2008-05-18

Leif G W säger upp sig

"Nästan all brottslighet i Sverige – den som förstör tillvaron för hundratusentals brottsoffer varje år – har en utpräglat lokal anknytning och det ligger i sakens natur att den bara kan bekämpas på den lokala nivån. Samma lokala nivå som departementet och rikspolisstyrelsen konsekvent, kraftfullt och sedan snart tjugo år tillbaka utarmat på resurser."

Leif G W Persson i Expressen om varför han lämnar polisen / polishögskolan.

Expressen | SvD | DN

7 kommentarer:

  1. Leif G W är en uppblåst skrikhals som tror att han har rätt i allt och vet allt - men sanningen är att han bara är överdrivet självsäker och tror att man får rätt genom att skrika högst. Och de flesta av oss går på det - jag med - tills dess att jag råkade höra honom uttala sig med sedvanlig kaxighet i ett fall där jag råkade ha "inside info" och allt han sa var FEL. Då vaknade jag upp! Tack o adjö Leif.

    SvaraRadera
  2. I initierade kretsar är det väl känt att Leif G W knappast kan kallas arbetsmyra. Det enda han lämnar efter sig på PHS är dammiga bokhyllor. Tyvärr säger han nog inte upp sin skattefinansierade födkrok utan byter bara sittplats.

    SvaraRadera
  3. Så vad är GW ute efter då, peter? Att lura å bedra oss alla med falska uppgifter om tillståndet i den svenska kriminalkramningsbranchen?

    Du o anonym 14:55 låter mer som dom råkar bli föremål för hans kritik.

    Förutom er kritik om hans personliga läggning, vad är det han har så fel i?

    Folk har väl ögon å se med, och det folk ser stämmer ju med det han säger.

    /LD

    SvaraRadera
  4. Bra att Leif GW Persson protesterar. Han kan med sin lågmälda uppsyn knappast förtjäna att kallas "skrikhals" och de förhållanden, han beskriver i sin debattartikel, stämmer väl överens med verkligheten. De enda som kan ha något emot att brottsligheten återigen börjar bekämpas på lokal nivå, är brottslingarna själva, som då givetvis får det tuffare i sitt vidriga värv. Bra om han kanske får den nyutnämnde rikspolischefen att börja tänka i banor som kanske kan få ner brottsligtheten till mera "normala nivåer". All brottslighet är inte internationell, utan består av individer som fått "fri uppfostran" och där potträningen gått snett, vilket omgivningen sedan får lida för.

    SvaraRadera
  5. Jag blev utsatt för ett rånförsök för ett tag sedan som jag med lite tur lyckades trassla mig ur utan att bli söndersparkad och misshandlad. Polisen ryckte bara på axlarna och gjorde som vanligt inget. Lite senare blev en bekant utsatt för samma sak men klarade sig som tur var också.

    Jag har nu illegalt köpt mig en liten tunn pistol och tänker ta risken med olaga vapeninnehav.
    Men aldrig någonsin skall jag värnlös hamna i samma sitution igen, den saken är klar.
    Tror det är fler som liksom jag börjar tänka på detta sätt inför ett förlamat och förfallet polisväsende.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.