2008-09-22

Freakshow

SvD:s ledarblogg har börjat en serie med en 33-i-topplista över YouTubiana.

Först ut är filmerna om den nordkoreanske diktatorn Kim Il Sungs död.

Måste ses!

3 kommentarer:

  1. Synd att jag betalar med mina skattepengar för deras propaganda mot att skattepengar avänds till propaganda.

    SvaraRadera
  2. Anledningen att skattepengar går till detta (motivet bakom press-stödet) är ju att skattepengar skulle kunna gå till propaganda för att ta in mer skattepengar. Men som så ofta förr så användes skattepengarna "fel". Måste kännas lite konstigt när en person som propagerar för mer skattepengar ser att just skattepengarna används för att propagera för att mindre skattepengar ska tas in. Själv tycker jag bara att det är humor, tills dess att jag kommer att tänka på att det är jag själv som betalar kalaset, det vill säga.

    SvaraRadera
  3. Utbytet av hälsningsfraser mellan Vpk och Koreas Arbetarparti (KA) var omfattande under 1980-talet. Lars Werner, Bo Hammar och Catarina Edgar skrev efter ett besök med visit hos Kim il Sung 1983 att 'även om det finns mycket i Korea som är främmande för våra uppfattningar så kan man inte undgå att imponeras av den fantastiska återuppbyggnaden av ett land som var totalförstört 1953 efter Koreakriget'. Kim il Sung framhöll bl a att Korea höll samma självständiga kommunistiska linje i Asien som Vpk i Europa. Kim il Sung uttryckte också missnöje med att de högutvecklade socialistiska länderna gjorde ytterst lite för att befrämja en ny ekonomisk världsordning, varför länderna i Tredje världen måste samarbeta med varandra och med högutvecklade småstater. Bo Hammar nämner att Kim il Sung var väl bevandrad i europeiska frågor och kände väl till Vpks självständiga politik liksom eurokommunismen 'som han påstod sig stödja'.

    Ja tiderna ändras

    Det låter som när Leijonborg kom hem från Kina.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.