2008-08-14

Fjant!

"Man har t ex hjälpt till att införa ett nytt miljöledningssystem i Georgien. På så sätt ska den georgiska försvarsmakten tänka mer miljövänligt från försvarsledningsnivån till förbandsnivån."

Försvarsminister Sten Tolgfors, om svenska försvarets internationella insatser. Ur hans tal på Försvarshögskolan den 9 april i år.

Via Gudmundson på SvD:s ledarblogg»

20 kommentarer:

  1. Det känns ju jävligt viktigt i dessa dagar.
    Roberth Ström

    SvaraRadera
  2. Det verkar som om politiker snart inte kan öppna truten utan att krysta ut ord som miljövänligt, klimathot, koldioxidutsläpp, klimatförändring (syftandes då på den som människan påstås orsaka), energikris och sist men inte minst omnämnandet av alla de åtgärder de har i sina små anteckningsblock och som de har en obetvinglig lust att implementera (läs:experimentera) för att visa sig duktiga som politiker.

    SvaraRadera
  3. ...å när endast Gud åberopas som enda räddningsplanka inför dessa duktiga pettrar, då är det riktigt illa ute med människan.

    SvaraRadera
  4. Det finns egentligen ingen anledning att slösa tid på att kommentera sådana dumheter.

    Men det skapar ändå en del frågor som är viktiga att reflektera över.

    Hur och på vilka meriter rekryteras politiker till viktiga uppdrag? Några allvarligta fel hur det går till måste det vara.

    Karl-Fredrik

    SvaraRadera
  5. OMG.

    Detta hade inte hänt under Anders Björcks tid som försvarsminister!

    SvaraRadera
  6. Att vara CO2 neutral när man dödar folk är viktigt?..

    SvaraRadera
  7. Vänstern har rätt, denna regering är inkompetent...

    SvaraRadera
  8. Vänstern har rätt, denna regering är inkompetent...

    SvaraRadera
  9. Med tanke på hur politiker uttrycker sig så kanske Tolgfors uttalande bara betyder att svenskar lärt georgier att skjuta. Blyförgiftning är ju inte ett effektivt sätt att ha ihjäl folk på.

    SvaraRadera
  10. Wille. Som expertisen säger:

    "There is no reason, you have to be admitting, a bunch of toxic into the air to destroy a village. You go inte there, by foot, hack all living thing, cild, women, man, with machete. There's zero emission, right there, and that's a step in the right direction."

    SvaraRadera
  11. Känns super att veta att de våldtagna och dödade civila som alltid kommer i kläm nu kommer att möta en horribel död som i varje fall är miljömärkt.

    Nu väntar jag bara på rättvisemärkning, vi kräver att alla får smaka på blyet i samma stor utsträckning. Kollektivt massmord måste sanktioneras så att enskilda mördare inte skola mörda ensamt. :P

    SvaraRadera
  12. Först trodde jag att det var ett skämt. Sedan gick det långsamt och smärtsamt upp för mig att det är sanning.
    Henrik, du beskriver detta med ett ord: Fjant.
    Tyvärr så tycker jag att du är vänlig i ditt bedömmande. Det här övergår all form av idioti, och då är jag vänlig till sinnet.
    Skall vi (skattebetalare) verkligen behöva finansiera dessa formidabla idioter? Har demokratin inte kommit längre än så?
    Försvarsministern, en av de viktigaste posterna i ministeriet sidan om utrikes, finnans och socialministern, har i Sverige blivit Leni Björklunds och så den här "Fjantens" post.
    Arma Sverige!
    Svartskallen

    SvaraRadera
  13. "Tomhylsan" är en träffande beskrivning på denne person från Kurt Lundgren.

    Ja jävlar, en vapenvägrare som försvarsminister, nu saknas bara att Clark Olofsson blir chef för kriminalvårdsstyrelsen när han kommer ut efter nästa vända. Han har ju meriter om inte annat.

    SvaraRadera
  14. Clark Olofsson chef för KVS...haahahahaha...fy fan vad jag garvade...

    Sen gjorde jag en tankevurpa och då ramlade allt på plats...det är ju så det kommer å bli Clark blir chef för KVS...åsså brände jag tungan på morgonkaffet.

    SvaraRadera
  15. Varför är det fel att exportera miljömedvetenhet till tidigare sovjetrepubliker där man tidigare ägnat sig åt att hälla all skit rakt ut genom fönstret därför att det varit billigast övergår mitt förstånd.

    Jag trodde Gudmundson m.fl ansåg att allt som görs för att upphäva dom gamla sovjetmetoderna och införa miljömässigt modern hantering på alla områden till fromma för alla var bra ?

    SvaraRadera
  16. Micke, det som är fel är att Sveriges försvarsmakt skall syssla med det. Det ingår inte i dess uppdrag.

    SvaraRadera
  17. Eh, ja.
    Försvarsmakten ska kunna försvara Sverige vid angrepp av en främmande makt. För att klara detta har Försvarsmakten utvecklat ett antal olika funktioner och förmågor som utgår från vår unika kompetens – väpnad strid. Striden kan bedrivas på land, i luften och till sjöss.

    Från http://www2.mil.se/sv/Forsvarsmakten/Uppgifter-och-formaga/

    SvaraRadera
  18. För övrigt framgår uppdraget med all önskvärd tydlighet av namnet.

    Vill staten att försvaret skall syssla med miljövård i utlandet föreslår jag att de byter namn på verksamheten. Försvars- och utlandsmiljövårdsmakten kanske passar bra?

    SvaraRadera
  19. Och jag är helt seriös angående det föreslagna namnbytet.

    En myndighet bör vara extremt tydlig med sitt uppdrag och sitt namn. Något annat är ju bedrägeri mot folket.

    Om det framstår som löjligt är det bara pga den befängda idén att försvaret skall syssla med miljövård som Tomhylsan ger uttryck för.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.