2008-07-04

En vag formulering, typ.

SvD: Kan den som idag begär ut handlingar av regeringskansliet vara säker på att det blir sanningsenliga svar?

Reinfeldt: Nu ber du mig spekulera och det tänker jag inte göra. Utan vi svarar på de förfrågningar som finns. Antingen svarar regeringen eller också enskilda tjänstemän som då gör det under tjänstemannaansvar, och där har JO sin granskande roll.

Statsminister Fredrik Reinfeldt, intervjuad av Svenska Dagbladet.

Länk»

5 kommentarer:

  1. Politikerspråk är något som man borde fått läsa i skolan, istället för franska och tyska. Det verkar nog så klurigt, och kanske mer relevant :-)

    SvaraRadera
  2. Banjokossan

    Det är inget språk man skall lära sig. Det har nämligen i all väsentlighet noll innehåll.

    Dessutom går det mycket snabbare att lära sig det:

    'När en politiker säger något i en fråga, tillfår detta absolut inte något alls till vare sig frågan, eller har något med verkligheten som är eller blir att göra'

    Så där, klart!

    SvaraRadera
  3. Mikrofoner är för politiker vad bröstvårtor är för spädbarn - de utlöser omedvetna munrörelser.

    SvaraRadera
  4. Jag tyckte att det var ett ganska rimligt uttalande. Det är klart att det förekommer lögner om än så bara att en enskild person missköter sig. Att be Reinfeld ge absoluta påståenden för en så stor organisation är lite väl starkt.

    Sanningen kan han definitivt inte säga utan att det blir ett jävla liv. Nämligen att det det är självklart att det förekommer lögner om så bara på individnivå. Det han däremot borde kunnat lova är att det aldrig kommer att utfärdas några order från regeringen om att det skall ljugas. Vilket naturligtvis öppnar för lite plausible denial via underlydande.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.