2008-09-08

The never ending story...

Och här är ytterligare ett sådant där upprörande avvisningsbeslut...

När skall politikerna inse allvaret i att de regler de tagit fram utsätter människor för livsfara?

6 kommentarer:

 1. När skall politikerna inse allvaret i att de regler de tagit fram utsätter människor för livsfara?


  När dom slutar snegla på rösterna som ges till kvartsfascisterna i hopp om att övertyga dessa väljare att dom röstar på fel parti.

  SvaraRadera
 2. Reglerna som byggts upp under åren, med början under Carlsson-regeringen är tvärt emot på allt. Folk utan skyddsbehov kommer hit en masse. De som verkligen har rätt till flyktingstatus eller andra humanitära skäl slängs ut på löpande band. Mahlet som tvingas lämna sin baby för att söka anknytningstillstånd, Adil vars syster bor i Sverige dumpades i Albanien av CIA, Thanh som inte kunde åka tillbaks till Vietnam men ändå skulle utvisas dit under fem år. Det kostar skattebetalarna miljoner. Sedan kan syrianer komma hit på falska irakiska pass med grannens fru och kompisens barn och de får PUT på 14 dagar. Kvinnan från Somalia som hade ett barn där som sökte på anknytning. Fjorton dagar efter fått PUT kom en unge till med samma identitet och ville till samma kvinna. Ungarna försvann lägligt efter passet stämplats. Kvinnan visste inte ett dugg om vilka de var. Är man svensk och gifter sig med någon, Thailand undantaget, är du automatiskt en myglare och gör det för pengarna. Där ges automatiska avslag och man måste överklaga till Migrationsdomstolen. Är du homosexuella asylsökande Muhammad från Irak och vill ha hit din fru och 13 barn tar det ett par veckor.

  Inte undra på att SD får nya väljare varje vecka! Rana lär ha mindre chans med dem men de oskyldiga får lida för den dumhet myndigheter som Migrationsverket har satt i system.

  SvaraRadera
 3. När skall människorna sluta legitimera politikernas makt att avvisa människor?

  SvaraRadera
 4. Kanske är den enda lösningen att ersätta alla migrationsdomare och tjänstemän på migrationsverket med invandrare. Naturligtvis inte från samma land som den som ska bedömas, men med människor som i alla fall har en praktisk erfarenhet av vad det innebär att tvingas byta land.

  SvaraRadera
 5. Jenku: Fantasifull idé, men ingenting som kommer fungera tyvärr. De nya "erfarenhetsmässigt korrekta" byråkraterna skulle infiltreras av maktens korrumperande kraft på kort tid. Sedan vore det business as usual igen.

  Det finns bara en lösning på problemet med immigrationspolitik, och det är att avskaffa den.

  SvaraRadera
 6. Micke Micke du är en komiker! Fel dock att avvisa denna kvinna!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.