2008-09-25

Kaos

Frihetsfrontens talarkväll är över. Jag har typ 20 missade samtal. Hälften från dolda nummer. Ring igen om det är viktigt. Telefonnummer i spalten till höger. Det svenska fram till 16-tiden i morgon. Det begiska från i morgon kväll.

4 kommentarer:

 1. Nästa talarkväll blir intressant.

  Idag(går) var jag för trött för att höra Rick, en mycket påläst och verbal snubbe, föreläsa om sådant jag redan tycker.
  Synd

  SvaraRadera
 2. Falkvinge var ju rätt påläst om juridik etc kring informationssamhället, men som politik/ideologi var det ju rent bondfångeri. Lösryckta klyschor och anekdoter i en konstig röra. Ibland rent Kleinska höjder som när han resonerade emot (ordet) copyright baserat på vad engelska staten gjorde på 1500-talet.

  Nej. Som politisk kraft för liberaler är Piratpartiet en återvändsgränd.

  SvaraRadera
 3. @Johan Hedin:

  Jag var också där. Mitt intryck var inte alls så dåligt som ditt. Jag tycker att det var intressant att höra historien om hur upphovsrätt utvecklats från 1500-talet och vidare in i våra dagar.

  Han gjorde en jämförelse av hur staten och makten reagerar på tekniksprång:

  1. I England på 1500-talet då det blev möjligt att massframställa böcker
  samt
  2. I vår tid med bloggar som samhällskraft samt elektronisk masskommunikation i övrigt.

  Han visade på att maktens reaktionssätt varit likadant i dessa två fall. Makten försöker kontrollera och filtrera dessa möjligheter till kommunikation.

  Vi för just nu en stenhård kamp emot registrering av bloggar, övervakning av vår kommunikation, kamp (eller vaksamhet) mot ACTA osv.

  Därför var hans budskap viktigt. Vi får inte bygga fast oss i vanvettigt långa copyright och upphovsrättliga "låsningar". Vi måste vara vaksam på alla försök att strypa och kontrollera vår information. Detta hämmar utveckling och gynnar inte den befolkning som ska gynnas av lagstiftningen. I det avseendet var hans budskap liberalt.

  Jag är för öppen programvara. Jag är för öppen information. Jag är för frihandel mellan länder och världsdelar. Utbyte av tankar och idéer.

  Inte proprietära system, inlåst information mm.

  Jag är medveten om att Piratpartiet saknar ett heltäckande politiskt budskap men detta är också deras hela idé. Att koncentrera sig på integritetsfrågor och upphovsrätt. Piratpartiet bidrar på sitt sätt till att vitalisera hela det politiska samtalet.

  SvaraRadera
 4. Jag var också där och jag håller delvis med Johan Hedin men är inte lika upprörd över det: PP har funnits i två år och Falkvinge har i stort sett ensam utvecklat en ideologi på denna tid. Det är inte särskilt förvånande att det finns luckor och brister jämfört med de klassiska ideologierna som har 200 år på nacken snarare än 2.

  Miljöpartiet behövde 7 år på sig att komma in riksdagen och 13 år för att etablera sig. Skillnaden var att de hade flera förebilder i utlandet. (KD behövde 27 år).

  Jag kan tänka mig att rösta PP enbartör att förhindra någon partigängare från de andra partierna att komma in och avlönas med skattemedel. Ju sämre riksdagen fungerar desto bättre. Tack.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.