2008-06-05

Visst spelar det roll!


När FRA-avlyssningen träder i kraft kommer jag (som mest vistas i Bryssel) att få så gott som alla min e-post till vänner, kollegor och kontakter i Sverige skannad av svenska staten. Och alla som skriver mail till mig kommer att bli tvingade göra det i vetskapen att staten kollar innehållet. Samma sak gäller alla mina telefonsamtal till och från Sverige.

Jag köper inte det.

Alla som besöker denna blogg (vars server finns i USA) kommer att veta att signalerna övervakas. Kommer människor som till exempel jobbar i statsförvaltningen eller polisen att våga bli "ertappade" med att ha besökt en blogg som kan vara svårt EU-kritisk, drogliberal och som ibland utmanar vårt samhällsskick?

Jag är inte road.

Och jag är förskräckt över att människor som jag trodde att jag känner kommer att vara med och rösta igenom detta i riksdagen den 17 juni.

11 kommentarer:

 1. Henrik!

  I dessa dagar kan den här gamla artikeln vara till nytta. Förr bara några år sedan fanns det faktiskt en del riksdagsledamöter som tog sitt uppdrag på allvar. Margit satt i riksdagen i 20 år och under 19 av dem ansågs hon vara moderaternas legitimerade dissident. Det vara inte bara EMU utan många andra dumheter som hon motsatte sig.

  Lilla My lämnar riksdagspolitiken

  mvh

  Mikael G

  SvaraRadera
 2. Nu har i alla fall Rick Falkvinges scoop blivit en fråga för Beatrice Ask.

  /Lars

  SvaraRadera
 3. Fast int blir det någon blixtutredning för det, Lars. Man väntar ju naturligtvis tills efter den 17:e innan man börjar rota i det.

  SvaraRadera
 4. Men HAX, du har väl rent mjöl i påsen eller? :)

  SvaraRadera
 5. Alltså: De(rikdagen) ska införa massövervakning med en särskild integritetssamordnare! Eh.. Såvida inte denna integritetsamordnare, eller, likvärdig person, sitter brevid FRAs "superdator", som de har investerat miljarder i, så är det förslaget ingenting värt.
  Vi kommer att bli övervakade.
  I Stugor som i våningar. FY!!

  SvaraRadera
 6. ID-kort är en sån övervakningsgrej också, dock tvetydigt då det både har för och nackdelar. Värre blir det när de lägger in mer information på id-korten för att hålla koll på vem man är och vad man gör etc.
  Avlyssningen via FRA är bara ett steg i längden känns det som.

  SvaraRadera
 7. Kryptera er kommunikation då era gnällspikar! Att staten är farlig är inte direkt någon nyhet, och okrypterad kommunikation är inte bra även oavsett staten.

  SvaraRadera
 8. Alla som jobbar på FRA är en massa μαλάκας :)

  SvaraRadera
 9. Hur funkar det med hotmail? Kommer alla mail att scannas, antar att de inte lagt sina servar i Sverige

  SvaraRadera
 10. allt som går över sveriges gränser, men den som inte har någonting att dölja har ju inget att frukta.
  ops, jag laddade visst ned en analsexvideo på nätet, grannen jobbar på fra och jag vill inte ta ned trädet som skymmer hans utsikt.
  shit, im corned.

  SvaraRadera
 11. det sista var menat som ett skämt.
  allt du gör på nätet avslöjar dina vanor och då blir du utsatt.
  fast det vet ju alla här, vi ylar i samma tonart medans sverige sover

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.