2008-09-14

MUF:s Wykman kan få halva min talartid

Som en del kommentatorer på denna blogg redan konstaterat, så är Moderata Ungdomsförbundet det enda politiska ungdomsförbund som inte är representerat vid tisdagens anti-FRA-demonstration.

Även om FRA inte nämns med ett ord på MUF-ordföranden Niklas Wykmans (nya) blogg så finns det en del bra texter mot FRA på MUF:s hemsida. Så jag har inte velat bråka, eftersom jag tror att Wykman i grund och botten är en bra kille och att MUF nog trots allt lyckats hålla huvudet kallt. Men vad vet jag..?

Men... nu är jag alltså inte den ende som gjort denna iaktagelse. Och att MUF inte är med på tåget den 16 september – det "sticker ut" lite.

Jag tror verkligen att Wykman menar vad han sa när han talade hos Frihetsfronten. Han ser inte moderaterna som en karriärväg. Han tänker vara konsekvent uppkäftig. Och han tänker stå upp när moderaterna gör fel. Jag tror även att han menade vad han skrev när han bloggade om att han inte ser någon framtid i ett parti som är för FRA.

Därför erbjuder jag nu Niklas Wykman halva min talartid på tisdag. Vi kan ta två och en halv minut var. Och det vore en ära att få stå sida vid sida med statsministerns ungdomsförbund i denna manifestation.

Kan inte Wykman, då får han väl sända någon annan... Men vad kan vara viktigare under denna mandatperiod?

Jag vill inte ta ord som "utmanar" i min mun. För jag litar och tror på Niklas. Jag har alltid uppfattat honom som en ärlig outsider. På något sätt känner jag på mig att han inte tänker göra mig besviken.

På tisdag, kl 15:20, då talar du och jag – Niklas!

26 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Har Niklas någon ryggrad? Återstår att se.

  SvaraRadera
 3. Rola Brentlin som sitter i MUF:s förbundsstyrelse kommer att vara där. Bjud upp henne att tala istället för Wykman.

  SvaraRadera
 4. Det är svårt att veta var man har Wykman. Det finns flea frågor.

  SvaraRadera
 5. Smart drag, du vet att han inte kommer att ställa upp och sno något av din talartid, dessutom gjorde han det skulle han ju tvingas bekänna färg.

  "jag tror att Wykman i grund och botten är en bra kille"

  Nä, det tror du inte alls. jag tror det definetivt INTE.

  SvaraRadera
 6. Jag antar att MUF kommer vara på plats? Det kan vara så enkelt att MUF inte lyckats / bemödat sig att skaka fram en talare bara (fast en sådan skakar man ju fram rätt snabbt!).

  Jag hoppas det i a f ........

  SvaraRadera
 7. Kommer Sverigedemokratena att prata?

  I så fall undrar jag om dom då kan berätta för oss hur dom har tänkt gå tillväga för att skapa en etniskt ren svensk kultur utan kontrollstat?

  SvaraRadera
 8. Det har inget att göra med om man gillar eller ogillar Muf. För att sätta maximalt tryck på regeringen är det bra om alla de egna ungdomsförbunden aktivt och öppet deltar i kampanjen. Just i detta fall är Muf faktiskt viktigare än bloggarna.

  SvaraRadera
 9. En liten försiktig inbjudan till två önskade deltagare jag hemskt gärna vill se som talare på Hoppets Demonstration den 16/9 på Sergels Torg.

  Jag satt personligen i möte med Gustaf Stenlund angående Niklas eventuella deltagare för sisådär en månad sedan. Då lät det som om MUF var glada över en chans att tala 16/9. Sedan tycks något ha hänt som gjort att tystnaden lagt sig istället. Men jag vill också se Niklas där. Jag vill också se Mona Sahlin ta tydlig ställning för vad hon lovade i Almedalen. Hon är alltså också välkommen. Förstås.

  Jag inbjuder härmed officiellt Niklas Wykman och även Mona Sahlin till talarstolen på Hoppets Demonstration. Läs mer på bloggen:

  http://brihed.blogspot.com/2008/09/en-inbjudan-med-2-dagar-kvar-till.html

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Det är i så fall inte första gången Wykman uteblir från en viktig manifestation.

  Jag tror personligen ALLA ungdomspolitiker ser sitt engagemang i de etablerade partiernas ungdomsförbund som en karriärväg. Tills motsatsen är bevisad.

  HAX, min slutsats av detta är att det är dags för dig att joina KLP och kicka igång det partiet, så vilsna och hemlösa liberaler har någonstans att vända sig nästa val.

  SvaraRadera
 12. Rola Brentlin verkar vara inresserad av att tala 2.5 min om FRA. Jag lämmnade en kommentar på hennes blogg och hon var intresserad.

  Hoppas hon tar kontakt med HAX asap.

  SvaraRadera
 13. Niklas är på kampanjturne så det får nog annses som gilltige skäll att frånvara.

  SvaraRadera
 14. Jag har nu fått svar från Wykman, som befinner sig i södra Sverige (gissar söder om Stockholm) på andra aktiviteter.

  Giltigt förfall, d v s. Det vore trevligt om någon annan från MUF talade under demonstrationen.

  SvaraRadera
 15. Fick ytterligare ett svar. De jobbar på att kontakta arrangörerna och på att fixa fram en talare.

  MUF är alltså inte ute ur leken än.

  SvaraRadera
 16. Det var skänt att höra för en "seniormuffare" att de är på gång.

  SvaraRadera
 17. "Kommer Sverigedemokratena att prata?

  I så fall undrar jag om dom då kan berätta för oss hur dom har tänkt gå tillväga för att skapa en etniskt ren svensk kultur utan kontrollstat?"

  För en gångs skull har Micke en poäng. Smygkommunister och smygfascister är ofta emot en stark kontrollstat så länge de är i opposition. Därför ser vi idag stövelslickare såsom Esbati och SD-anhängare uttala sig emot FRA. En annan ton kommer definitivt att gälla när de själva har makten. Hur ska man annars kunna förfölja ras-/klassförrädare om man inte kan identifiera dem?

  SvaraRadera
 18. Muf borde inse att det är viktigt för oss så kallade fd kärnväljare att se att det tids nog kommer att finnas en anledning att återvända till sitt parti.

  Att inte tydligt markera avvikande åsikt kommer bara att förpassa oss till sofflocket ytterligare något decenium.

  //Smen

  SvaraRadera
 19. Som jag ser det så är samtliga allianspartier placerade i karantän för de närmaste tre mandatperioderna. Det enda som kan ändra det är en helomvändning och aktivt skydda den personliga integriteten samt införande av stränga straff för när den kränks utan mycket goda skäl (exvis grova brott). Det krävs också att de lagar och förslag som opassande listar rivs upp, jag kräver också en offentlig ursäkt för det felaktiga spår de valt och för det beteende de visat under FRA debatten.

  Om de inte backar under fullständig förödmjukelse så kommer jag aldrig att rösta på något av dessa partier igen.

  SvaraRadera
 20. En kampanjresa är väl inte giltigt skäl för att strunta i en oerhört viktig manifestation med maximal medial exponering? Det finns tåg och flygplan...

  Och är Wykman i Sydsverige – då kan han ju tala i Malmö eller kanske Göteborg istälet.

  SvaraRadera
 21. Karl Sigfrid är en utmärkt talare. Och relativt ung. Kanske han kan prata å MUFs vägnar?

  SvaraRadera
 22. Nu har MUF besvarat min uppmaning och de kommer alltså att vara representerade under Hoppets Demonstration.

  Mer info på http://brihed.blogspot.com/

  När det gäller Mona och den socialdemokratiska partiledningen står dörren fortfarande öppen. Vi väntar fortfarande på svar.

  SvaraRadera
 23. Kommer Sverigedemokratena att prata?

  I så fall undrar jag om dom då kan berätta för oss hur dom har tänkt gå tillväga för att skapa en etniskt ren svensk kultur utan kontrollstat?


  Mycket bra fråga Micke. Nu när det finns opinion mot kontrollstaten är det rätta läget att pressa Sverigedemokraterna. Dom kommer inte kunna ge nåt bra svar. Kan någon skriva en trovärdig berättelse om hur en kontrollstat skulle växa fram med SD vid makten?

  SvaraRadera
 24. Kan vi inte strunta i Sverigedemokraterna. Jag känner (tyvärr) en aktiv SD:re och han
  tyckte att FRA-lagen var jättebra eftersom det innebär mer hårda tag i Sverige. Han vill även ha fler SWOT-team i Sverige och utökad rätt för polisen att skjuta skarpt. De bästa med FRA-lagen enligt honom är är att man kan selektera på språk och därmed använda systemet för att övervaka invandrare hårdare. Hans motivering var "jag är svensk och har inget att dölja".

  Han tycker att Jimmie Åkesson är en fegis som faller undan för en folklig opinion. Kommer de in efter 2010 blir det inget röstande för att riva upp lagen.

  SvaraRadera
 25. Wykman är tydligen på kampanj i Karlskrona och håller klasspresentationer under dagen och medlemsträff på kvällen.

  Inte direkt laga förfall tycker jag.

  SvaraRadera
 26. SD står upp för FRA-lagen-

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.