2009-01-01

2008: Årets tv-inslag

Ja, jag har lagt upp detta klipp tidigare. Men det förtjänar en så stor publik som möjligt. Och det är årets tv-inslag från 2008.Tyvärr kom ju det nya EU-fördraget i skym undan under året som gick. Riksdagen antog det och någon svensk folkomröstning blev det aldrig. I detta inslag från BBC Newsline visar EU-Kommissionens vice ordförande Margot Wallström, med all önskvärd tydlighet, att makthavarna inte bryr sig om vad folket tycker.

Inslaget sändes en kort tid efter att Irland sagt nej till fördraget i en folkomröstning.

Till hösten skall EU göra ett nytt försök att förmå irländarna att rösta på det sätt som Bryssel anser är "rätt".

11 kommentarer:

 1. Sannerligen klart exempel på den totala arrogans som mediadarlingen Wallström brukar uppvisa.

  Frågor om demokratiskt underskott får svaret att EU:s makt måste stärkas för att blir "effektivare". Det är definitionen av demokrati enligt Wallström, att demos krattar manegen för domptörerna.

  Tänk om Göran Persson och Ulvskog m.fl. hade begärt att sifo kollade om folket verkligen hade förstått vad de röstade om, innan de ens funderar på att avgå.

  I Sverige är skickar man iväg EU-frälsta journalister till Bryssel som känner flärden från den stora världen smaka bättre än de bonniga töntar som går hemma och släpar. Därav den hovsamma rapporteringen.

  Tur att du finns HAX, som på egen hand står för riktig journalistik i detta avseende. Tänk denna intervju textad på svenska på aftonbladet, dn, och på tv-nyheterna. Vilken skruv, "Här slingrar sig Wallström CHOCKARTAT", "DEMOKRATIATTACK".

  SvaraRadera
 2. Den människan är dummare än en logvägg, "Vi behöver bara få reda på vad det var som irländarna inte gillade - åsså tar vi bort det så fixar det sig" Ledarna har lagt ner så mycket jobb (på den här tvångströjan?)så vi kan inte låta det gå till spillo och NL och F nejade på olika andra sätt så dom räknas inte".
  Jag upprepar hon är dummare än tåget - och det är frågan: Skall vi glädja oss åt det eller vara bedrövade. Jag hoppas att Irländarna går man ur huse och säger nej igen när dom i höst föses till valurnorna igen!

  SvaraRadera
 3. Mycket pinsam människa den där Wallström. En mekanisk apa verkar det som.
  /Miberg

  SvaraRadera
 4. Efter 1:37 i videon så kommer verkliga poängen och den gäller både EU, Lissabonfördraget, IPRED, FRA och mycket annat:

  "The political leaders have invested so much political capital and time and energy...."

  Det är därför vi stackars väljare råkar ut för "den enda vägens politik", "5 års planer" etc, etc.

  Det var Einstein som sade att det endast fanns två oändliga storheter, universums utsträckning och mänsklig dumhet. Och han var inte helt säker på att vårt universum var oändligt.

  3:45 "Let's leave it to the leaders...."

  En fråga jag funderat över. Kan vi, kommer vi, att tillsätta en svensk kommissionär som är ännu dummare än Margot Wallström? Cecilia Malmström är förmodligen i samma klass, men finns det ännu värre?

  SvaraRadera
 5. Detta är EU i ett nötskal och ännu ett plågsamt exempel på hur demokrati har blivit ett innehållslöst honnörsord som man kan svänga sig med för att det man säger ska låta bra.

  Och som Petter säger, var fan är massmedia? Hur kan detta slingrande kunna fortsätta utan att media reagerar?

  SvaraRadera
 6. Jag fattar inte vad det OERHÖRDA är i det hon säger.

  Ärligt talat så gör jag inte det.

  Hon säger


  1.Irland röstade nej.
  2.Politikerna ska ta reda på varför.
  3.Därefter ska man försöka skapa ett nytt bättre förslag.


  Skitskumt.Verkligen skitskumt.  Min fråga är om Hökmark hade skött samma intervju och gett exakt samma svar (vilket han garanterat hade gjort om han haft hennes jobb) hade han också varit årets dummaste svensk i så fall?

  SvaraRadera
 7. Micke, Wallström har inte för avsikt att komma med "ett nytt bättre förslag", gör man reella förändringar så skulle man behöva starta om ratificeringsprocessen från noll i alla EU-länder. Snarare skulle det handla om speciella undantag för Irland som sänkt medlemsavgift eller dylikt.

  Förmodligen röstade Irländarna nej till fördraget för att de inte ville avskaffa Irland som självständig nation till förmån för en Bryssel-styrd semidiktatur vilket är vad Lissabonfördraget går ut på.

  SvaraRadera
 8. Wallström har aldrig varit demokrat och det har hon visat gång efter annan genom åren.

  Jag har ett minne av en förfrågan hon fick av en reporter angående öl och vin i butikerna som en majoritet av folket i en undersökning visade sig vilja ha.

  Hennes svar då var bara: "Det blir det inte tal om"

  Hon är egentligen solklart emot allt vad demokrati heter. Har alltid varit det om inte opinionen råkat stämma med hennes och partiets vilja.

  SvaraRadera
 9. Ditt problem är att du inte kan skilja på Wallsträms arbete och hennes person.

  Du har uppenbarligen inga problem att göra den distinktionen när det gäller t.ex Hökmark.

  Vad det innebär för din demokratisyn är uppenbart.

  SvaraRadera
 10. Förmodligen röstade Irländarna nej till fördraget för att de inte ville avskaffa Irland som självständig nation till förmån för en Bryssel-styrd semidiktatur vilket är vad Lissabonfördraget går ut på.  Irlands har liksom Sverige redan avsagt sig sin suveränitet.

  Omröstningen handlar inte om att återupprätta den.

  Så långt har eumaffian helt rätt.

  Det kanske är möjligt att återupprätta dom europeiska ländernas suveränitet genom att övertala den europiska företagsamheten att lägga ner lika mycket pengar på att återupprätta den som dom la ner på att avskaffa den?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.