2008-11-27

EU-fördraget och grundlagen

Advokat Ulf Öberg och juris doktor Gunnar Persson skriver på SVT Opinion om riksdagens ratificering av det nya EU-fördraget.

De anser att beslutets lagenlighet bör prövas av regeringsrätten. Och de är förbluffade över hur många av riksdagens ledamöter som skolkade från mandatperiodens i särklass viktigaste omröstning.

Länk»

3 kommentarer:

 1. Påtryckningarna fortsätter för att försöka få Irland att godkänna Lissabonfördraget.

  "Julian Priestley, the parliament's former secretary general, believes that Ireland itself should face some "consequences" if there is no second referendum by mid-2009."

  http://euobserver.com/9/27178

  SvaraRadera
 2. Tänk om makten kunde hålla sig borta av rätt anledningar nån gång.


  /LD

  SvaraRadera
 3. 54 riksdagsmän skolkade från jobb avdrag på lönen, självklart tycker svenska folket. Men vi har ingen fungerande demokrati,då kan man skolka även vid viktiga beslut som röstningen för eller emot Lissabonfördraget. Att flytta över makten till Bryssel, kan aldrig fungera, Sverige är ett litet land, vi kan aldrig påverka i de stora besluten, glöm inte bort att vi har Tyskland Spanien och Österrike som dikterar vilkoren, men det vet Inte våra ledamöter för de läste inte innehållet i fördraget ,utan lyssnade på sina "chefer".Man körde över folkviljan, för egen vinning och fortsatt jobb i riksdagen utan att behöva närvara.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.