2008-06-16

FRA: Öka!

Klockan tickar..!

Maila, ring, SMS:a, besök och skriv brev till dina borgerliga riksdagsledamöter – och vädja till dem om att rösta nej till FRA-avlyssningen på onsdag!

En lista med riksdagsledamötrernas e-post finns här. Övrig kontaktinformation finns här.

En aktuell överblick och länkar finns här.

Varje insats kan göra skillnad!

12 kommentarer:

  1. http://centerpartiet.se/defaultnormal.aspx?id=63497 ytterligare desinformation som bor skrivas sonder

    SvaraRadera
  2. Ni som hetsar och driver den här frågan bör noga beakta vad som händer vid ett eventuellt framtida terrordåd i Sverige. Tänk er att det blir en attack mot Forsmark och ett radioaktivt moln driver in över Stockholm... Senare visar det sig att FRA-lagen kunde ha stoppat terrordådet. Hur känns det då att ha drivit principfrågor in absurdum?

    SvaraRadera
  3. Men snälla nån, en terrorist är väl inte så dum att de i klartext diskuterar något sådant, speciellt inte när FRA är så välkänt som det är nu iom denna debatt.

    Precis som dagens gangsters som använder "engångsmobiler", pgp kryptering och koder mm som endast efteråt möjligen kan tänkas bindas till en speciell händelse.

    Sedan kan man ju ställa antalet svenskar döda i terrorattacker hittils i Sverige mot den extrema integritetsinskränkning detta innebär.

    Obligatorisk analgenomsökning på flyget kan säkert förhindra knarksmuggling också.

    SvaraRadera
  4. Det hittills allvarligaste hotet mot rikets säkerhet som har avslöjats i sverige har varit en tub raklödder i en byggarbeteras kasse på ett kärnkraftverk.

    Jag tror inte att någon FRA-lag i världen kan hindra byggarbetare från att raka sig.

    "Men tänk på danmark som fick sin ambassad bombad i paktistan!" - och det hade ju FRA-lagen säkert hjälpt mot ....

    Flytta till saudi, kära anonym. Där kan du bli övervakad bäst du vill. Till och med piskad av religonspolisen om du knäböjer och ber 5 ggr varje dag.

    SvaraRadera
  5. anonym: Vad får dig att tro att dessa terrorister skulle kommunicera i plaintext?
    Det finns nånting som heter kryptering, och det är med rätt lösenord praktiskt taget omöjligt att cracka. En text krypterad med programmet gpg med ett lösenord på 20 karaktärer skulle ta flera miljarder år att cracka även om så alla datorer i hela världen sitter och försöker lösa den.

    Sen att du ägnar dig åt skrämselpropaganda är en annan sak. Terrorismen har enligt studier minskat de senaste åren, inte ökat.
    Chansen för ett terrordåd finns alltid, och kränkning av svenska folkets integritet gör ingenting för att minska den.

    SvaraRadera
  6. Anna König Jerlmyr verkar inte längre aktuell som en frihetens försvarare efter den senaste blogguppdateringen hon gjort på Expressen, det var synd, att det ska vara så ont om rakryggade moderater i riksdagen.

    Har f ö sagt upp både min plats i kommunfullmäktige och i nämnder. Moderaterna är inte var de en gång var, eller ens vad de säger att de är idag.

    SvaraRadera
  7. Den här anonyma anmälan till datainspektionen om spionage mot folk med trävaruindustrikontakter intresserar mig. Kan det verkligen vara så illa att FRA:s resurser även står fritt till förfogande för den enfaldige "Thomas Eriksson" på Skatteverket? Han lyckades ju avslöja att Vera Efron någon gång ringt sin krassliga mamma i Ryssland på firmatelefonen. Vidare gjorde han ju stor sak av att affärssamtal per telefon skett på andra tider än mellan nio till fem och presdenterade ett krav på Efrons företag på flera tusen kronor för samtal ringda på icke kontorstid. Skatteverkets agerande måste verkligen överprövas och tjänstemannaansvar (personligt ansvar)återinföras för att förhindra vidare övergrepp. Hur mycket betalar skatteverket för att anlita FRA för att "sätta dit" företagare?? Vet nån?

    SvaraRadera
  8. Strunta i anonym 16:54 Det måste vara bloggtrollet Micke. Ingen annan ksn va så dum.

    SvaraRadera
  9. Minst en folkpartist har tydligen börjat vidarebefodra mail till en representant för partiet som inte ens är riksdagsledamot, som i sin tur skickar partiets standardsvar.
    Vad är det för folk som sitter i riksdagen egentligen? Är de så jävla fega att de inte ens vågar skicka partiets standardsvar. Är de rädda för att behöva läsa motargument?
    Han ville inte avslöja vem/vilka som vidarebefodrade till honom heller.

    SvaraRadera
  10. FRA kostar en halv miljard/år och de har över 700 anställda. Det är innan de har fått klartecken för massavlyssning av folks internettrafik(vilket innebär ännu mer anställda och ännu fler superdatorer).

    Om man nu verkligen vill öka svenska folkets säkerhet så satsa pengarna på fler poliser isf. Det kommer förbättra läget mer än vad FRA:s "terroristtspaningar" någonsin kan göra.

    Bara förra året anmäldes 82 262 misshandelsfall, 8 673 rån, 4 749 våldtäkter och 258 mord. Där har ni ngt att bita i. Jmf. det med antal som har dött i terrordåd, säg de senaste 15 åren i Sverige....

    SvaraRadera
  11. Samtliga borgerliga riksdagsledamöter har idag fått e-mail från mig.

    35 st väl utvalda borgerliga riksdagsmän har även fått senil-post.

    "Alea acta est"

    SvaraRadera
  12. Det måste sägas: Jag vill passa på att tacka dig för tiden du lägger ner på det här. Utan ditt enträgna kämpande så hade sannolikt många, politiskt intresserade med oaktiva personer som jag, inte orkat göra något åt saken. Men inte den här gången. Jag och flera med mig har aktivt försökt påverka riksdagspolitikerna.

    Kom inte och säg att enskilda inte kan påverka.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.