2008-09-09

Kommunikation i mästarklass!


Dessa affischer kommer från organisationen SOS Georgia. Utöver det kraftfulla budskapet är de så jävla bra, rent kommunikativt. Stilrent, tydligt, snyggt kraftfullt. De borde vara värda något slags pris i reklambranschen. (Klicka på bilden för en större variant.)

(Tipstack: Erik)

22 kommentarer:

  1. Håller med om att det är en bra PR-apparat, men det var Georgien som inledde med att bombardera befolkningen i Sydossetien. Sen kan man diskutera huruvida Rysslands reaktioner var i proportion eller inte. Jag tycker de gjorde rätt som krossade det georgiska anfallet, men de skulle struntat i att gå in på de facto Georgien territorium.

    SvaraRadera
  2. Och ryssen kunde tagit det lite försiktigt med att ryssificera Sydossetien...

    SvaraRadera
  3. Det borde vara uppenbart för de flesta vid det här laget att det aldrig har varit frågan om någon självständighetsrörelse i Sydossetien och Abchasien. Ryssland har väldigt öppet förberett, planerat, och genomfört en invasion och annexering av regionerna.

    Hänvisningar till secessionsrätt o dyl framstår bara som larviga. Ryssland skulle kunna göra samma sak i Sverige. Tryck upp ryska pass en masse och prångla ut dem via ambassaden. Invadera sedan Stockholm för att rädda "de stackars förtryckta Svenskryssarna".

    Den enda skillnaden är att omvärlden skulle bli mer upprörd om det gällde Sverige.

    SvaraRadera
  4. Med anländande amerikanske krigsfartyg och stundande presidentval kanske texten skall fortsätta med "Pal in".

    SvaraRadera
  5. a.smith

    Förutom folkomröstningen i Abchasien där närmare 90% stödde en utbrytning?
    Förutom att Sydossetien har ett eget parlament som aktivt försökt bryta sig ut från Georgien sedan det bildades?

    Trevligt att du försöker mr.smith, men i denna tidålder där information bara är några knapptryck bort framkommer du som en simpel lögnare.

    sorry.


    Stödjer jag Sydossetiens eller Abchasiens självständighetsförklaringar?

    Nej.

    Jag anser att en stat som utropar självständighet ska kunna försörja sin egen befolkning.

    Av samma anledning anser jag att Kosovo inte skulle erkänts.

    Det Georgien gjorde var ett anfallskrig på sitt eget folk, det är aldrig acceptabelt.
    I Sydossetien fanns det ryska soldater stationerade och Ryssland (enligt mig) gjorde rätt som slog tillbaka.

    De gjorde däremot fel som inte snabbt drog sig tillbaka och bara bevakade gränsen.

    Viss förståelse (förståelse är inte samma sak som acceptans)har jag för fortsättningen då Ryssland inte fått visa musklerna på väldigt länga samtidigt som USA breder ut sig i deras direkta närområde.

    SvaraRadera
  6. Läs gärna på min utvandrarna-blogg (jag bor i Estland) och förstås la russophobe för mer partiskt material om kriget.

    I Estland diggar vi Georgierna trots att de i mångt och mycket är bångstyriga idioter, och även om jag blev lite överraskad att OSSE kritiserat Saakasjvili, men de är åtminstone så mycket mer på rätt väg än neo-sovjets Putin. Dessutom har ju georgier rensats ut ur Abchasien och Ossetien på ett sätt som varken Georgien eller världssamfundet undantaget Ryssland erkänner, det torde ju vara klart att man inte kan acceptera en rysk annektering.

    SvaraRadera
  7. När kommer affischen som t-shirt?

    SvaraRadera
  8. Eftersom USA vill bygga robotbaser i Georgien så är jag snarare förvånad över att Ryssland inte kör över hela stället.

    USA satt inte precis och tittade på under kubakrisen heller...

    SvaraRadera
  9. Varför verkar det som om ni längtar tillbaks till kalla kriget? Att en massa säkerhetstjänster i stil med FRA gör det kan jag förstå, men vanligt folk? Det är dags att komma över det nu, Sovjetunionen och Warsavapakten finns inte mer, dött borta, vilket NATO i logikens namn också borde vara.

    Ser man på utvecklingen sedan 1991, och i synnerhet sedan slutet på 2001, så är jag tämligen säker på att om mina barn vill leva i ett fritt och demokratiskt samhälle när de är vuxna, så är det nog bäst att de börjar studera kinesiska eller ryska. Det är i de länderna det går åt rätt håll, inte här i väst.

    /A. Cronwald

    SvaraRadera
  10. Låt oss göra en annan "bomb"..

    Greece (1947-1949)
    Guatemala (1952)
    Iran (1953)
    Guatemala (1954)
    Cuba (1954)
    Dominican Republic (1965-1966)
    Korea (1950 - 1953)
    Lebanon (1958)
    Panama (1958)
    Vietnam (1962-1973)
    Laos (1962-1973)
    Panama (1964)
    Cambodia (1969-1970)
    Chile (1964)
    Cyprus (1974)
    Iran (1980)
    Libya (1981)
    El Salvador (1981-1990)
    Lebanon (1982-1984)
    Grenada (1983-1984)
    Libya (1986)
    Iran/Irak (1987-1989)
    Panama (1989-1990)
    Libya (1989)
    Iraq/Kuwait (1991)
    Somalia (1992-1994)
    Yugoslavia (1994-1999)
    Afghanistan (2001--)
    Philipines (2002--)
    Iraq (2003--)
    Waziristan (2004--)
    Somalia (2006--)

    And now in bed with Israel with Georgia as proxy. Each time we are told the United States of Amarica government is acting in the interests of peace, each time. More innocent people die. It is time we made the United States stop, now. Support South Ossetia. Make the United States stop.

    - A non

    SvaraRadera
  11. "A non", den listan räcker inte på lååånga vägar, wikipedia har en längre.

    /A. Cronwald

    SvaraRadera
  12. Vad har USA med detta och göra, jag trodde vi pratade Ryssland och Georgien? Visst man skulle kunna plocka isär listan och se att en hel del är rättfärdigade krig (och flera andra är fuckups från USA:s sida), men det är uppenbart att det enda ni motståndare till HAX och likasinnade vill är att gå in i diskussion om och kasta skit på USA.

    En litet exempel bara:Anonym på din wikipedialista finns WW2 med. Skulle det varit bättre för världen och Europa i synnerhet om de stannat hemma tror du?


    Sanningen i detta fall är att ett land som är på väg mot en militärt agressiv diktatur och drömmer sig tillbaka till Sovjetunionens tid (Putin har själv sagt "Those who do not miss the Soviet Union have no heart, but those who want it back has no brain.") har gett sig på ett land som rör sig mot en demokrati.

    Det är ganska uppenbart återigen att vänstern är diktaturkramare så länge de får ge sig på den stora fienden USA. Jag försvarar inte allt USA gör, de har lagt sig i alldeles för många konflikter, men jag inser att USA är att föredra framför ryssland / sovjetunionen och att det kommer aldrig vara ett militärt hot mot oss som bor i västerländska demokratier. Därför känns det för mig självklart att HAX är oroad och skriver om Ryssland och inte USA

    SvaraRadera
  13. Förutom samma förundring som Mattias, så undrar jag om den där myten om att konflikten i Georgien började med georgiskt anfall på Sydossetien den 8:e augusti beror på att vi har urusel media?
    Har verkligen så många missat att det förekom ossetisk (eller kanske snarare rysk) artilleribeskjutning mot georgisk militär och georgiska byar i dagar innan den 8:e? Eller att det förekom hotfulla ryska trupprörelser under hela sommaren och att Putin försökte något liknanande från Abchasien för några månader sedan?

    SvaraRadera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  15. Det är ganska uppenbart återigen att vänstern är diktaturkramare så länge de får ge sig på den stora fienden USA.


    Struntprat.

    Vänstern har i det här fallet lika bra argument som dig när du avfärdar rapporter och Sakasjvilis demokratiska legitimítet genom att helt förbise dom.

    Konflikten handlar inte om vem i Sverige som har dom bästa skygglapparna.
    Den handlar om huruvida Usa eller Ryssland ska kontrollera Georgien.
    Inget annat.
    Allra minst om att Geogien ska vara oberoende.

    SvaraRadera
  16. Sanningen i detta fall är att ett land som är på väg mot en militärt agressiv diktatur och drömmer sig tillbaka till Sovjetunionens tid (Putin har själv sagt "Those who do not miss the Soviet Union have no heart, but those who want it back has no brain.") har gett sig på ett land som rör sig mot en demokrati.


    Det är märkligt att du väljer att tolka det han säger som att han kommer att driva Ryssland tillbaka till Sovjet tiden när han bokstavligen säger att förutsättningen för att han skulle göra det vore att han inte hade någon hjärna.

    Det är uppenbart att citatet är avsett för den konservativa ryska publiken som tycker att det var bättre förr och att det han säger betyder att det inte finns nån väg tillbaka.


    Attacken (som jag inte stöder)på Georgien skiljer sig överhuvudtaget inte från något av det Usa ägnade sig åt i centalamerika under 80 talet.

    Det kallades demokratisering vill jag minnas.

    Den som vägrar inse att Georgien konflikten är helt och hållet baserad på två stormakters inbördes maktförhållande och ingenting annat gör varken sig själv eller sin politiska övertygelse en tjänst oavsett om den går åt höger eller vänster.

    SvaraRadera
  17. Micke:
    Nej jag ser ingen världsomspännande konflikt mellan ryssland och USA med Georgien som spelplan. Jag är allmänt skeptisk till dylika konspirationsteorier.

    Däremot inser USA och många Europeiska länder att ett neoagressivt ryssland är en fara för hela världsfreden och att man måste stämma i bäcken.

    Och återigen, att vissa av USA:s historiska handlingar är lika illa (eller värre) än vissa av Rysslands nuvarande handlingar betyder inte att USA är i närheten av Rysslands immoraliska historia eller nuvarande tillstånd.

    SvaraRadera
  18. Ryssland är ett oupplyst land. Det styrs med järnhand av en klick gamla KGB-agenter. Ryssarna är i allmänhet fullständigt omedvetna om värden som frihet och rättssäkerhet. Det enda de värderar är rå styrka och dominans. Och de känner sig förödmjukade för att Sovjetunionen förlorade kalla kriget.

    Ryssarna strävar dock inte efter att bli respekterade. De strävar efter att bli fruktade (inte för att de vet skillnaden).

    Ryssland är idag världens farligaste stat.

    Och ja, USA är också ondskefullt på många sätt, men hur fan kom de in i diskussionen? Kan inte vänstertomtarna skaffa en ny snuttefilt snart? USA-hatet som förklaring till allt som går fel i världen börjar bli uttjatat.

    SvaraRadera
  19. Ryssarna är i allmänhet fullständigt omedvetna om värden som frihet och rättssäkerhet.

    Styrk detta.

    Ryssland är ett oupplyst land

    Vad betyder oupplyst i det här fallet? Det finns säkert lika många som läst Ayn Rand som i Sverige.Det är jag ganska övertygad om.

    Det enda de värderar är rå styrka och dominans

    Återigen styrk att det ryska folket endast värderar råstyrka och dominans.


    Ryssland är idag världens farligaste stat

    Vad är farligt?


    Ryssarna strävar dock inte efter att bli respekterade. De strävar efter att bli fruktade (inte för att de vet skillnaden).

    Här undrar jag en sak...är direkta negativa generaliseringar baserad på etnicitet, kultur eller nations gränser något som vanligen tillämpas av liberaler av den sort du härnför dig själv till genom ditt användande av din signatur eller är det så at du helt enkelt har en ovanligt dålig dag?

    Och ja, USA är också ondskefullt på många sätt, men hur fan kom de in i diskussionen?

    Håller med.Oerhört konstigt.Fullständigt obegripligt.



    Kan inte vänstertomtarna skaffa en ny snuttefilt snart?

    Finns en plats ledig för dig i kulturrådet.


    USA-hatet som förklaring till allt som går fel i världen börjar bli uttjatat

    Varför ska man hata Usa när man kan hata Rysslannd?

    SvaraRadera
  20. Kommentarerna, och bloggposten, verkar vara lite geopolitiskt infantilt.

    Lite nyhetsinslag (några minuter per styck) med intervjuer av två geopolitiskt insatta västerlänningar, F.W. Engdahl och Eric Margolis, plus två "bloggningar" av utrikeskorren Eric Margolis.

    Protests against Ukraine joining NATO
    Bush pushes NATO membership for Georgia and Ukraine (10 NATO-länder sa Nej efter mötet i Bukarest, däribland Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien mfl.)

    The geopolitics of Georgia
    There are far bigger stakes being played out in Georgia than a territorial dispute. (pt1)

    Nuclear war by miscalculation
    The geopolitics of Georgia. (pt2)

    Russia-Asia cooperation a nightmare for US hawks
    The geopolitics of Georgia. (pt3)

    US missile deal enrages Russia
    It's like August 1914 - a movement of great powers towards war (pt1)

    Russian General threatens Poland over missile deal
    US missile deal enrages Russia. (pt2)

    Russians checkmate US in Georgia
    Tensions increase Georgia to Iran. (pt3)

    Crisis in the Caucasus. What were they smoking in the white house?
    Washington DC - The Bush administration appears to have pulled off its latest military fiasco in the Caucasus. What was supposed to have been a swiftly and painless takeover of rebellious South Ossetia by America’s favourite new ally, Georgia, has turned into a disaster that left Georgia battered, Russia enraged, and NATO badly demoralized. Not bad for two days work.

    The Georgia crisis turns dangerous
    The western powers have resorted to fierce Cold War rhetoric. They are playing with fire. Russia has some 6,600 strategic nuclear weapons, mostly aimed at North America and Europe. Besides, the US, which invaded Afghanistan and Iraq, and whose air force just killed 90 Afghan civilians, 60 of them children, is in no position to lecture Moscow about aggression.

    /Mackinder

    SvaraRadera
  21. Den dagen HAX eller Bildt skriver med samma frenesi om t.ex. ska jag sluta klaga på hyckleriet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.