2008-10-22

Lagrådet säger ja till piratjägarlagen

Åter i Stockholm.

Här möts jag av beskedet att lagrådet sagt ja till den så kallade piratjägarlagen.

En specifik bransch skall få närmast polisiära befogenheter. Och "en hel ungdomsgeneration" kommer att jagas för ett skitbrott.

Nu återstår att se hur de politiska partierna ställer sig i riksdagen.

Vilket till stor del kommer att bero på hur förslaget tas emot i debatten. Och där kommer vi in, igen...

22 kommentarer:

  1. Hur dom politiska partierna, läs ledarmöterna, ställer sig beror i stort på vilka morötter lobbyisterna lockar med. Mediaindustrin har stålar och vet hur dom ska använda dom.

    SvaraRadera
  2. Först tar det hur lång tid som helst innan Sverige agerar.

    Sedan, när Sverige agerar, så går Sverige alltid längre än alla andra.

    Fråga: Varför lider Svenska politiker av bror duktig syndromet?

    Varför måst våra Svenska politiker, oavsett sida, alltid gå Above and beyond, och fjorton steg till?

    //ST

    SvaraRadera
  3. Fullkomligt galet. Har vi ingen demokrati längre? Och inte blir de mindre allvarligt av de faktumet, att inkompetensen inom it-området är lika utbredd och på samma låga buskisnivå inom gammelmedia - landets sk "tredje statsmakt", de begriper helt enkelt inte frågan. Så vad gör man då? Skickar.. dem på it-kurs?

    SvaraRadera
  4. Inför förbud för politiker att befatta sig med frågor de inte förstår. (skivbolagslobbyn har haft "lekstuga" med dem uppenbarligen)

    Byt ut journalistkåren, de klarar inte längre av sitt jobb.

    SvaraRadera
  5. Sverige är en parlamentarisk demokrati med val vart fjärde år. I senaste valet fick Piratpartiet 0,63 procent. Lycka till år 2010! Alliansen som fick en majoritet har i praktiken ätit upp liberalerna. Centerpartiet röstade nej till ändringen i upphovsrättslagen 2005 som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet drev igenom (med stöd av M, Fp, KD).

    SvaraRadera
  6. Tycker namnet "Piratpartiet" är lite missvisande eftersom deras politik har kommit att handla mer än om upphovsrättliga saker. Känns som om individens frihet numera har kommit att bli en central del i partiprogrammet. Varför inte byta namn till "Rebell Partiet", "Frhihets Partiet", "Medborgar Partiet" eller liknande? Hade kanske varit lättare att få delar av "vanlige svensson" att lägga en röst för detta då.

    -Hej! Vi kommer från "Pirat Partiet"!
    (hur låter det egentligen i den oinsattes öron?)

    SvaraRadera
  7. Jag skulle aldrig rösta på ett parti som hade ordet "frihet" i sitt namn, eftersom man då vet att de står för raka motsatsen.

    SvaraRadera
  8. Ungefär som att ett land med ordet "demokrati" i sitt namn i princip alltid är en diktatur :)

    Så varför inte bara Privatpartiet?

    SvaraRadera
  9. Jag kan bara hålla med dig HAX.

    SvaraRadera
  10. Eller ordet folkdomstol. Är varken en domstol eller har vanligt folk på plats.

    SvaraRadera
  11. Daniel A:
    Stämmer inte din tes numera också med ordet moderat?

    SvaraRadera
  12. Eller som SocialDEMOKRATerna, SverigeDEMOKRATerna, Ny DEMOKRATi osv. Så är dessa raka motsatsen till demokrati! :)

    SvaraRadera
  13. Vi har ju svenska politiska partier som går till val med en massa trevliga löften som t.ex. att "rädda jobben", bättre vård skola och omsorg osv. När valet är vunnet och dessa sitter i maktposition, så klubbas en massa otrevliga andra saker fram som det inte talades högt om föra valet. De som protesterar mot dessa "obehagliga" saker, är därför "emot demokratin". Makthavarna är alltså demokratiskt valda och har därför rätt att hitta på vad som helst. För du är väl inte emot demokratin? :p

    SvaraRadera
  14. Demokratiska Folkrepubliken Korea och Tyska Demokratiska Republiken är väl rätt passande namn eller?

    Jag har upphovsrätt på lite olika saker. Får jag alltså gå till dem med en skärmdump och sedan begära ut namn på ägaren av en viss router eller är det förbehållt Pontén?

    SvaraRadera
  15. @bongoman

    Upphovsrättslagen är en rättighetslag. Svaret är ja på din fråga om du går till domstolen med en skärmdump. Pontén är knuten till AntiPiratbyrån. Och som socialist glädjer det mig att Folkets Bio AB och Filmcentrum är delägare i AntiPiratbyrån. Jag är ansluten till STIM som är min intresseorganisation. Libertianer hatar staten och jag som socialist älskar staten.

    SvaraRadera
  16. Libertianer hatar inte staten. Libertianer tycker att staten ska ägna sej åt att upprätthålla mänskliga rättigheter och skydda dess medborgare.

    SvaraRadera
  17. Bojkotta hela skiv- och filmindustrin! Varför skall man vara stödja en branch som hotar demokratin?

    SvaraRadera
  18. Hur var det med anarkister då?
    Annars så anser väl kommunister att den ledande makteliten är nödvändig fram tills dess att folket är "moget" och inse fördelarna med detta system. Först då kommer den styrande makteliten att avsäga sig makten och upplösas. Med andra ord: -Aldrig!

    Den nya världsordning och världsstat som är på väg att formas, är i princip ett nytt sovjetsystem. Skillnaden är att de som nu står bakom agendan för detta bygge, är samma grupper som var emot det kommunistiska sovjet under kalla kriget. Skillnaden är också själva övergången (eller övertagandet) inte sker under kupper eller revolution. Det hela sker under skendemokratiska former, där medborgaren intalas att varje steg av inskränkning i dennes frihet och integritet, sker under förevändningen att detta är för medborgarnas och landets bästa! Var det inte samma förevändning som även Hitler använde inför det tyska folket?

    SvaraRadera
  19. Jag är glad att jag inte är socialist. Jag har gått igenom det skiten när jag var mindre (vilket jag inte är ensam om i liberala kretsar).

    Nu känner jag att jag har en bättre förståelse för vilka problem det innebär att tro att man vet andra människors bästa i alla situationer.

    Jag tycker att det är den viktigaste läxan jag lärt mig i politiken.

    SvaraRadera
  20. ssargon:

    Du kanske borde lära dig mer om socialism då. Socialismen och liberalismen är mycket nära släkt.

    SvaraRadera
  21. "Socialismen och liberalismen är mycket nära släkt."

    Eh, nej. De är inte lika för fem öre. Liberalism bygger på negativa rättigheter och socialism på positiva.

    /Rickard

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.