2008-06-12

MUF-riksdagsmän under press: Rösta nej!

Moderata Ungdomsförbundet kräver att riksdagsledamöterna Anna König Jerlmyr, Tomas Tobé, Oskar Öholm, Fredrik Schulte, Patrik Forslund, Anna Bergkvist, Lars Hjälmered och Karl Sigfrid röstar nej till FRA-lagen.

Hela pressmeddelandet...
Den 17 juni röstar Riksdagen om den största inskränkningen i den personliga integriteten i Sveriges historia. Ett antal riksdagsledamöter sitter där med hjälp av Moderata Ungdomsförbundet. MUF kräver att Anna König Jerlmyr, Tomas Tobé, Oskar Öholm, Fredrik Schulte, Patrik Forslund, Anna Bergkvist, Lars Hjälmered och Karl Sigfrid röstar nej till FRA-lagen. Att skylla på partipiskan är bara en ursäkt för att man inte vill ta ett personligt ansvar, säger Niklas Wykman.

- Denna lag kommer skapa ett system där alla människor kommer att övervakas hela tiden. Allt du skriver på Internet kan komma att läsas av staten. Historiskt kan vi se att alla system brister och felar så småningom. Är ni då beredda att ta konsekvenserna av detta system när det felar? fortsätter Niklas Wykman.

- Det finns ingen röstpiska idag. De som säger det gör det för att ha en ursäkt till sina väljare. I Sverige finns det bara en instans som kan stifta lagar. Då kan man inte som lagstiftare skylla ifrån sig bara för att man inte vill ta personligt ansvar för det övervakningssystem man vill skapa, avslutar Niklas Wyman.

Länk»

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.