2008-06-19

Lästips...

Här är en bloggpost som liksom drunknade i allt annat i tisdagens kaos – men som borde få ett och annat ögonbryn att höjas i förvåning...

10 kommentarer:

 1. Det är mycket beklämmande att höra Maud Olofsson, glad som en lärka, kvittra fram att hon tycker det är jättebra att FRA:s verksamhet lagregleras. I vanliga fall, när en myndighet under många decennier begår brott, utreds den och huvuden rullar. Nu får myndigheten istället kraftigt utökade befogenheter och verktyg som Stasi och KGB hade drömt många våta drömmar om.

  SvaraRadera
 2. Ett konstigt argument är ju ochså att dom nu vill lagreglera det som faktiskt tidigare var/är olagligt.

  För övrigt noteras att staten bara hänvisar till utlandet om det gäller repressiva åtgärder, aldrig om det handlar om något som skulle göra livet lite trevligare för medborgarna.

  /paraflex

  SvaraRadera
 3. Undrar om man kan få använda FRA:s databas som backup ifall ens hårddisk krashar och all epost försvinner?

  SvaraRadera
 4. Uppdatering om Camilla Lindberg. Hon är inte i riksdagen idag utan har bett interflora leverera dem på tisdag.

  Enligt kundservice på interflora har det kommit in många beställningar för Camilla.

  Gå in på interflora.se med er och skicka en bukett till:

  Camilla Lindberg

  Sveriges Riksdag
  10012 STOCKHOLM C

  SvaraRadera
 5. Kan man skicka bajs till alla andra?

  SvaraRadera
 6. Vart är alla frihetsömmande kändisar? De som brukar gnälla på Bush och Kina, skrika Free Tibet och kalla SUV-ägare för kriminella?

  When the going gets tough the whimps say nothing.

  SvaraRadera
 7. "Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin ville på måndagen inte kommentera kravet från de två andra oppositionspartierna. Men partiets rättspolitiske talesman Thomas Bodström säger:

  - Partiet har inte tagit ställning, men jag anser att vi ska fortsätta att driva de förändringar av lagen som vi tidigare har krävt. Vi är väldigt försiktiga med att säga vad vi ska göra när vi har vunnit ett val. Vi ska vinna det först."

  -SVD 16 juni

  SvaraRadera
 8. "Vi är väldigt försiktiga med att säga vad vi ska göra när vi har vunnit ett val. Vi ska vinna det först."

  Fint. Rösta först och få reda på vad det innebär senare...

  SvaraRadera
 9. Camilla Lindberg är vår Zlatan. Utan dig är Alliansens arbete ryggradslöst. Du inte bara röstade rätt, du gjorde det med självklarhet och tydlighet. Du är en heder för Folkpartiet och kommer aldrig att sakna stöd igen. Därför är det en självklarhet för oss att ge dig LUF:s finaste utmärkelse, Bertil Ohlin-medaljen, säger Frida Johansson Metso, förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet.

  - Vi vill också tacka Birgitta Ohlsson som bröt partilinjen, vi vill tacka Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet för deras goda insatser i debatt och votering. Det är mer än någonsin uppenbart att den stela blockpolitiken i Sverige måste förändras. Dessutom stort tack till alla som samlades, skrev, tänkte, argumenterade - och ett extra tack till www.stoppafralagen.nu som uppenbart styrde riksdagsdebatten, säger Frida Johansson Metso.

  - Vi betackar oss för regeringens vänliga förklaringar om att de gör detta för vårt bästa, vårt bästa vet vi själva. Befolkningen vill inte ha skyddet regeringen erbjuder, inte till det här priset. Folkpartiets stöd till en lag som kränker så många av de viktigaste liberala värdena är ett oförklarligt svek, säger Frida Johansson Metso.

  - Vi har en representativ demokrati. Tyvärr verkar det bara vara intressant att lyssna på väljare var fjärde år. Vill riksdagsgruppen inte lyssna på dem som valt dem bör de åtminstone lyssna på sitt parti. Jag uppmanar mina medlemmar att delta i Folkpartiets integritetssamråd. Svar ska vara inne 1 augusti. Visa partiledningen vad ni, tillsammans med partiets lokalavdelningar, tycker. Vår riksdagsgrupp ska inte behöva lägga örat mot marken - eller avlyssna via FRA - för att höra vad vi står för, säger Frida Johansson Metso.

  SvaraRadera
 10. Du får passa dig nu, skatteverket bevakar din sida.

  Makten är på krigsstigen, nu ska bloggarna rättas in i ledet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.