2008-06-21

Efter FRA: Teledatalagringen

Redan i höst kommer beslut om nästa steg i övervakningen av svenska folket: Teledatalagringen.

Alla uppgifter om vem du ringt, vem som ringt dig, när detta skedde, liknande uppgifter om dina SMS och din e-post samt information om var din mobiltelefon befunnit sig vid olika tillfällen kommer att lagras och hållas tillgängliga för myndigheterna.

Här handlar det alltså inte om att skanna signalerna efter intressant information, utan om att lagra information om all din tele- och datakommunikation. Riskerna med detta är uppenbara.

Teledatalagringen kombinerad med FRA:s avlyssning av innehållet i vår kommunikation kommer sedan att skapa ett aldrig tidigare skådat övervakningssamhälle.

Och teledatalagringen blir ännu svårare att stoppa än FRA-avlyssningen. Beställningen kommer från EU och både borgare och sossar kommer att vara för.

Hela idén om teledatalagring är för övrigt svensk. Det var den förre socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström som var den drivande kraften bakom projektet på EU-nivå.

7 kommentarer:

  1. Jag är rädd nu, riktigt rädd.

    :(

    SvaraRadera
  2. Vad är det för ett jävla sjukt samhälle man bor i?
    Med bara 9 milj invånare kan vi skryta med. Två ministermord, världens högsta skatter och nu västvärdens i särklass värsta övervakningssamhälle.
    Det ÄR någonting sjukt med "folkhemmet"

    SvaraRadera
  3. Åh, tack... Nu mår jag illa

    SvaraRadera
  4. Jag det håller på att ta en ände med förskräckelse det här.

    SvaraRadera
  5. Verkligen skrämmande utveckling. Hur f*n ska detta sluta?

    SvaraRadera
  6. Nästa gång en politiker korsar ett övergångsställe tänker jag inte bromsa...

    SvaraRadera
  7. å, lägg till att vi har världens bästa personnummer, databassammankörningar för att undvika uttnyttjande av FSK och Akassan och det vill vi ju göra för att undvika fuskare.

    Så visst vill vi unvika fuskare, illegala person, folk som gör andra saker, laddar ned grejer, söker på internet, ringer sina vänner som är fulla... osv...

    det är ju helt otroligt att man kan tro att det är säkrare att vara totalt övervakad med staten som kollare och hållare av ens DNA.

    Gattaca? 1984? All very safe? det är dags att bli rädd nu, riktigt rädd.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.