2008-08-17

Få saker är så underhållande...

...som människor som tar sig själva på blodigt allvar och som saknar all form av självdistans.

13 kommentarer:

 1. Ponera den dag det kommer en väldigt påläst, libertiansk och driven politiker som samtidigt är svårt dyslektisk. Det är inte speciellt svårt att föreställa sej rödadeln indignation inför brist på bildning och hyfs och de omedelbara slagen under bältet som följer på det.

  Är det inte bättre att fokusera på Monica Greens politiska illdåd istället för att dra poäng på hennes dåliga språk? Det sätter ribban högre, belyser rätt frågor och påvisar lite folkvett och överseende?

  Eller hur?

  SvaraRadera
 2. Anonym:

  Hax kritiserar inte Greens dåliga språk, det gör inte Gudmundson eller Ingerö heller. De citerar förvisso vad hon skriver men deras kritik är riktad mot:
  1) Greens vansinniga ström av meningslösa interpellationer (i Gudmundsons fall) vilket väl utan tvivel kan anses beröra hennes "politiska illdåd"
  2) Hur Green (en riksdagsman) anklagar en journalist (Gudmundson) för att utsätta henne för härskartekniker när denne granskar hennes jobb. Detta görs av Ingerö och får väl också anses som ett politiskt illdåd med tanke på att en hörnsten i en demokrati är att journalister granskar politiker.

  I övrigt:
  - Green är inte påläst varför din jämförelse haltar
  - vi har redan alldeles för mycket överseende med inkompetenta politiker

  SvaraRadera
 3. Im with u Emil. HAX har inte gnällt över språkbruket, Ingerö har hintat rätt hårt åt det. Jag har sett det göras på andra håll i andra bloggar och dess kommentarfält.

  Oavsett var det gnället på hennes språk jag gnällde på. Jag är evigt tacksam för alla de som orkar rota i såna här frågor och belysa det för en större publik än senilmedia nånsin gjort.

  Men släpp språkgnället för det finns tillräckligt med elände att skopa ur ändå. Peace.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Politiskt illdåd?
  Svammel.
  Ni har era motionsdårar också.
  Börja med dom.

  Enda anlednongen till att den här tanten är uppe på tapeten är att hon är sosse.

  Hade hon varit centerpartist och vräkt ut 4000 motioner om året så hade ni ansett att hon var hängiven.

  Så är det.

  Käringen är cool.

  SvaraRadera
 6. "Hade hon varit centerpartist och vräkt ut 4000 motioner om året så hade ni ansett att hon var hängiven."

  därmed har micke bevisat hur vänstern är totalt oförmögen att kritisera sina egna...

  Dessutom, ingen har pratat om motioner...

  SvaraRadera
 7. därmed har micke bevisat hur vänstern är totalt oförmögen att kritisera sina egna...


  Dessutom, ingen har pratat om motioner...


  Nej visst hon ägnar sig ju åt o b s t r u k t i o n på annat sätt....hon har ju en genialisk ond plan som går ut på att öppna käften så mycket att det stjälper alliansen.

  Synd om er om ni inte klarar det.

  SvaraRadera
 8. Motioner riktas inte till regeringen, utan hänvisas till lämpligt riksdagsutskott för behandling. Om någon ledamot skulle producera överdrivet många motioner, så blir det alltså riksdagens övriga ledamöter (vilka sitter i utskotten) inklusive de egna partikamraterna som får ägna tid åt denna svada, inte någon jäktad departementschef som tvingas upp ur regeringsbunkern.

  Dessutom bör utskottet kunna behandla en meningslös motion betydligt snabbare och mer summariskt än vad ministern kan avfärda en onödig interpellation. Utskottet beslutar att avstyrka motionen, och eventuella reservationer protokollförs. Nästa punkt på dagordningen...

  SvaraRadera
 9. Det är ingen som uppfattat att "dam" kan vara en ordlek apropå härskartekniker?

  SvaraRadera
 10. @anonym 00:56

  Nej, det är nog väldigt få som har uppfattat något sådant. En ordlek definieras bl.a. av att vara rolig, relevant, klurig, kvick och fyndig. Greens av dig(?) förmodade ordlek uppvisar inga av dessa karakteristika. "Dam" visavi härskartekniker? Är Gudmundson en dam, eftersom kvinnor oftare än män brukar kunna nyttja de mest utstuderade härskarteknikerna till fulländning? Är Green en dam, som därmed härskar över inte fullt så fiiina vanliga kvinnor? Eller vad? Doesn't compute. Måste man kanske vara djupt troende inom genus-"vetenskapen" för att begripa det roliga?

  Hon är bara som andra riksdagsledamöter i allmänhet och sossediton i synnerhet; obildad. Språkmissen är i vilket fall bara ännu en roande pinsam detalj i hela denna kommandoras tragiska och skrämmande uppenbarelse och inget att hänga upp sig på.

  SvaraRadera
 11. "En ordlek definieras bl.a. av att vara rolig, relevant, klurig, kvick och fyndig."

  Det är möjligt att du tror det, men SAOB håller inte med.

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Hon är bara som andra riksdagsledamöter i allmänhet och sossediton i synnerhet; obildad.


  Nej det är du som saknar bildning och STIL och du visar det genom din svepande generalisering där du dömer folks egenskaper utifrån deras sysselsättning och politiska hemvist.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.