2008-12-12

Snokarnas julnatt


Här ett litet... julepos om integritet från Pär Ström på DNV.

Finns även som MP3 och ringsignal här»

6 kommentarer:

  1. Väldigt fint framförande av dom båda flickorna. Jätteduktiga :)

    SvaraRadera
  2. KONFIDENTIELLT/FÅR EJ SPRIDAS


    KRAVBREV 2008-12-12

    Till Riksdagens samtliga ledamöter




    I egenskap av juridisk representant för SSDVS (Stiftelsen Skydd för Digitala Verk i Sverige), rättighetsinnehavare för Company Lackeys ”Time for Repression” (i fortsättningen benämnt ”verket”), som utgavs den 3 februari 2007, vill vi härmed meddela att vi av vår klient erhållit bevismaterial angående olovlig nedladdning av verket.

    Vår klient har låtit dataexpertis granska så kallade peer to peer nätverk (”p2p”) i avsikt att finna eventuell olovlig nedladdning av rättighetsskyddade verk. Därvid har vi funnit att nedladdning av verket skett från Din IP-adress vid ett tillfälle (se bilaga med specificerad IP-adress och tidpunkt, samt bifogad dokumentation från internetleverantören). Då detta är ett brott mot svensk lag ser vi allvarligt på det inträffade.

    På grund av den skada brottet åsamkar vår klient ser de sig tvungna att begära gottgörelse. Om saken måste dras inför domstol kan konsekvenserna för den åtalade bli ytterst kännbara. Det är därför att föredra om en uppgörelse kan nås i godo. Vi begär därför att:
    (1) filen med verket förstörs,
    (2) Du skriftligen förbinder Dig att inte fildela detta eller annat rättighetsskyddat material med SSDVS som rättighetsinnehavare,
    (3) erlägga kompensation för nedladdningen på 5000 SEK plus en administrativ avgift på 1320 SEK till vår klient.

    Se bilaga om hur ersättningsnivån är beräknad och om praktiska detaljer vid betalning. Notera också att olovlig spridning av innehållet i detta brev är förenat med ytterligare ersättningskrav.


    Med vänlig hälsning
    Advokatbyrån Davenport & Luhring
    Cayman Islands

    SvaraRadera
  3. Vist är det sött! Indoktrinering av de små liven när det är som bäst...

    Vad hade Henrik tyckt om någon fick sina små flickor att sjunga internationalen så här?

    SvaraRadera
  4. Jag skiter fullständigt i att jag håller med i sak - ska det vara så jävla svårt att begripa att barn inte ska användas som politiska propagandavapen?! DNV skjuter sig själva i foten och gör oss alla en björntjänst!

    SvaraRadera
  5. Eh.. När det är barn är det på skämt. Jag tror inte att texten är allvarlig, även om det finns allvar i den.
    Det är en skämtsam jullåt..
    Att använda barn i musik, filmer och annat som även har politiska övertoner ser jag inget fel med. Men man ska ju så klart förklara för 9-åringen vad det handlar om, och jag tror de flesta gör, även om de inte själva tagit ställning.
    Vissa, lite yngre än HAX har nog varit med i halvtokiga 70-80-tals framträdanden själva. Utan att ha skadats så jävla mycket. Inte heller det att jag tyckte om Kåldolmar och Kalsipper verkar ha grumlat mitt tycke särskilt mycket.

    Det är inte så allvarligt...

    SvaraRadera
  6. Jag utgår från att de har fått betalt.

    ;-)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.