2008-05-26

Och det här går bra, tycker ni..?

Sedan mitten av 1990-talet har antalet narkotikarelaterade dödsfall nästan fördubblats i Sverige.

Ändå vägrar politikerna att ta uttrycket harm reduction i sin mun.

Ändå hävdar de att den politik som bevisligen misslyckats är rätt – och att vi skall ha mer av samma vara.

Vänster, borgare och miljömuppar – det verkar som om alla politiker egentligen tycker att det är bra om missbrukarna ställer in tofflorna.

Det är frustrerande att politiker som driver en synnerligen tveksam linje inte klarar av att fråga sig vad de sysslar med. Inte ens när den inslagna linjen bevisligen innebär att fler människor får sätta livet till.

Vad är detta för grym cynism?

Länk»

7 kommentarer:

  1. Drugs are bad, m'kay?

    Dogmatism är bättre än verklighetsförankring. Om våra politiker började titta på vad deras idéer får för konsekvenser ute i den där jobbiga verkligheten så skulle de ju alla tvingas avgå med omedelbar verkan.

    SvaraRadera
  2. Ett skepp kommer lastat med svensk idioti, kom å ta för er!
    Det räcker åt alla.

    SvaraRadera
  3. Man vinner inga röster på harm reduction. Makten är det som är viktigt, inte att göra saker och ting effektivt.

    SvaraRadera
  4. LUf i dalarna vill legalisera droger :)

    SvaraRadera
  5. detta är också en nästan lagbunden effekt av det samhälle vi skapat. Detta samhälle skapar exkluderade grupper, de som inte behövs för att driva vårt samhälle. Att några av dessa knarkar ihjäl sig borde inte förvåna. Det är helt enkelt en ingtegral del av vårt samhälle.

    SvaraRadera
  6. Jakob/
    Vad menar du? Ett förtydligande tack.

    SvaraRadera
  7. jag för ett resonemang i linje med durkheims om självmordet. I olika typer av samhällen, exempelvis förindustriella kontra industriella finner människor i detta samhälle olika roller. Durkheims resonemang, som jag fattat det, handlar om att man i det förindustriella samhället begick självmord för att man inte längre kunde bidra till gruppen (tänk ättestupan). I vårt samhälle begår man självmord av andra anledningar. Durkheim menar, och jag håller med, att man gör det för att man inte kan orientera sig i detta samhälle. Man kan inte förhålla sig till det helt enkelt. Därför begår man självmord, enligt Durkheim. Jag är benägen att lägga till "knarkar som fan". Och dessa människor kommer uppstå i detta system för all framtid. Därför är jag förvånad över att människor är förvånade över att folk knarkar ihjäl sig, när dessa människor, i min mening, är en av alla produkter som skapas av detta samhälle.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.