2008-06-16

FRA: Håll ögonen på sossarna!

Visst är det intressant hur låg profil socialdemokrterna ändå håller i FRA-frågan? I morgon måste de gå upp i riksdagsdebatten. Men annars har vi sett rätt lite krokodiltårar från det hållet den senast tiden.

Förklaringen är enkel: FRA-avlyssningen är sossarnas idé från början. De är egentligen för den, möjligen med vissa mindre justeringar. Men just nu verkar det som om det är viktigare för dem att ge regeringen en näsbränna än att få igenom avlyssningsförslaget.

Men, man kan inte utesluta socialdemokratiskt fulspel. Några socialdemokratiska riksdagsmän skulle kunna råka "trycka fel" eller "glömma" att trycka på knappen i morgon.

Det är viktigt att vi uppmärksammar detta nu. Så att sossarna vet att de har ögonen på sig. Så att de vet att de skulle bli till allmänt åtlöje om de försökte sig på ett sådant billigt stunt.

Jag är optimist när det gäller att få minst fyra borgerliga ledamöter att rösta nej till FRA-avlyssningen. Men sossarna litar jag inte på för ett ögonblick...

19 kommentarer:

  1. Självklart kommer ett antal sossar rösta ja, det är ju i princip deras förslag från början. Det är nog bara lite krokodiltårar vi sett från den sidan, och det är ju märkligt vad beskedlig kritik som kommit därifrån.
    Att kontrollera medborgarna är ju själva livskraften hos sossarna, själva essensen med politiken, att få styra varje tänkbar aspekt av våra liv, att få fördela och omfördela så att det blir "rättvist". Det finns nog många "möjligheter" med den här lagstiftningen, svårt att motstå för politiker i allmänhet, sossar i synnerhet.
    /Pelle

    SvaraRadera
  2. Jag litar inte heller på (s). Inte det minsta! Jag håller med dig Pelle om att det ligger i deras natur att vilja utöva kontroll över medborgarna. MEN jag tror inte någon av dem kommer att rösta Ja på onsdag. De politiska vinsterna med att låtsas stå på folkets sida är alltför stora. Därmot kommer det att läggas fram ett nästan identiskt lagförslag 2010 om oppositionen vinner valet då.

    SvaraRadera
  3. Ha ha ha....

    Nej högerns natur är att missleda och ljuga.

    Det har dom alltid gjort.
    Visst är det så?

    Det måste det vara eftersom ni nu ägnar tid åt att skyla över att det är ERA representanter och inga andra som tagit skiten till den punkt den är nu.


    De politiska vinsterna med att låtsas stå på folkets sida är alltför stora.

    Ja och därför kommer Fredrik Federley och några till att byta fot för att på så sätt rädda höger regeringens anseende.. numera efter folkstormen....MED Reinfelds välsignelse.

    Visst är det praktiskt?

    SvaraRadera
  4. Micke:

    Just nu, när sveriges framtid som demokratisk nation ligger i vågskålen är det inte läge för dig att springa runt som ett fjant-troll och vara allmänt grälsjuk.

    Jag har flera gånger tidigare försvarat ditt trollande på den här bloggen - men just idag, med det som ligger framför svea rike under de närmaste 1.5 dygnen ber dig vänligen - knip igen om du inte har något vettigare och mer konstruktitvt att komma med.

    SvaraRadera
  5. FRA-lagen har nu kommit till omröstning.
    De riksdagsmän som stöder den demokratiska statens rätt till självförsvar, röstar givetvis ja till propositionen, medan de som anser att allsköns antidemokratiskt slödder skall få överföra pengar och kommunicera konspirationer i fred, röstar nej.

    SvaraRadera
  6. br:

    Visa mig en trovärdig källa utanför den centrala statsförvaltningen som tycker att Lex Orwell är en bra ide!

    Bara en! En enda obereonde forskare, En enda tryckt tidnings ledarspalt, en enda remissinstans utanför den centrala statsförvaltningen.

    Visa mig, bara en enda, snälla!

    Och nej, nationaldemokraternas egna tidning räknas inte ...

    SvaraRadera
  7. Men snälla Micke, du tror väl inte Bodström och Co hade tvekat att införa lagen om de suttit i regeringsställning? Hur många sossar hade röstat emot sitt parti? Det hade knappast funnits på kartan att så skulle kunna ske. Du kan väl inte direkt påstå att (s) har argumenterat särskilt hårt emot förslaget?
    Men, och det har du ju rätt i, faktum är att det är en borgerlig regering som dragit det ända hit, det är en ynkedom som definitivt inte tilltalar mig.

    br: Givetvis bör Stasi också ånga upp alla brev, avlyssna offentliga platser rutinmässigt, avlyssna alla i hemmet? Eller? Var går gränsen för dig? Finns det någon gräns? Hur många terrorister tror du FRA kommer att fånga? Den demokratiska staten upphör att vara just demokratisk om man systematiskt övervakar allt och alla.
    /Pelle

    SvaraRadera
  8. Demokrati innehåller yttrande tros mötes och tryckfrihet samt fria hemliga val. Hur de friheterna skulle hotas av att demokratin försvarar sig mot de krafter som vill störta den, är bara begripligt för flumliberaler. Att vänsterextremister och radikala islamister är emot lagen är enbart följdenligt.

    SvaraRadera
  9. BR: Du menar på allvar att hela svenska forskar-kåren, advokatsamfundet, journalistkåren (inkl reportrar utan gränser och svenska journalistförbundet), alla de bloggare som har jobbat mot FRA-lagen från vänster till nyliberaler enbart är flum-liberaler, vänsterradikaler och islamister?

    Nu får du faktiskt ta och kamma dig på riktigt!

    En trovärdig källa BR, det är det enda jag vill se, en enda.....

    SvaraRadera
  10. lobbyisternas för politisk extremism,knarkliberalism, pedofili, skattebrott och olagliga kapitalöverföringar hjärntvätt av välmenande liberaler är precis lika obehaglig som kommunisternas kidnappning av FNL-rörelsen i slutet av 1960- och början av 1970-talet.

    SvaraRadera
  11. En enda källa BR, det är det enda jag ber dig presentera för mig.

    Inte jämförelser med den tid som flytt.

    En enda trovärdig källa som i den dagsaktuella debatten står upp och säger att Lex Orwell är en bra ide.

    Har du läst 1984 förresten? Det är faktiskt en riktigt bra bok!

    SvaraRadera
  12. ^ Eller ännu bättre, läs historia. Det är bara att gå tillbaka 20 år till Deutsche Demokratische Republik för att hitta ett skräck-exempel.

    För övrigt så tycker jag det är för mycket block-politik från vissa i den här frågan. Det här är en blocköverskridande fråga. Ingen (vettig) person är för den här lagen, oavsett partitillhörighet.

    Själv är jag Vänsterpartist och/eller Miljöpartist, som ändå ser en hel del fördelar med EU, etc. och går till många högerbloggar om FRA-ämnet.

    Snälla lägg ner block-grejen, i alla fall tills det här beslutet är besegrat. Vi behöver en enad front mot politiker som vill kränka vår integriet, som vill förvanska vår demokrati. Oavsett om politikerna är höger eller vänster.

    SvaraRadera
  13. Niklas.

    Tror du att vi skulle kunna vara överens om tre saker?

    För det första:

    Den borgerliga regeringen själva ansvarar för sin aktivitet och ingen annan.

    För den andra:
    Likväl som du accepterar skitsvammel om "vad sossar gör för att förtrycka och kontrollera" så är det rimligt att jag ironiserar över detta...eller hädar jag då?
    Mot vad i så fall?

    För det tredje:
    Gapande om trollerier är något av det mest tröttsamma som finns på internet.

    Slutligen så är jag emot lagförslaget precis som alla sunt tänkande människor.

    Det innebär inte att jag acceperar generaliseringar om halva landets befolkning baserat på deras politiska tillhörighet.





    Men snälla Micke, du tror väl inte Bodström och Co hade tvekat att införa lagen om de suttit i regeringsställning?

    Det spelar ingen roll vad jag tror.
    Dom sitter inte i regeringsställning och dom har begört att frågan ska utredas ytterligare.
    Det har inte regeringen.Dom skulle ha tagit beslut om lagen OM INTE Hax m.fl drivit saken så hårt som dom gjort.

    SvaraRadera
  14. lobbyisternas för politisk extremism,knarkliberalism, pedofili, skattebrott och olagliga kapitalöverföringar hjärntvätt av välmenande liberaler är precis lika obehaglig som kommunisternas kidnappning av FNL-rörelsen i slutet av 1960- och början av 1970-talet.


    Vad fan surrar du om?

    SvaraRadera
  15. Tänkte bara klargöra att jag är en annan niklas än den niklas med orange ikon. Tänkte precis när jag läste lite här att det kan va lite förvirrande.
    Så därför kallar jag mig nu för niklasv.

    SvaraRadera
  16. Niklasar i alla länder förrenen eder! Vi är många - och vi har mäktiga lobbyister! :)

    Micke: Det gläder mig att höra att du är emot lagförslaget!

    Låt oss lägga blockpolitiken åt sidan tills dess att vi har lyckats driva en påle igenom hjärtat på det här monstret.

    SvaraRadera
  17. Dags att micke själv slutar surra i korvmojjen nere vid macken i glesbygdssamhället.
    FRA-lagen kommer att ge vårt demokratiska samhälle ökade möjligheter att övervaka de krafter som vill välta det överända. Att knarkliberaler, svartpengare och pedofiler kommer att fastna i garnet blir en bonus och förklarar samtidigt en en del av motståndet mot lagen.
    Därmed säger jag inte att alla motståndare till lagen tillhör de kategorierna, enbart att sådana intressen eldar på opinionen mot den.

    SvaraRadera
  18. Micke är verkligen vansinnig, jag tror han var spiknykter när han skrev ovanstående inlägg.

    SvaraRadera
  19. BR, du har fortfarande inte gett mig en enda trovärdig källa utanför den centrala statsförvaltningen som tycker att det där med FRA-lag är en bra ide.

    En enda ledarspalt, think-tank, organisation, bara en enda - det är allt jag ber dig om!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.