2008-12-05

Vad vill (s)?

Thomas Östros (s) berättar vad hans parti vill göra för att ta oss ur den ekonomiska krisen...

"...vi är beredda att gå ytterligare flera steg för att investera i framtidstro, i utbildning, i småföretag, pensionärers och barnfamiljers situation."

Exakt vad är det där, mer än varm luft? Investera i framtidstro? Och så mer offentliga utgifter.

Sedan, det där med småföretagen. Sossarna har i årtionde efter årtionde förföljt människor som driver eget. De har lagt på dem stora kostnader och en totalt kvävande byråkrati. Men nu passar det. Nu kommer de springande. Eller..? Om man tänker efter, så är det enda konkreta (s) har erbjudit småföretagen att även de skall bli bidrgsberoende.

SR Ekot: Opposition kritisk till stimulanspaket»

12 kommentarer:

 1. "Om man tänker efter, så är det enda konkreta (s) har erbjudit småföretagen att även de skall bli bidrgsberoende."

  Och krångla till arbetsrätten för dem, inte att förglömma.

  http://tinyurl.com/5jjqlt

  SvaraRadera
 2. Det är inte första gången sossarna pratar om att göra det bättre för småföretagare. Det enda sossarna kommer att göra är nya byråkratiska hinder. Man vill vara säker på att småföretagen aldrig skall kunna växa.

  SvaraRadera
 3. Alla småföretagare köper sin TV på firman.
  Firmabilen används privat, osv
  KLÄM TILL BARA. Det drabbar ingen fattig, det vet man väl.

  Nä, gör som Patron på Torp, skatteplanera mha skogsfastighet. Då blir det lagligt i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Ingen kan viska så indignerat som Östros.

  "beredda" är inte ens det konkret.

  "ytterligare flera steg" kommer alltså införas för att positivt värderad sak/grupp 1,2,3,4,5> ska investeras i.

  Det är helt sjukt det här. Är det såhär alternativen ser ut?

  Regeringen: Vi sänker skatten här med 2% och ökar utgifterna där med 1%.

  Östros: Vi sänker skatten här med 1,9% och ökar utgifterna där med 1,1%.

  (s) är ju lika ideologiska som en köpkåt auktionsdeltagare!

  SvaraRadera
 5. Vad (s) vill är väl uppenbart?

  De vill ha tillbaka makten utan att rent konkret tala om vad de ska göra. Detta för att de ska få helt fria händer att göra vad de känner för utan att kunna anklagas för löftesbrott när de själva har makten.

  SvaraRadera
 6. Stocken,

  det låter som USA:s blivande presidnet. Lova inget utan tala bara varmluft.

  SvaraRadera
 7. Om Östros vill investera i framtidstro tycker jag att han ska göra det.... med sina egna pengar!

  SvaraRadera
 8. Heja!

  Jag blir alltid skitsur när Östros röst dyker upp på ekot, hör inte folk hur tomma och dåliga hans resonemang är?

  SvaraRadera
 9. Den rådande sosse-principen lyder enligt följande:

  Medborgare måste till varje pris förhindras att förflytta sig över de av socialismen uppmålade skaklarna, (klassgränserna) i samhället.

  Skenet av att detta trots allt är möjligt upprätthålls genom den förrädiskt manipulativa bidragskulturen som skapar en en uppfattning av att Staten gör oss gott när vi egentligen endast utsätts för ideliga mutförsök av och med våra redan konfiskerade pengar och övriga tillgångar.

  Medborgare som gör ekonomiska klassresor skakar av sig politiskt förnumstigt förmynderi för att bygga sina egna liv i frihet.

  Ju större medborgerlig frihet, desto mindre politiskt utrymme.

  Resten av matematiken kan ni göra själva, gissar jag.


  /Winston Smith

  SvaraRadera
 10. Det är inte sant att S skulle ha förföljt småföretagarna. De har av tradition varit sossar fram till 80-talet, och efter det har sossarna inte gjort något annat än underlättat för dem.

  Alla småföretagare är redan bidragstagare genom att de har bidrag till sina socialförsäkringar.

  SvaraRadera
 11. Det är inte sant att det inte är sant att S skulle ha förföljt småföretagarna. Finns det något som dom har förbättrat för småföretagarna? Jag har inte märkt något. Däremot har det t.ex blivit extrapålagor i bokslutet och man införde att revisorn även skall fungera som angivare, självkart på företagarens bekostnad.

  Vad är det för bidrag till sin egen socialförsäkring man kan få? Företagsstöd och bidrag i olika former brukar annars bara de stora bolagen som har resurser att betala jurister få. Och som företagare avsäger man sig i stort sett den sociala trygghet som man betalar skatt för och som är självklar för alla andra.

  SvaraRadera
 12. Kattsand:
  De har t.ex. infört skattelättnader för småföretag, särskilda regler för att underlätta för familjeföretag osv. Alla särregler för småföretag är införda av sossarna.

  Småföretagare betalar en bantad socialförsäkring, mellanskillnaden betalas med skattepengar, alltså bidrag.

  Dessutom är det ju sjukt fördelaktigt att vara småföretagare. Vad skit som helst kan du ju pula in i din verksamhet och så får du dra av underskotten i den verksamheten från vinsten i din "riktiga" verksamhet.

  T.ex. har ju varenda småföretagare som bor på landet nån form av naturskötsel i sin verksamhet, vedförsäljning, viltkött, ägg eller vad som helst. Så får man en massa underskott för att man köper ett kylrum, nya vapen, en bil, vedklyv, motorsåg, häst, traktor osv osv i all oändlighet. Till slut har man köpt mer för sina skattepengar än för sina riktiga pengar.

  Småföretagarna gnäller mer än de har täckning för. Fan skaffa en marknadsmässig verksamhet istället för att kräva särreglering.

  Förövrigt var småföretagarna typiskt sett sossar fram till slutet av 80-talet, förutom bönderna som var med i ekonomiska föreningar som var centerpartister.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.