och partitaktik att kritisera.

Och så vidare. Bollen är upplagd. Målet är obevakat. Men några högerdojor syns inte till.

11 kommentarer:

  1. Ett bra uttryck i sammanhanget kanske är: "Bommarna är nedfällda och lamporna blinkar, men det kommer inget tåg"?

    SvaraRadera
  2. Jag har sagt det förr och jag säger det igen:
    Man vinner absolut ingenting på att kritisera sossarna för "tabbar, fulspel och partitaktik". Tvärtom.

    Kritisera istället deras politik och skapa opinion för egen politik. Resten är bara kontraproduktivt gnällande.

    SvaraRadera
  3. Min teori också. Vet inte om de är taktik från deras sida eller bara indolens. Men jag tror det är bättre att hålla klaffen och inte spela skitkastarspelet.

    SvaraRadera
  4. Man undrar verkligen hur Alliansen tänker. HAX har helt rätt, precis som vanligt.

    SvaraRadera
  5. Socialdemokraterna har ju opinionen med sig enbart p.g.a. att de klagar, det skall bli intressant att ser hur det blir när Mona Sahlin öppnar käften och börjar tala realpolitik.
    Hur lockande är vänstern på en skala 1-10? Du får svensk historias mest fifflande politiker genom tiderna, Mona Sahlin, som statsminister. En kommunist, som inte vill kalla sig för kommunist, Lars Ohly, som stödparti och Piff och Puff från miljöpartiet i regeringen.

    Alliansen har lika stor chans att vinna valet 2010 som 2006, men då krävs det att de återigen går upp på enad front och slukar vänstern i media. Jag noterar att Reinfeldt vill ha ned skattetrycket till 45%, vilket är väldigt positivt, lämnar jumboplatsen till Danmark då!

    SvaraRadera
  6. Men det ÄR ju politik.

    Maktkampen inom (s) är ett tecken på att vi inte kommer att få veta vad de tänker göra, hur och med vem - innan det är för sent.

    Bodströms dribblande är att missköta politik.

    Och Wallströms fulspel med den fria rörligheten för patienter... Kan det bli mer politik än så?

    SvaraRadera
  7. Det som HAX säger stämmer, det är politik. Men man kan framföra budskapet på olika sätt. Det är det som kallas retorik.

    SvaraRadera
  8. Man undrar verkligen hur Alliansen tänker.

    Antagligen har man ett avtal med (s): om ni inte pekar på vårt fifflande eller på våra "skattesänkningar" (som är för små för att tilltala de som vill sänka skatterna, men ett rött skynke för de som är emot skattesänkningar i sig) så pekar inte vi på ert fifflande och håller oss borta från realpolitik, vilket alla inblandade är nöjda med.

    För (m) och deras stödpartier, bortsett från ett fåtal idealister, räknar antagligen kallt med att förlora nästa val oavsett (Sverige röstade bort Görans parti, inte in någon) och det handlar nu bara om att sko sig så mycket som möjligt innan faktum. Och sedan kan man bli generaldirektör eller landshövding.

    SvaraRadera
  9. Om alliansen förlorar valet 2010 räknar jag kallt med att sossifieringen genast upphör inom moderaterna och att man styr mot de ekonomiskt liberala principerna igen.

    SvaraRadera
  10. Antagligen har man ett avtal med (s):

    Det är rätt enkelt.

    Dom har ett avtal med sina väljare och ni har inget veto gentemot dom.
    Gör jobbet själva.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.