2008-06-19

"Motståndet kommer att ledas från utlandet" ;-)

Well, jag är på väg hem till Bryssel. Vilken vecka! Som att åka torktumlare ungefär. Och då har man ändå bara suttit på läktaren och kastat småsten.

Tack för din nej-röst Camilla Lindberg (fp)!

Skicka en blomma till henne! Adress: Sveriges Riksdag, 100 12 Stockholm. Interflora vet att de skall levereras när hon är tillbaka i huset igen på tisdag.

På andra plats kommer Birgitta Ohlsson (fp) som röstade nej en gång och avstod nästa. På pallplats kommer även Karl Sigfrid (m) – som i princip fick bäras ut ur riksdagen av sin partiledning för att inte rösta nej.

Och tack alla bloggare, demonstranter, ledarskribenter, tipsare... Rubbet!

Till dem som röstade ja till FRA 1.01 – skäms!

Se nu till att fira midsommar grundligt!

Jag återkommer med lite tankar om det som skett redan under helgen, kanske redan i kväll.

Nu, mot flygmaskinen...

13 kommentarer:

  1. Att avstå är inte bra nog, och det bör ses som vad det är, fegt.

    Har du några förslag på hur man ska motverka FRA-lagen nu när propositionen gått igenom?

    Ha en trevlig midsommar f.ö.

    MVH
    Arvin Johansson Arbab

    SvaraRadera
  2. "Tack så jättemycket för alla vackra blommor! Men snälla, skicka inte fler. Donera till Reportrar utan Gränser i stället! Det hälsar folkpartisterna Camilla Lindberg och Birgitta Ohlsson, som efter uppmaningar i bloggvärlden nu får ta emot hundratals buketter."

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=795653

    SvaraRadera
  3. Skriv i meddelandet att en summa lika stor som bukettens kostnad donerats till reportrar utan gränser (och utför även denna donation...)!

    SvaraRadera
  4. Jo, jag ringde Camillas sekreterare och frågade huruvida ett blommogram skulle komma till henne nu när hon går på semester.
    - Hon skrattede lite, och sade, det är väldigt många som har ringt.
    Och sade att om man ville att böommorna skulle nå henne personligen så var man tvungen att skicka dem i höst när riksdagen öppnar.
    Tja... Det finns väl ett värde i att kärleksbomba också. Men Camilla har nog bara börjat inse att hon har blivit en symbol för kampen mot denna lag.
    En uppgift hon kanske inte hade tänkt sig, kanske... (det kan ju vara planerat iof)

    Jag röstade moderat, bla för att den/de som röstade mot lagen om rökförbud på "krogen" var moderater. Detta var ju en icke-lag
    ur riksdagsynpunkt, och folket verkade inte bry sig... Men ändå, moderat motstånd.
    Idag känner jag mig väldigt arg och ledsen. (Be)sviken som fan.
    Jag börjar med att byta bredbandsleverantör till Bahnhof. Men kampen mot denna absurda lag fortsätter.
    Vi, motståndarna, har ju alla på vår sida. Dem, alliansen, har i stort sett bara lagrådet(vilka inte alls var eniga som det ljögs om i talarstolen igår)
    Tänkte fortsätta men... Fy! Nu måste jag gråta och supa lite.. Bryta ihop för att komma igen.

    SvaraRadera
  5. Lite kul iaf:

    Ett 20-tal hemliga 'agenter' på FRA har fått sina namn, adresser och telefonnummer uthängda på flaschback. I ett fall tom med kreditkortsnummer.

    FRA-chefen är bekymmrad över att sådan information kan komma i 'fel händer'.

    Jahapp ....

    SvaraRadera
  6. Det verkar pågå en liten cyberattack mot Riksdagens site just nu. Jag kommer inte ens in på startsidan riksdagen.se

    Kanske dags att spamma FRAs stordator när övervakningen väl börjar.

    SvaraRadera
  7. Det känns bra att de borgerliga riksdagsledamöterna tagit sitt ansvar för Sveriges säkerhet i en situation av helt oreglerad invandring från MÖ, utländsk maffia verksam i Sverige och MC-gängen på offensiv mot våra åklagare.
    De riksdagsmän som röstade mot FRA-lagen, liksom den okunniga bloggmassa som kallar sig liberal, lever i ett Idyllien som inte finns i verkligheten.
    Det är oerhört lätt att gapa Stasi och Orwell för den som slipper ta ansvar för Sveriges nationella säkerhet.
    I slutänden är det ändå regering och riksdag som har att fatta de beslut som man anser motiverade utifrån erfarenheter och information som de liberala bloggbratsen inte har tillgång till.
    De enda frågor till regering och riksdag som är cruciala i sammanhanget har ännu ingen ställt, nämligen: Vilken är den hotbild som motiverat propositionen om en FRA-lag och vilka underrrättelsevinster kommer lagen att medföra?
    En del av svaren på de frågorna torde vara sekretessbelagd men en aning info borde kunna erhållas.

    SvaraRadera
  8. Tack för att du uppmärksammat sakfrågan, Henrik. Hade inte varit för dig så hade jag nog inte ens vetat om det. Funderar seriöst på att flytta från Sverige nu.

    SvaraRadera
  9. Ni frågar vad ni ska rösta på. Och letar i alla skrymslen som finns i riksdagen efter liberala alternativ.

    Men faktum är att ni har förbisett en fullt möjlig och realistisk röstväg: fötterna.

    Rösta med fötterna.

    Ni behöver faktiskt inte bo kvar i Sverige. Det finns trots allt länder som saknar systematisk massövervakning av icke-brottsmisstänkta medborgare. Länder som dessutom har lägre skattetryck (typ alla) och minst lika bra välfärdstjänster.

    Extra bra är det om ni som är medelinkomsttagare, egenföretagare och högutbildade, med specialiserade och eftertraktade yrken och hög lön extra noga överväger att överge det sjunkande skeppet Sverige. Det är ni som huvudsakligen bär Sverige på era axlar genom era skatteinbetalningar.

    Om ni flyttar märks det. Om ni flyttar kommer det förhoppningsvis att gå upp ett ljus för en del av landets politiker att det nog är rätt bra att hålla sig väl med de som ska betala för alla bidrag, subventioner, tvångsfinansierad tjänsteproduktion, regleringar och övervakningsapparat.

    Som en bonus kan jag upplysa om att det faktiskt också finns länder som ligger utanför EU:s gränser. En flytt utanför EU innebär dessutom att ni slipper betala för jordbruksprotektionism, galna fransmän och en byråkratisk apparat av absurd omfattning.

    Varför inte ta en seriös diskussion med era bekanta? Det kanske är fler i er bekantskapskrets som kan tänka sig detsamma. Att bosätta er i samma område med några vänner hemifrån kan göra att steget att flytta utomlands inte känns lika stort.

    SvaraRadera
  10. Vad hände egentligen med Karl Sigfrid? Nån som vet? Jag hörde bara att han skulle rösta nej, och sen hände ... vad?

    SvaraRadera
  11. Ett sätt att visa att vi inte tänkt lämna frågan bakom oss är att mötas upp på måndag, klädda i svart, vid det (nästan) tomma riksdagshuset.

    http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=22431314459&ref=nf

    Sedan samlar vi tankar och ork för att göra något vettigt inför hösten och riksdagens öppnande.

    SvaraRadera
  12. Pallplats för att avstå? Hörru ditt lilla högerspöke missade du att den smalade vänstern röstade Nej till FRA (jo vet att de va sossarna som inledde skiten men hur som haver..) Klart att det är fruktansvärt icke PK för nyliberala bloggare att ens nämna den farliga dogmatiska vänstern men hallå, det är inte 70-tal längre, även vänsterblocket har utvecklats så ska det krängas blommogram kan åtminstonde den stora massan av Nej-röstare få ett litet erkännande!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.