"Frågan om personlig frihet och med en minimal stat som inte övervakar medborgarnas åsikter har alltid varit viktig för mig."
Den moderate kommunfullmäktigeledamoten Kristian Persson i Tierp förklarar varför han lämnar sina uppdrag – i protest mot moderaternas inställning om FRA och IPRED.
Länk»
Skål för honom, i mitt drickande för att glömma världen...
SvaraRadera"skakning" tror jag att wiehe sjunger...
SvaraRadera/pilsner
Skälvning, skakning, potato potato.
SvaraRaderaProblemet med sådana avhopp är att övervakningsivrarna får större inflytande.
Men det är modigt att stå för sin åsikt på det viset och riktigt ärligt att lämna helt och inte bara byta kappa som andra gör i ett sådant läge.
Och här trodde jag att det skulle handla om de multikulturellla festspelen i Malmö.
SvaraRaderaEn man med integritet! En gammalmoderat. Fjärran från statsministerns moraliska vacuum. Tänk att dom fortfarande finns!
SvaraRaderaVar satt killen inte i riksdagen har mer stake än resten den saken är klar!
SvaraRaderaStarkt gjort
var skulle vara varför...
SvaraRaderaman kan ju inte lyckas jämnt.
Vore bra om avhoppar fortsatte engagera sig politiskt, i tex KLP eller något annat. Om de slutar helt och hållet så vinner ju de inkompetenta, pragmatiska och korruperade.
SvaraRaderalöä
Vore bra om avhoppar fortsatte engagera sig politiskt, i tex KLP eller något annat.
SvaraRaderaNej. Bäst vore om han (och övriga) politiker lade av helt och hållet.
De är onödiga, och de är skadliga.
KLP är förvisso ett av de minst skadliga partierna, men en röst på dem har ändå som resultat att legitimera det politiska våldet (skatt, regleringar, förbud, byråkrati).
Moderaten visar, som någon ovan sa, just integritet; moderaten demonstrerar också att makt inte bör ha ett egenvärde.
SvaraRaderaMen frågan är om inte moderaten skulle ha suttit kvar och därigenom utövat internkritik mot den moderata ledningen på riksnivå.
@Tristan sa..."Men frågan är om inte moderaten skulle ha suttit kvar och därigenom utövat internkritik mot den moderata ledningen på riksnivå"
SvaraRaderaÄr det inte det Beatrice Ask trodde sig göra efter att ha blivit utskälld av Reinfeildt på regeringsammanträde i jan-feb 2007?
Dessförinnan var hon och Justitiedepartementet stenhårt emot FRA-IPRED-lagarna!
Jag tycker hon skulle ha klivit av med buller och bång!
Så länge politikergeschäftet ger så väl tilltagna löner till personer helt utan kvalifikationer så kommer integritet vara en rar blomma. Att ha ryggrad är helt enkelt för dyrt så länge valsystemet gör att det är partiväsendet, inte folket, som ger mandatet. Vad Ask egentligen anser vara bra för Sverige vet vi inte men vad vi lätt kan observera är att samvete, rätt, ärlighet, demokrati, rike och folk väger mycket lätt i hennes ekvation, vid sidan av hennes personliga egennytta.
SvaraRaderaSådana människor vill ingen vara representerad av men tyvärr har i Sverige folket minimalt inflytande när det gäller vilka som blir dess förmenta representanter.