2008-12-13

När du trodde att det inte kunde bli värre...

...börjar vi se konturerna av ett framtida obligatoriskt EU-identitetskort.»

6 kommentarer:

 1. Nämen vad du är negativ HAX! Det blir väl jättebra med en liten lätt uppdatereing av det gamla EG-direktivet om unionsmedborgares rörlighet inom EU i samband med genomförandet av rådets beslut om ett fördjupat gränsöverskridande samarbete mot brottslighet som Billström och Ask lade sista handen vid i juni. Det är ju bara teknik och "inte så mycket politik i just detta".

  SvaraRadera
 2. Det behövs en lag med tanke på de problem som finns för våra migranter från tredje land.

  SvaraRadera
 3. Behövs ju inga Id-handlingar. När mobilen blir statlig spårsändare kommer ju polisen preja en av vägen när de inte kan pejla in min mobilsignal. Har man rent mjöl i påsen har man ju inget att frukta, och då är det som bekant suspekt beteende att inte ha sändaren med sig

  /Smen

  SvaraRadera
 4. Men det är ju bra! EU-meborgarskap medför en massa intressanta konsekvenser, t ex att svenska sexköpslagen definitvt inte kan gälla svenskar utomlands, det finns ju inga svenskar längre. I själva verket kan den inte gälla alls längre. :)

  Det som ni ärkeliberala inte förstår att att om ni låter EU styra allt så blir ingeting styrt för de kommer aldrig överens! De kommer att diskutera i decennier och folk får leva ifred. Det ska bli finfint det.

  SvaraRadera
 5. Förlåt, man ska inte kommentera sig själv, men dokumentet om samarbete jag refererade är 2008/615/RIF. Och när jag bläddrade igenom motsvarande pdf såg jag en liten figur på ett VPN-nät som illustration till följande text: Enligt beslut 2008/615/RIF ska varje medlemsstat göra sin DNA-databas tillgänglig för utbyte med och/eller sökning från andra medlemsstater i enlighet med ett standardiserat gemensamt dataformat. Arkitekturen bygger på kommunikationsmodellen alla-till-alla (any-to-any). Det finns ingen central server och inte heller någon centraliserad databas med DNA-profiler.".

  Jag hittar en kopia på VPN-nätet på sidan 7 i sin rapport "Prümfördraget - Automatisk sökning efter DNA och fingeravtryck mellan länderna i EU", men jag hittar inte så mycket i dagspressen.

  Google säger noll träffar på "prümfördraget site:http://dn.se". Svd är lite bättre. 5 omnämnanden (inga artiklar som förklarar nåt) daterade 15 februari 2007, 11, 21 och 25 mars 2007, samt 11 mars 2008.

  Vad är det för snack om att Sverige skulle vara bäst i klassen på EU?

  Förlåt.

  SvaraRadera
 6. Helt möjliget. Obligatoriskt identiteskort finns kvar i alla gamla östeuropeiska länder som ett arv från kommunism. Kan någon påminna mig att svensk vänster någonsin protesterade mot kortet under tiden när deras röda kompisar hade makten?

  /lubbe ferrysson

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.