2008-05-03

Det här blir svettigt för Brown

Gårdagens lokalval i England gav inte bara London en ny borgmästare, Blåe Boris – som slog ut Röde Ken.

I kommunalvalen runt om i landet fick Tories nästan dubbelt så mycket röster som Labour. 44 procent mot 24.

På 10 Downing Street börjar det bli dålig stämning, kan man gissa. Förr eller senare måste ett parlamentsval hållas. Något som premiärminister Brown knappast ser fram emot.

Känslan man får är att Labours tid helt enkelt är ute för den här gången. Ungefär som när John Major och Tories fick lämna ifrån sig makten till Blair och New Labour. Till slut tröttnar väljarna och vill ha något nytt. Och i det läget är Brown knappast den nye, fräsche och spännande ledare som Labour så desperat behöver.

SR | SvD | DN

9 kommentarer:

 1. Jag kan inte säga att jag har så mycket övers för David Cameron heller. UK skulle behöva komma bort ifrån sin blockpolitik med Tories vs. Labour.

  Dags för de brittiska Liberaldemokraterna snart?

  SvaraRadera
 2. Lite roligt att Ken Livingstone fick lämna posten eftersom svensk media målat upp bilden av en omåttligt populär borgmästare som jagat SUV:ar och älskat biltullar...

  /erik

  SvaraRadera
 3. Liberaldemokraterna? Svensk socialdemokrati i Storbritannien? Någon skämtar. Det är inte ens april. Knappast.

  SvaraRadera
 4. Liberaldemokraterna är uppdelade i olika falanger.

  Liberalism, socialliberalism, marknadsliberalism och libertarianism.

  SvaraRadera
 5. "Lite roligt att Ken Livingstone fick lämna posten eftersom svensk media målat upp bilden av en omåttligt populär borgmästare som jagat SUV:ar och älskat biltullar..."

  Han har just jagat SUV:ar och han älskar biltullar. Säkert populär bland de som inte har bil, men nu har tydligen tillräckligt många bil för att få bort röde Ken. Det går ju inte att skapa ett elitistiskt London där det skall kosta 25 pund för att få resa in. Väldigt "rött" med sådan elitism!

  SvaraRadera
 6. "Liberaldemokraterna? Svensk socialdemokrati i Storbritannien?"

  Nu blandar du nog ihop liberaldemokraterna med något av de rena kommunistpartierna i UK.. De är rejält marginaliserade här, till skillnad mot sossarna i Sverige. Libdem är inte i närheten av sossarnas socialism.

  SvaraRadera
 7. Jahaja - Nu börjar myterna kring biltullarna frodas igen.
  Bilavgiftssystemet i London var överlag populärt. Inte minst eftersom man lyckades lindra extremt allvarliga trafikproblem i centala London. Några rapporter om påstådda problemn för handeln visade sig vara rent nys.
  Vad jag vet så är inte heller den nyvalde Boris emot dem utan vill behålla systemet (men antagligen förändra det). Den förre Tory-kandidaten i mayor-valet 2004, Steven Norris, lovade också att skrota systemet - och förlorade valet.

  SvaraRadera
 8. Myterna?
  Jag vet att jag måste pynta en massa om jag åker till London. Om jag glömmer betala tullavgiften innan midnatt så kostar det 700 spänn. Om jag försöker hålla mig till gratislederna men gör fel så kostar det 700 spänn. Hittills har inte kamerorna missat en enda felkörd meter. Snart kostar det 400 spänn för äran att åka in, och då blir det inget mer London för mig.
  Om man på allvar tror att inte 400 spänn i tullavgift kommer att påverka handeln så lever man i en fantasivärld.

  En stad är en stad. Inte en utställningsplats för miljömuppar. De kan bo på landet om de vill bo på landet.

  SvaraRadera
 9. Man ändrade tullsgränser + avgifter i London efter första testperioden. Det gick från ett trist initiativ till skitsystem. Typ.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.