2008-06-18

Svettigt om FRA 1.01 hos Federley

Federley har lagt upp en ny bloggpost om FRA 1.01. Hans läsare sliter honom i princip i stycken i kommentarsfältet. I hundratal.

Underhållningsvåld, typ. »

25 kommentarer:

  1. Killen är smart, jag kan inte se det som annat än att det var en del av hans strafftjänstgöring för att rädda sin partipolitiska karriär att han måste ta på sig dumstruten och agitera för förslaget på sin blogg och i media.

    Min gissning är att det är den aspekt som är allra svårast för självbilden, att låtsas som att man inte förstår den välformulerade och kärnfulla kritiken, och upprepa rent ut sagt sinnesslöa talking points.

    Idag hatar jag politiken.

    SvaraRadera
  2. Ju högre häst, ju högra fall. Eller hur man nu säger.

    Ärligt talat, hur ska man uttrycka sitt missnöje utan att gå får långt? Kan man gå för långt? Jag vill inte ägna mig åt ren stenkastning. Samtidigt är jag arg, men jag vet inte på vem.

    Federley verkar vara en hyvens kille med känslor och ett samvete. Jag har en känsla av att han igår spelade ett spel han inte var redo för; att han blev utmanövrerad eller rent ut sagt lurad och att han idag måste stå sitt kast. Karl Sigfrid blev uppäten igår, och det gör mig väldigt väldigt arg att mobbare lyckades med det.

    Samtidigt tycker jag att politiker ska kunna ta väldigt hård kritik. Om vi nu ska ha politiker som lägger sig i medborgarnas liv så ska de veta att de får ta mycket skit för det.

    Men samtidigt vill jag inte bara se hårda kalla proffspolitiker. Jag hoppas att världen har en plats för unga känsliga killar och tjejer med samveten.

    Åh vad jag hatar systemet just nu!

    SvaraRadera
  3. Jag hatar Sverigedemokraterna och Piratpartiet är en hög tomtar. Men nu får nån av dom min röst nästa gång. Alternativt något nytt libertiant parti.

    SvaraRadera
  4. Varför kan inte du Henrik eller någon annan av alla briljanta människor som står upp för individens frihet i alla samanhang gå samman och starta ett riktigt liberalt politiskt parti. Det finns ett stort tomrum idag....

    SvaraRadera
  5. Anonym Sd är ditt val om du läser på mer och inte bara hatar!
    Roberth Ström

    SvaraRadera
  6. Det finns ett *riktigt* liberalt parti redan, det vore förstås kanon om HAX engagerade sig i det.
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Klassiskt_Liberala_Partiet_(Sverige)

    SvaraRadera
  7. Kul att se rättshaverister som Richard Slätt skriva på FF blogg när Expo själva avlyssnat och åsiktsregistrerat folk inom Sd vilken jävla pajas!
    Roberth Ström

    SvaraRadera
  8. Stina klagar nu på de personliga angreppen i Federleys kommentarsfält. Människan (FF) har ju just varit med om att rösta fram en ordning som gör det möjligt att verkligen övervaka och kontrollera varenda persons person och indvidualitet. Klart att han om någon ska få utstå en övermåtta av personliga angrepp. Äcklet har ju dessutom sökt mandat, och röster, för att göra något helt annat.


    olof den andre

    SvaraRadera
  9. tror nog att Federley blev bortfintad. Lycka till med att bli inkryssad nu sucker.

    Fredrick Federley, arbetssökande från och med 17/9 2010!

    SvaraRadera
  10. Nu visar det sig att det var Folkpartiet som låg bakom återremissen. Centerpartiet som värnar och har sig. Allt var ett spel. Fredrik och Annie spelade bara snyggt i debatten. Allt var planerat för rädda ansiktet på dem.

    Här följer ett läckt mail ifrån folkpartiet:
    Nyhetsbrev från Erik Ullenhag
    Juni 2008 [Image]

    Vänner,

    Under gårdagen hade riksdagsgruppen långa och respektfulla diskussioner kring den nya FRA-lagstiftningen. För liberaler är frågan självklart svår. Vi inser nog alla att signalspaning behövs för Sveriges säkerhet, men spaningen kan också innebära stora integritetsingrepp.

    I folkpartiets riksdagsgrupp var många tveksamma och därför samlade vi ihop alla de förslag som fanns för att stärka integritetetsskyddet. Vi kom fram till att det behövdes göras ett antal förändringar för att öka kontrollen och ytterligare skydda den personliga integriteten.

    Vårt förslag till de andra allianspartierna blev att FRA-förslaget skulle återremitteras till utskottet och att riksdagen bland annat skulle fatta beslut om att en ny myndighet utformad som en domstolsliknande nämnd inrättas som prövarillståndsgivningen, att regeringen ska ha skyldighet att ta integritetshänsyn vid fattande av inriktningsbeslut och att den domstolsliknande nämnden ska fatta beslut om huruvida “synnerliga omständigheter” föreligger för sökning på person.

    Dessutom föreslog vi att riksdagen ska fatta ett formellt beslut om de förbättringar av skyddet för integriteten som återfinns i försvarsutskottets utlåtande.

    Vi blev sent i går eniga inom allianspartierna om att återremiss till försvarsutskottet kommer att ske i dag och att utskottet ska återkomma med ett förslag till riksdags-beslut där våra förslag till förstärkningar av integriteten återfinns.

    Försvarsminister Sten Tolgfors deklarerade dessutom bland annat i debatten att datainspektionen ska följa FRAs verksamhet ur ett integritetsskyddsperspektiv fram till kontrollstationen 2011 och att en kommitté av parlamentariker också ska följa FRAs arbete fram till 2011. Den senare kommittén ska också tillsätta ett integritets-skyddsombud som ska bevaka att integriteten för personer bosatta i Sverige garanteras.

    Genom att allianspartierna under gårdagen blev eniga om förslag till förstärkt integritetsskydd kunde folkpartiets riksdagsgrupp sent i går kväll besluta att rösta ja till förslaget om återremiss och dessutom besluta att rösta ja till FRA-förslaget med detta förstärkta integritetsskydd.

    Få frågor har vi diskuterat så intensivt som frågan om signalspaning och beslutet är problematiskt för oss liberaler. Genom hela processen har folkpartiet drivit på för starkare integritetsskydd och Allan Widman har i försvarsutskottet gjort en stor insats för att se till att värna integriteten.

    Med de tillägg som allianspartierna blev eniga om i går kan vi konstatera att folk-partiet sent i processen lyckades få in ett antal integritetsskyddsförbättringar som möter mycket av den kritik som riktats mot förslaget. Samtidigt kommer vi nu lyckas nå en riksdagsmajoritet som gör att vi kan ha en lagreglerad signalspaning som är mycket viktig för Sveriges säkerhet.

    Erik Ullenhag
    Partisekreterare (fp)

    SvaraRadera
  11. http://www.newsdesk.se/pressroom/folkpartiet/pressrelease/view/ullenhag-fp-staerkt-integritetsskydd-fp-framgaang-223341

    Offentligt nu.

    SvaraRadera
  12. Ordet "domstolsliknande" är fint. FP använder det två gånger.

    Domstolsliknande.

    Sådana ord går förstås alldeles utmärkt att använda i ett land som sedan 1974 haft ett helt politiserat rättsväsende.

    I partidiktaturer där väljarens röst är värd noll och intet, finns naturligtvis ingen som helst anledning för väljaren att förspilla energi på att rösta överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  13. Marcus: Jag trodde att LP hade en hemsida, www.liberalapartiet.se
    Men den kanske inte gäller längre?

    SvaraRadera
  14. Jo den gäller fortfarande, men de ansvariga snickrar på den. Och ja det har man gjort lite väl länge, jag vet.. I nuläget finns det bara en partibroschyr tillgänglig dessvärre.

    SvaraRadera
  15. Fy fan vad jag ar forbannad!

    Rostade pa C och Federley istallet for M for att jag trodde att han skulle sta upp for liberala asikter, men icke!

    Nyligen avgick David Davis darfor att ett betydligt mindre inskrankande forslag gick igenom Parlamentet, och han ar inte direkt kand for att vara liberal, snarare konservativ med stort K.
    Han visade ryggrad och mod, Federley visade sig inte vara nagot annat an en javla fegis utan ryggrad.

    Nu har det ju dessutom visat sig att det var FP som foreslog andringarna. Tror Fredrick att hans valjare ar dumma i huvudet eller?

    Om du laser det har Fredrick, fan ta dig och dina icke-existerande principer. Du har forlorat min rost, och jag hoppas innerligt att du aker ut nasta val.

    SvaraRadera
  16. Vet någon vilken plats Federley hade på Centerns lista i senaste valet? Hade han kommit in överhuvudtaget utan personkryss?

    SvaraRadera
  17. Per ankersjö ,som har problem med kommentarsfunktionen på sin blogg, verkar vara en riktigt vidrig typ. Regeringskrisen hade inte varit de som röstade emot fel, utan en inkompetent regering. Lägger regeringen dåliga förslag så ska den fällas. Att den fjäderlätte nu ska ha rejält med tarvliga person-angrepp som svar på sitt svek mot den personliga integriteten är en självklarhet.


    olof den andre

    SvaraRadera
  18. Säga vad man vill om Federley, men han vet verkligen hur man pissar fotogen på lågorna. Jag tror aldrig jag läst en arrogantare bloggpost än hans.

    SvaraRadera
  19. Anonym det var inte alls FP som låg bakom återremissen det är en efterhandskonstrktion! Se Ingerös blogg för mer!
    Roberth Ström

    SvaraRadera
  20. Det är mycket intressant att se hur Federley valde att kasta bort allt. Någon liberal ikon blev han inte. Någon toppkarriär i Partiet lär det inte heller bli fråga om efter de här bråkigheterna. Federley har helt enkelt sumpat sin trovärdighet bland väljarna såväl som sin chans till politiska topposter. Varför? Är det verkligen så mycket värt att få hänga kvar i Partiets kjolar?

    Det är lite skrämmande att se hur man kan reducera sig själv till ett förbannat neutrum, bara för att få vara kvar i stugvärmen. Vad är det i Partiet som lockar så?

    SvaraRadera
  21. stängt ner kommentarsfunktione har han också gjort, blev verkligheten för jobbig?? har han satt kompisarna på att signalspana sina belackare.

    olof den andre

    SvaraRadera
  22. Jag undrar om det inte bor en liten mobbare även i Henrik Alexandersson??

    SvaraRadera
  23. hansa ; människor som gör fel bör bli påminda om det och få ta konsekvenserna av det.

    olof den andre

    SvaraRadera
  24. olof den andre: Gud ja! Det ska inte vara lätt att vara politiker.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.