2008-06-11

Vad alla tänker...

"Ingen politiker kan naturligtvis säga detta rakt ut. Ändå borde någon göra det. Sahlin är för korkad för att vara statsminister."

Johan Ingerö har lyssnat på dagens partiledardebatt i riksdagen.

Länk»

6 kommentarer:

 1. Ingerö sa alla det som vi med koll redan vet*s*
  Roberth Ström

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig varit så politiskt insatt. Men när Socialdemokraterna satte Mona Sahlin som partiledare förstod jag faktiskt ingenting. Även om vi inte har personval i Sverige så tror jag att de allra flesta röstar på den som företräder partiet. Då kan jag faktiskt förstå om folk röstade på Göran Persson. Han ser ju faktiskt väldigt trevlig ut och man vill bara krama honom (hehe).

  Men Mona Sahlin. Är det någon som glömt hela toblerone-affären? Även fast det kanske inte var så allvarigt som media beskrev det?
  Hon har visserligen gjort fler klavertramp än så. De borde valt någon som inte har några (avslöjade) skellet i garderoben.

  Hur som helst vet jag att jag ska

  SvaraRadera
 3. Jag kan faktiskt inte ta fram en endaste av våra ledande politiker, som inte verkar för korkad för sitt jobb. Ge mig namnet på en enda som inte verkar vara lite blåst.....

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig Tobbe, men det tragiska i sammanhanget är att de sitter med livstidsförsörjning med förmåner som är få förunnat, utan att egentligen behöva gör ett jota. Varför inte skriva en bok? Öppna advokatfirma? Tala med djur? Måla? Åka till Zimbabwe? Åka taxi för 300k per år - inga problem. Allt är finansierat av skattebetalarna. Jag har bättre utbildning, arbetar hårdare med högre krav på mig till betydligt sämre förmåner. Vem är det som är korkad egentligen?

  SvaraRadera
 5. Tobbe: Det är väl för att deras arbetsgivare, eller i alla fall de som head-huntar dem, väljarna själva inte är särskilt begåvade i genomsnitt. Antar att det är priset man får betala för "demokrati"...

  SvaraRadera
 6. Aewheros

  Nu är det ju inte så demokratin funkar, och det borde du vara medveten om.

  Väljarna blir tillfrågade om en papperslapp vart fjärde år, att välja en bland sju. Inte mer!

  Det är varken arbetsgivare, uppdrag, headhunt, ge ansvar, eller på något annat sätt val av hur politiken är beskaffad som sker där ...

  Den måttliga begåvningen yttrar sig nog främst i att många trots detta tror att de är med och påverkar politiken, att folket styr, att val och politik är en metod för dem att påverka sin tillvaro ...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.