2008-06-21

Sossarna och FRA

Sossarna är så jävla skickliga! När det gäller taktik och politiskt powerplay, då spelar de i en helt annan division än borgarna.

FRA-avlyssningen var deras idé från början. Förslaget kommer från Leni Björklund (s), under hennes tid som försvarsminister.

Förra våren, när folk inte hade fattat detta, kunde de sända fram Thomas Bodström för att gråta krokodiltårar över förslaget och plocka massor av billiga poäng. Det var riskfritt, eftersom de visste att de hade majoritet för att förslaget skulle bordläggas ett år.

I år var de betydligt tystare. I princip ända fram till riksdagsdebatten.

Inför beslutet satte (s) press på borgarna genom att säga att de bara skulle gå med på att tre riksdagsledamöter per block fick kvittas ut. Hade de stått fast vid detta, då är det rätt troligt att nej-sidan hade vunnit. Så man bör fråga sig varför de släppte efter...

Riksdagen röstade ja, sossarna slapp all kritik och framstod som oförtjänt goda, de fick den avlyssning som från början var deras egen idé – och de lyckades få borgerligheten att börja äta upp sig själv inifrån.

Förfärande skickligt.

Och nu, efter omröstningen, vägrar Thomas Bodström att ge något besked i frågan om (s) kan tänka sig att riva upp förslaget om de skulle vinna valet. Allt han har att säga är att de skall vinna valet först, sedan kan de kanske bestämma vad som skall ske...

Det är för övrigt ingen slump att socialdemokraternas partiledare, Mona Sahlin, var märkligt tyst och frånvarande i den största dramatiken i riksdagen sedan ATP-omröstningen. Hon vill helt enkelt hålla distans till FRA-frågan.

Det kan naturligtvis ha funnits en del sossar som faktiskt inte gillar FRA-avlyssningen. Men på det stora hela hänger den gloria som socialdemokraterna har krönt sig själva med väldigt mycket på sned.

2 kommentarer:

 1. FRA-avlyssningen var deras idé från början.


  Det tror inte jag.

  Den är en "beställning" och del i ett större sammanhang av "givande och tagande".

  Det är också förklaringen till varför högern nu drivit igenom lagen.

  SvaraRadera
 2. Värt att hålla ögonen på:

  http://sossarmotstorebror.se/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.