2008-06-11

Upp och hoppa!

Skälet till att Birgitta Ohlsson (fp) inte kan vara i riksdagen och rösta emot FRA-förslaget nästa vecka är tydligen att hon är i Zimbabwe (av alla platser).

Om Birgitta går med på det – så håller Teodor Koistinen, Ordförande Liberala Studenter Stockholm på att samla ihop pengar för att flyga hem henne över voteringen (och för eventuella merkostnader för henne).

Är du i så fall beredd att pynta in en slant? Sänd då ett mail till Teodor!

Kan man få gå och äta lunch nu..?

Uppdatering: Det råder viss förvirring om var Ohlsson egentligen kommer att hålla hus under omröstningen. Men stöd Teodors initiativ ändå. Om det skulle behövas. Och behövs det inte, då har du inte slösat bort mer än en minut av din tid.

Uppdatering 2: Faran över. Allt verkar ha byggt på ihopblandade datum. Ohlsson kommer att vara i riksdagen under FRA-omröstningen. Och hon kommer att rösta.

11 kommentarer:

 1. ÄR det någon som tror att det är en slump att hon inte är i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Kan man inte skriva en fullmakt och låta någon rösta åt sig? Om man t ex är på internationellt uppdrag vid votering...

  Kanske dum fråga. Men jag tycker att det borde vara rimligt, åtminstone i undantagsfall.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar drivkraften och viljan hos de eldsjälar som startat insamlingen, men; att vara utomlands när en sådan ödesfråga skall avgöras i vårt parlament av, åtminståne formellt sett; våra folkvalda... det är mycket svagt.

  Tjänar man över 50.000 kronor i månaden för att rösta om lagförslag då skall man banne mig kunna se till att göra det också.

  Själv tjänar jag 16.000 kronor i månaden före skatt på mitt heltidsobb och jag skulle ändå själv kunna betala min biljett till Stockholm för att få rösta i hennes ställe.

  Jag har i den vänligaste ton (avsevärt vänligare än den jag håller i detta inlägg) kontaktat några av de riksdagsledamöter jag tror möjligen kan ha någon form av moralisk kompass, men jag är riktigt trött på dessa totalt ryggradslösa politiker.

  We pay taxes, our politicians pay lip service..

  //Lars Jonsson, Östersund

  SvaraRadera
 4. Hm.. Mycket märkligt. Att i dag, veckan innan omröstningen har tv-akutellt ett inslag där MUST går ut och säger att de svenska styrkorna i afganistan nu är ännu mer hotad.

  Nån koppling till FRA-omröstningen tro?

  Skulle inte förvåna mig i alla fall.

  /paraflex

  SvaraRadera
 5. Birgitta Ohlsson verkar ju inte alls särskilt sugen på att över huvud taget rösta i frågan ändå:

  "Hon har löst sina samvetsproblem inför tisdagen genom att låta kvitta ut sig, det vill säga hon kommer att vara frånvarande.
  - Jag har aldrig varit någon större vän av FRA och det är allmänt känt, och dessutom är jag uppbokad den eftermiddagen, säger hon."

  http://www.expressen.se/1.1194611

  SvaraRadera
 6. Förslag
  Göra egna stickers i stil med detta:
  http://www.thinkgeek.com/homeoffice/stickers/36e8/
  och klista fast på riksdagsledamöternas bilar.

  SvaraRadera
 7. I Zimbabwe?

  Jag ringde runt 17 tiden idag och då sa hon att hon sitter inne med sitt beslut tills vidare och att vi "får se" vad hon röstar, men ingenting om att hon inte kommer närvara...

  Ska det vara så svårt att närvara vid en omröstning som bestämmer demokratins framtid i sverige?

  Vad händer om hon inte är närvarande? Ersätts hon av en annan folkpartist? Räknas det som att avstå?

  SvaraRadera
 8. Jag vet inte var hon är. Eller varför.

  Men kasta iväg ett mail och erbjud er hjälp *om* det skulle behövas.

  Man kan spekulera om ditt och datt. Men om jag kan lägga en tusenlapp för att få hem BO till voteringen – om det skulle krävas – så gör jag det.

  SvaraRadera
 9. Men kära nån!
  Är det dagisbarn vi betalar(dyrt!) för att sitta i vår lagstiftande församling?
  Om det inte passar och man inte vill ta ställning och stå för sin åsikt, då kan man alltså välja att "inte vara med"... Förresten, är det någon som inbillar sig att Birgitta (eller någon annan ledamot för den delen) betalar sina resor till Zimbabwe själv? Skulle inte tro det...
  Argumenten för att minska antalet ledamöter kraftigt samt att sänka deras arvoden blir bara fler och fler.
  349 ledamöter som i alla andra sammanhang är totalt odugliga, vem vid sina sinnens fulla bruk skulle anställa t.ex.Monica Greeen? Lars Leijonborg? Mona Sahlin? Birgitta Olsson?Sten Tolgfors?

  Kan någon nämna en enda ledamot som man överhuvud taget skulle tänka sig att luta sig mot när det krisar? Nämn en enda! Till och med försvarsministern är en vapenvägrare med karisma som ett excel-ark.

  Nä, hög tid att lämna landet...
  /Pelle

  SvaraRadera
 10. Jag tror att det är klart nu att hon kommer till voteringen...

  SvaraRadera
 11. Inte dagisbarn, Pelle, men väl samhällets bottenskrap. Den som är för dåligt utbildad för att kunna konkurrera på den öppna arbetsmarknaden väljer en politisk karriär och blir därmed garanterad en livslång inkomst som vanliga löntagare bara kan drömma om.

  I min ungdom fanns ett talesätt: "reta inte den som är dummast i klassen, i morgon kan han vara din chef". Idag är det värre än så: "reta inte den som är dummast i klassen, i morgon kan han vara din statsminister".

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.