2008-06-30

Upp och nedvända världen

Om ett par dagar införs rökförbud i Holland.

Det innebär att man inte längre får blanda ut marijuana med tobak på landets coffeshops. Däremot är det tillåtet att röka ren marijuana.

Länk»

7 kommentarer:

 1. Är det vanligt med allergi mot marijuanarök? Annars är det väl rimligt och rationellt att tillåta marijuanarök men inte tobaksrök i offentliga lokaler. (Dock tycker jag privata caféer etc ska få välja själva.)

  BTW, som liberal tycker jag det är sorgligt att så många klubbar, restauranger med mera är nöjda med rökförbudet (i Sverige). Det får mig att undra varför dom inte införde rökförbud innan lagen kom till. Fungerar inte dom liberala principerna i verkligheten?

  SvaraRadera
 2. En ordningsfråga. Det är väl hasch man blandar med tobak och inte marijuana? Marijuana går ju bra att röka utan att blanda i den skadliga tobaken (samma går visserligen att säga om hasch men det är lite krångligare och inbegriper användandet av olika slags vattenpipor etc).

  Har jag hört, alltså.

  SvaraRadera
 3. Nej, en del blandar marijuana med tobak också, främst för att kompensera för dålig rullteknik eller dålig kurering av blomställningarna. Med lite tobak i jointen slipper man att den brinner snett eller slocknar hela tiden.
  Och röker man saker med holländsk coffeeshop-klass kan man nog vilja strö i lite tobak mest för att inte få i sig för mycket av det goda i bara ett par bloss. Lite som att slå läsk i spriten...

  Lite mer on topic: det här är ju komplett absurt och visar bara på hur Europa blir en konstigare och konstigare plats. Känns som att lagar och regler börjar sakna sammanhang.

  SvaraRadera
 4. Ska bli intressant att se hur det blir med rökförbudet i Nederländerna. Helt klart kommer det även i fortsättningen vara möjligt att inomhus kunna röka en cigg till ölen när man är ute. I värsta fall tvingas man gå till nån av alla de sunkiga squats som finns. Svartklubbar finns det ju ett par stycken av också.

  Ett biljardställe jag går till ibland registerar tydligen om sig som förening med medlemskap, och säljer öl i läskautomat.

  SvaraRadera
 5. Du milde Moses. Dobbelt-tænkningen og hykleriet kender ingen begrænsninger.

  SvaraRadera
 6. Det finns olika örtblandningar att blanda ut sitt knark med så det går nog ingen nöd på Holländarna. Tråkigt att staten ska blanda sig i sånt dock.

  SvaraRadera
 7. Bra att det blir förbjudet att tjäna pengar på att folk dör i lungcancer.
  Skitbra.

  Exemplet tobak är ett av dom tydligaste som finnns på att en totalt fri marknad ÄTER människor för att föda sig själv.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.