2008-05-21

Beslutsunderlag?

"Judar och araber har levt sida vid sida under vad som närmast kan kallas evinnerlig tid. Men redan då Muhammed var tre år stod det klart att judarna var ute efter hans liv. Orsaken var tämligen enkel, de insåg att den lilla gossen var profet men han var ättling till Ismael och inte till Isak, en profet som således inte var jude. Sådant omkullkastar den gamla skrönan om ”det utvalda folket” och givetvis också talet om att Gud gett dem landet."

Detta skriver den vänsterpartistiske bloggaren Jan-Inge Flücht a.k.a. Jinge.

Så länge folk har den här typen av ingångsvärden och beslutsunderlag kommer konflikten i Mellanöstern aldrig att kunna lösas.

Via: Riktig vänster | Johan Ingerö

11 kommentarer:

  1. Så länge folk har den här typen av ingångsvärden och beslutsunderlag kommer konflikten i Mellanöstern aldrig att kunna lösas.



    Nej det stämmer och högern har ungefär lika mycket dynga att göra sig av med när för att något ska kunna ske.


    Det är synd för det hade troligen varit enklare om det endast krävts att en sida var tvungen att att öppna ögonen och se verkligheten.

    SvaraRadera
  2. Skulle vara intressant att få ta del av "högerns ingångsvärden" i konflikten, micke.

    Rent objektivt utkristalliseras snabbt en verklighet i MÖ-konflikten som klart och tydligt visar, och har visat i 60 års tid, att det inte är Israel som är problemet.

    Israel har aldrig gjort något annat än att försvara sig.

    När provokationerna till slut gått för långt agerar de precis som vilken annan levande varelse skulle göra av ren självbevarelsedrift.

    Israels motto kunde lika gärna vara: "Damned if you do, damned if you don't".

    Oavsett så kommer Israel alltid att betraktas som fascistiska mördarsionister av den onyanserade terroristkramarvänstern som inte vill se en fri och demokratisk arabvärld grundad på yttrandefrihet och mänskliga rättigheter, eller en sekulariserad arabvärld fri från religiöst grundat kulturellt förtryck.

    En bevarad och kulturellt och parlamentariskt stockkonservativ arabvärld är mer mottaglig för VänsterInternationalens förtryckaridéer och tungomålstal om vart Satan i världen befinner sig.
    Arabvärlden utgör en perfekt allierad i den kampen och det är den balansen som de inte vill ska rubbas.

    /LD

    SvaraRadera
  3. För mig är det faschinerande att vänstern går i säng med religösa och kvinnofientliga galningar. Det var länge sedan religion var ett opium för folket. Eller är det bara kristendom som är opium för folket?

    SvaraRadera
  4. Varför i hela friden kommentera, länka och ge uppmärksamhet till den där Jinge? Karln är ett psykfall, låt honom fördriva sin sjukpensionärsfritid/-yrke i tysthet. Om han inte vore en snyltare så vore medömkan allt han förtjänade från vettigt folk.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Undrar varför du inte klarar att saluföra ditt nazisladder med signatur.

    Högern har en lika grannlaga uppgift som vänstern att hålla rätt på sina idioter.

    SvaraRadera
  8. "Högern har en lika grannlaga uppgift som vänstern att hålla rätt på sina idioter."

    Det var ju en objektiv betraktelse och ett tappart försök till nåt slags friskrivning från dessa parter för mickes del.

    Försöker du få oss att tro att du inte tillhör ena sidan av dessa parter?

    Eller har du bara från födseln begåvats med en oproportionerligt stor slev av självdistans och dito kritik?

    Du kanske tillhör Nyflagellanterna?

    /LD

    SvaraRadera
  9. Försöker du få oss att tro att du inte tillhör ena sidan av dessa parter?

    Tjänare..

    Nja.det var inte avsikten även om det är så att jag har som målsättning att inte tillhöra någonting och allra minst en dogm.
    Inte helt lätt dock.


    Du kanske tillhör Nyflagellanterna?

    Ha ha..."Nyflagellanterna" Den var ny.
    Nej inte det heller men jag har upptäckt att jag borde ha ägnat tid åt att sätta mig in i Buddhism och närbesläktat tänkande för länge sedan.


    Sen är nog parasitbegreppet ett av dom begrepp som gjort sitt för gott efter systematiskt utnyttjandet av detsamma parallellt i Nazityskland och Sovjetunionen samtidigt som grund för att skapadet av det hat som möjliggjorde den massutrotning som sedan följde.
    Det behöver man inte ha nån bekännelse för att tycka.Det räcker med lite historia.

    SvaraRadera
  10. Ack, ack, så bekvämt då...att inte tillhöra nånting, slippa ta ställning, kunna veva fritt åt alla håll, inte liera sig med nån eller nånting, en helt fri radikal som inte kan beslås med samröre med nån. Blir det inte ensamt i glasbubblan?

    Du ger vindflöjeln ett ansikte, onekligen. Hur klädsamt det är vet jag dock inte. Får väl förmoda att det duger åt en vindflöjel. :-)

    Förmodar att du även vevar lika ambitiöst och argumentationsmässigt insiktsfullt på socialist- och vänsterbloggarna (frågan är hur du hinner med i så fall?)

    Kanske vi skådar ett Messias-syndrom här, i full blomning.

    /LD

    SvaraRadera
  11. Ack, ack, så bekvämt då
    Verkar det så?

    slippa ta ställning
    Varför svarar du då på det här inlägget om du inte svarar på ett ställningstagande?
    Du ger vindflöjeln ett ansikte, onekligen

    Kan du vara mer specifik?


    Förmodar att du även vevar lika ambitiöst och argumentationsmässigt insiktsfullt på socialist- och vänsterbloggarna (frågan är hur du hinner med i så fall?)
    Nej inledningsvis var jag det men efter att ha upptäckt att den "progressiva högern" idag spelar samma roll i det politiska livet som tokvänstern gjorde på 70 talet insåg jag var dom nya makthavarna finns.

    Dom som kommer att sitta vid det ni älskar att kalla köttgrytorna som ni låtsas hata men egentligen bara hatar för att ni inte kontrollerar dom helt och hållet.

    Kanske vi skådar ett Messias-syndrom här, i full blomning.`

    Många av er ägnar er åt just psykdiagnoser.
    Det är vanligt att folk som har rätt gör det.Det styrker insiken om att facit är inte är felaktigt.







    Varför gillar "progressiv" höger

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.