2008-08-09

Tidsmaskinen

Svenska media är synnerligen förtjusta över invigningen av de olympiska spelen.

Vänta bara tills de får se partidagarna i Nürnberg...

8 kommentarer:

  1. Nä, den filmen heter Olympia annars var det rätt.

    http://thepiratebay.org/torrent/3425094/Leni_Riefenstahl_-_Olympia

    /Barnum

    SvaraRadera
  2. Det är faktiskt för¤%&/¤%#¤% hur svenska sportjournalister rapporterar från Peking. Allt är som 36. Det är ju bara idrott. Spelar ingen roll om kineser är stolta och glada över spelen, det var många tyskar också. De som organiserar, de som deltar, de som tittar är alla lika jäkla skyldiga.

    SvaraRadera
  3. Anonym 21:43:

    Äsch, jag tyckte Jakob Hård et al gjorde ett bra jobb (på gränsen måhända till parodiskt) som gång efter annan under invigningen nämnde människorättsproblem i Kina.

    SvaraRadera
  4. Människorättsproblem? Jojo. Varför var Hård där? Skulle han ha varit i Berlin (ja, sannolikt). Bra att filmen om Peking finns i alla fall: http://www.youtube.com/watch?v=vwO30VlJscY&feature=related

    SvaraRadera
  5. Det är bara puerilt att försöka jämföra OS 1936 i Berlin med OS i Peking. Sluta med det HAX, jag tror att du är intelligentare än så.

    Alla länder försöker att visa upp sig från sina bästa sidor när dom håller stora evenemang. Så är det bara och så kommer det alltid att vara.

    Sverige gjorde samma sak 1912. Inte fan tog vi upp Sveriges behandling av samerna eller zigenarna då. Inte tilläts det några stora protester mot fattigdomen och trångboddheten som var stor i Sverige vid den tidpunkten.

    SvaraRadera
  6. Utanför sportrapporteringen så sköter sig svenska media hyfsat bra ändå. SvD publicerar utförliga kritiska artiklar om förtrycket i Kina, och TV2 hade idag ett program om hur kineserna systematiskt kringgår dopingreglerna.

    Och kom ihåg att det är fortfarande inte försent att som privatperson bojkotta alla företag som sponsrar OS.

    SvaraRadera
  7. Eller sluta köpa kinesiska prylar. Men vänta nu, det går ju inte. Allt tillverkas ju i Kina numera.

    SvaraRadera
  8. Jag är nu inte för bojkotter. Jag är för tydliga och fredliga protester.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.