2008-08-20

Reinfeldts EU-expert avgår

Ännu en av statsminister Reinfeldts statssekreterare lämnar sitt jobb. Nicola Clase, ansvarig för EU-frågor och utrikespolitisk samordning, ska börja arbeta på Harvarduniversitetet i USA.

Från SR Ekot.

8 kommentarer:

  1. (fiktiv intervju)
    - Hej Nicola, hur ser du på framtiden?

    - Ja, ska man ändå bli arbetslös 2010 så är det bäst att söka de bra jobben redan nu innan alla börjar söka, vi som är anställda av politikerna får ju inte riksdagspension.

    SvaraRadera
  2. Hörde samma uttryck på radion idag, "avgår" eller "lämnar" i en ton som antyder "uj, uj, ytterligare en kris för Reinfeldt"

    Men kom igen...alla som någon gång varit djupt inblandad i den akademiska världen, även om den personen idag är företagsledare, statsråd, statssekreterare, rektor vid Uppsala universitet, whatever, skulle känna sig läskigt lockade av att få vara vid Harvard. Många av dem skulle också ge vika för frestelsen.

    Så själv säger jag bara "Grattis! Det är få svenskar som får den äran!"

    SvaraRadera
  3. Ur Sverige, i tid.

    SvaraRadera
  4. Vilken oändlig lättnad det måste vara att få lämna det sjunkande skeppet!

    SvaraRadera
  5. Clase har inte varit på jobbet det senaste halvåret så det här är ju ingen överraskning.

    SvaraRadera
  6. Det ju självfallet att det innebär problem för det svenska ordförandehalvåret att statsministerns utrikes statssekreterare först varit försvunnen sedan den famösa Kinaresan och sedan försvinner helt och hållet.

    Nog dags att plocka tillbaka en statssekreterare som fimpats en gång: Hans Jeppson.

    SvaraRadera
  7. hur kan en så viktig expert vara så anonym? Alliansen och sveriges EU-parlamentariker har snart en extremt eu-skeptisk befolkning att ta hand om. Jag har gått från rungande JAAA till Eu och EMU till nja och NEJ i frågorna... vad hände med frihandeln, öppenheten och avskaffandet av regleringar?! Allt går åt fel håll ju!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.