2009-01-10

Freden, fredsrörelsen, vänstern och civila offer

När USA-alliansen invaderade Irak var jag vankelmodig. Jag hade inget emot att en vidrig diktator störtades. Tvärt om. Samtidigt var det rätt uppenbart att en invasion och de följande oroligheterna skulle kräva oskyldiga, civila offer. Att döda en oskyldig människa är oacceptabelt. Även om det sker i namn av ett större, gott skäl. Det är utilitarismens mörkaste sida, där människor betraktas som brickor i ett spel. (Därmed inte annat sagt än att vi ibland ändå tvingas till avväganden av utilitaristisk karaktär.)

Det som fick mig att lägga ner mitt motstånd mot invasionen var fredsrörelsen. Jag såg en av de största demonstrationerna mot kriget i Norden, den i Köpenhamn. Tåget var fullt av röda fanor. Där fanns kubanska och nordkoreanska flaggor. Plakat och slagord handlade inte alltid om fred. En del av dem handlade om att hata USA, vilket jag inte tänker göra. Andra handlade om att krossa kapitalismen och globaliseringen, vilket över huvud taget inte har med saken att göra – och vilket är krav som jag absolut inte sympatiserar med.

Vänstern fick mig att hålla käft. Om inte annat så gick man miste om en jävligt ettrig krigsmotståndare på detta sätt. Och jag vet att jag är långt ifrån ensam om att resonera så här.

Sedan, när invasionen var genomförd, började vänstern och den fredsrörelse den har kapat att bete sig fullständigt rubbat. Då hetsade man mot de krafter som, i det rådande läget, försökte skapa fred och stabilitet i Irak. Då hyllade man dem som sprängde oskyldiga människor i luften. Då gjorde man allt för att sabotera bygget av ett stabilt Irak. Och på den vägen är det fortfarande.

För oavsett vad man tycker om invasionen av Irak som sådan – så är läget efter den som det är. Saddam är borta och de två huvudspåren är fredligt demokratibyggande eller fullskaligt inbördeskrig med allt vad det skulle medföra av till exempel etnisk rensning. Vänstern, den så kallade fredsrörelsen och många i media tycks föredra det andra alternativet. Vilket jag tycker är obegripligt och skrämmande.

Och nu är vi där igen. Naturligtvis är det både upprörande och oacceptabelt att civila drabbas och dödas i Gaza. Många av dem har inte med saken att göra. Och många av dem stöder inte ens Hamas. De skulle bara vilja ha fred. För mig är detta väldigt upprörande. Vilket, naturligtvis även Hamas raketbombardemang av Israel, deras användning av civila som mänskliga sköldar och deras religiösa, etniska hat är.

Jag är inte ens säker på att den pågående konflikten kommer att gynna Israels säkerhet. Om någon dödade någon av mina vänner eller anhöriga – som inte har något med den aktuella konflikten att göra – då skulle jag själv ta till vapen och förena mig med den andra sidan. Och då är jag ändå en rätt lugn och sansad människa. Vad jag vill ha sagt med detta är att det som nu sker mycket väl kan fostra en helt ny generation militanta, fundamentalistiska, islamistiska, kvasinationalistiska palestinier. Och det är varken bra för Palestina eller Israel.

Jag skulle kunna tänka mig att demonstrera mot allt det här. Men inte med vänstern. Och inte med den av vänstern kidnappade fredsrörelsen. Det vore, i dag, i stort sett samma sak som att ta ställning för Hamas – vilket jag aldrig skulle kunna tänka mig att göra.

Allt jag vill är att få slut på dödandet och att konflikten blir löst på ett fredligt, rationellt sätt. Och då har jag ungefär lika lite att hoppas på från den svenska fredsrörelsen som av Hamas.

Att vänstern har sina politiska motiv, det är rätt självklart. Men att fredsrörelsen låtit sig kapas av politiska intressen, det är väldigt tråkigt. Och det gör fredsrörelsen svagare och mindre trovärdig.

106 kommentarer:

  1. När polisen stormar ett kapat flygplan för att rädda gisslan(och någon i gisslan av misstag dör av en poliskula) så är det ytterst kaparnas fel. De skapade situationen.

    Bush gav innan kriget Saddam Hussein ett ultimatum, avgå eller så kommer vi invadera. Saddam valde att vara kvar och hålla i gång förtrycket.

    Därmed inte sagt att intervention är en speciell bra lösning. Tror mer på öppna gränser och handel. Bojkotten av tex. Irak förde inte något gott med sig. Många dog.

    SvaraRadera
  2. Milde gUdh, bevara oss för fredsrörelsen! Sverige måste rusta upp.

    http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/04/forsvarspolitisk-u-svang

    ---

    Mens jag ändå är på tråden slänger jag in lite allmänstoff.

    Under Mona Sahlin har ju socialdemokratin blivit alldeles virrig. Först gå man samman med Vänsterpartiet för att stoppa Sverige demokraterna, sedan med Miljöpartiet för att vinna mittenväljare, sedan med Alliansen för att stoppa Sverigedemokraterna, sedan med Miljöpartiet pga av krisen (god morgon), ja, osv. Ett sådant parti kan man ju inte rösta på.

    Investera, inte spara sig ur krisen, säger Morgan Johansson. Det, vågar jag påstå, är den rätta hållningen. Problemet är att ingendera part i debatten presterar någon egentlig argumentation, utan allt stannar vid sakligt tomma slagord. Socialdemokratins sjuka är bristande självförtroende. I princip köper man helt enkelt alliansens ekonomiska politik och försöker maskera kapitulationen med lite yvig retorik och lite fluffiga "åtgärdspaket" av obetydligt innehåll.

    Vad "reda i de offentliga finanserna" beträffar, så går det ju inte eftersom ekonomin säckar ihop ändå pga bristande stimulans, och så blir det oreda i finanserna i alla fall i en ond cirkel.

    De "gigantiska stimulanspaket" som alla fäster förhoppningar vid tror jag inte mycket på, då det mest handlar om penningpolitiska åtgärder plus skattesänkningar, för vilka hela världsekonomin nu är mycket okänslig. Det är alltså mer fiktion än verklighet, och det är på den grunden jag är fortsatt pessimist om aktiemarknaden, trots den den två månader lugna period med viss återhämtning vi just nu har bakom oss.

    http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

    Mer specifikt brännnpunkt invandring:

    http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/05/om-invandringspolitiken#comment-14175

    Det demografiska argumentet att åldersstrukturen nödvändiggör invandring är mycket tvivelaktigt. Förutom våra åldringar kommer vi ju att få försörja en väldig massa arbetslös invandrarungdom, så vad var poängen?

    Personligen har jag ingenting alls emot mångkultur, tvärtom ger det hela samhället ett vidvinkelperspektiv som åtminstone jag finner berikande, och som jag tidigare klargjort finner jag det idealt önskvärt med en ickediskriminerande invandringspolitik, låt vara att jag respekterar människor av motsatt åsikt.

    Men det är inte moral saken gäller utan brännande ekonomi. Det handlar om invandringens kostnader. Den som grundligast utrett dessa är Jan Ekberg, som gjort beräkningar under alternativa scenarion och visat att kostnaderna mycket starkt beror av klonjunkturen, och vilket scenario har visat sig korrekt? Jo, sämsta tänkbara! Invandringen kostar hela Sverige skjortan, Sverigedemokraterna får rätt i sak, och så enkelt är det, vilket vanligt folk har fullkomligt klart för sig.

    Icke så de makthavare, som själva på intet sätt bär kostnaden för sina egna missgrepp men däremot öser skit över det folk som dignar under detsammas börda, framför allt de fattiga, som själva alldeles saknar politisk representration. Invandringsfrågan klargör vad svensk politik egentligen handlar om: en beklämmande dragkamp mellan två högerblock, och frågan om vad som för den fattige infödde svensken är pest och vad som är kolera står i själva verket mycket öppen.

    Allt hänger samman! I ett läge närdet politiska etablissemanget mangrant överger de breda folklagren är det oundgängligen nödvändigt att förskaffa sig klarsyn i fråga om de verkliga förhållandena. Då är eftertryck och upprepning av nöden för att människorna äntligen ska börja någonting förstå. Decennier av massinvandring drivs naturligtvis inte alls av makthavarnas idealitet, utan av ett krasst och hänsynslöst klassintresse. Det är de rikas och mäktigas tydliga strategi: söndra och härska. Massinvandringen är huvudinstrumentet härvidlag. Så än en gång, här har ni alla bakgrund och förklaring till alltihop:

    http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet
    '
    Bonus 1

    Jag flaggar för min nyöppnande blog med ambition att presentera frispråkigt och intellektuellt högtstående material i samhällsvetenskapliga ämnen.

    http://skyddsrummet2.blogspot.com/

    Bonus 2: mina wallpapers.

    http://www.wallpapergate.com/author1815.html

    http://www.wallpaperbase.com/author/Kraxpelax

    http://screenfonds.blogspot.com/

    Bonus 3: min poesi.

    http://kraxpelax.blogspot.com/

    http://poeter.se/poetHome.php?writerId=21077

    Slutord om Mona Sahlin Detta ar vad en ledande socialdemokratisk ekonom har for uppfattning.Vad ar det for mening att disskutera ekonomi med henne?

    Fd LO-ekonomen och vice Riksbankchefen Villy Bergström(S) har uttryckt sig så här om Sahlins ekonomiska kunnande: "Partiledare MS är inte förmögen att med auktoritet tala om ekonomiska frågor, än mindre tänka kontruktivt om ekonomiska system, därtill är hon för okunnig. Kompetensen i hennes omgivning har stötts ut".

    Bergström säger RENT UT att hon är inkompetent.

    Det gäller inte bara kunskaper i ekonomi, det gäller de flesta frågor Sahlin uttalar sig om.

    Just så. Mona Sahlin är en produkt av den hopplösa socialdemokratiska inkompetenskulturen. Jag tycker synd om henne, jag är övertygad om att hon menar väl, men det är irrelevant.

    Å andra sidan har jag heller ingen respekt för Villy Bergström. Nationalekonomin är en fullständigt genomkorrumperad disciplin, som ju alldeles visar sin oförmögenhet nu sedan ett par år, dessa professorer visar sig ungefär lika försigkomna som små bambisar cyklandes på nattgammal hal is över djupt vatten.

    Hax tillönskas god fortsättning.

    - Peter Ingestad, Solna

    SvaraRadera
  3. Är det nu du igen...

    SvaraRadera
  4. Jag tror du har missuppfattat det där med att vänstern har kapat fredsrörelsen. Socialism och solidaritet är vad vänstern representerar och det innebär fred. Högern, republikaner, du antar jag, ser människor som brickor i ett spel och dessa brickor kan utnyttjas hur som helst.

    Att hundratusentals skulle dö visste vi redan innan, nu har en miljon dött, allt för att vi civiliserade vänstländer ska kunna säkra vår oljeförsörning. Om en flagga i en demonstration fick dig att inte protestera mot detta krig så var du aldrig mot det från början.

    SvaraRadera
  5. @Neoliberla Agenda: det är okej att mörda en miljon invånare för att "rädda" resterande 29 miljoner?

    Rädda från vad då? Visst, Saddam var ingen trevlig människa, men kom ihåg att han var bästa kompis med Reagan och Thatcher. Var var väst världen då? Varför "räddade" vi inte dem redan då?

    SvaraRadera
  6. "Socialism och solidaritet är vad vänstern representerar och det innebär fred."

    Kambodja, Nordkorea, Sovjet...

    SvaraRadera
  7. @Patrik
    "Socialism och solidaritet är vad vänstern representerar och det innebär fred."

    Jaså, verkligen?!!!

    Svenska vänstern upphör aldrig att förvåna mig i sin gränslösa blåögdhet.

    SvaraRadera
  8. Även om jag själv står mycket längre till vänster respekterar jag din inställning i denna fråga. Det är jobbigt med alla peruanska kommunistpartier etc som hänger på så fort man vill demonstrera mot något. Om alla liberaler resonerade som du skulle vettiga socialister och liberaler inte ha så mycket otalt, trots alla skillnader i synen på skattepolitik osv. När man däremot läser såna som Dick Erixon känns det inte alls som om där finns något problem med att oskyldiga dör eller så. Högern är precis lika splittrad som vänstern fast det i bägge fallen döljs bakom hänvisandet till diverse förenande positiva värdeord.
    Som ett tankeexperiment kan man ju ponera att Sovjet hade fortsatt sitt initiala stöd till Israel och USA haft andra samarbetspartners. Då (vi ponerar altlså att Sovjet funnes kvar...) hade delar av vänstern mekaniskt stött Israel vid ett angrepp mot Gaza (förutom den antisovjetiska vänstern förstås) Liberalerna hade lika mekaniskt stött palestinierna och påpekat att deras religion inte är ett skäl att ta avstånd från dem, och att deras terrordåd är ett resultat av grannstatens aggression.

    SvaraRadera
  9. @anonym: "Kambodja, Nordkorea, Sovjet..."

    öh? Socialism och solidaritet är väl inget som kännetecknar dessa stater så frågan är varför du listade dem? För att de diktatorer i resp. land kallar sig "vänster"? Ungefär som Sverige är neutralt?

    @oldtimer-gamer: jo moderaterna är ju kända för sin "solidarietet"...

    SvaraRadera
  10. Är det ok ifall jag buntar ihop alla partier höger om socialdemokratin samt adderar dom europeiska fascisterna och alla former av liberaler som stöder den israeliska sidan i den pågående konflikten och sedan sätter en etikett på hela paketet som det står HÖGERN på och avslutar det med att säga att jag inte kan liera mig med HÖGERN i någon fråga?

    Du gör det nu.Dick Erixon gjorde det häromdagen och Per Gudmundson gör det nu på sin sida där han i häförelsen att kunna kleta skit kollektivt till och och med skriver på engelska så att nyheten om dom svenska mördarsympatiöserna "vänstern" ska spridas extra snabbt.

    Det är dags att ni börjar värdera var er frihetlighet börjar och var den slutar och står för det.

    Om den både börjar och slutar med att kollektivt skuldbelägga alla som inte ser världen exakt som er så är ni onekligen inget annat än en del av problemet.

    Välj hur ni ska ha det.

    "Vänstern"! är inget spöke.

    Den utgörs av lika många människor som ni och som har lika stor spridning på sitt tänkande som ni har.

    Dom av er som DESSUTOM gör anspråk på att vara "frihetliga" i ännu högre grad än alla andra har ÄNNU STÖRRE ansvar att agera därefter.

    I det agerandet ingår knappast kollektivt skitkletande utifrån etiketter.

    SvaraRadera
  11. Det är jobbigt med alla peruanska kommunistpartier etc som hänger på så fort man vill demonstrera mot något.




    Om DOM hänger där så betyder det att DU är en mördarsympatisör som vill bygga kommunistiska slavläger i Alingsås.

    Fråga Gudmundson han har rett ur det där.

    SvaraRadera
  12. Micke

    Taggarna är för att kunna sortera inlägg. HAX inlägg har denna gång en koppling till vänstern. Om tagsen ska vara jättespecifika mister taggandet sin funktion.

    SvaraRadera
  13. Sedan, när invasionen var genomförd, började vänstern och den fredsrörelse den har kapat att bete sig fullständigt rubbat. Då hetsade man mot de krafter som, i det rådande läget, försökte skapa fred och stabilitet i Irak. Då hyllade man dem som sprängde oskyldiga människor i luften



    Saddam är borta och de två huvudspåren är fredligt demokratibyggande eller fullskaligt inbördeskrig med allt vad det skulle medföra av till exempel etnisk rensning. Vänstern, den så kallade fredsrörelsen och många i media tycks föredra det andra alternativet.




    Jag skulle kunna tänka mig att demonstrera mot allt det här. Men inte med vänstern. Och inte med den av vänstern kidnappade fredsrörelsen. Det vore, i dag, i stort sett samma sak som att ta ställning för Hamas – vilket jag aldrig skulle kunna tänka mig att göra.



    Allt jag vill är att få slut på dödandet och att konflikten blir löst på ett fredligt, rationellt sätt. Och då har jag ungefär lika lite att hoppas på från den svenska fredsrörelsen som av Hamas.



    Att vänstern har sina politiska motiv, det är rätt självklart. Men att fredsrörelsen låtit sig kapas av politiska intressen, det är väldigt tråkigt. Och det gör fredsrörelsen svagare och mindre trovärdig.




    Vilka taggar?

    Det är väl så här att er ideologidimma skymmer sikten för er i samma grad som den skymmer sikten för alla andra och att ni inte är nåt alternativ.

    Sen är ju frågan vad en icke politisk fredsrörelse är för något?

    Jag har under mitt liv aldrig sett någon sådan.

    Det jag sett som går att rubricera som fredsrörelse har alltid varit ett sammelsurium av olika viljor från liberaler till tok komunister som konstant reviderat sitt "samarbete" främst utifrån dom egna poltiska behoven och sekundärt utifrån offrens behov.

    Det kommer aldrig att finnas någon "apolitisk" fredsrörelse.

    Det närmaste man kommer en sån är radiohjälpen.

    SvaraRadera
  14. Micke skrev
    "Är det ok ifall jag buntar ihop alla partier höger om socialdemokratin samt adderar dom europeiska fascisterna och alla former av liberaler som stöder den israeliska sidan i den pågående konflikten och sedan sätter en etikett på hela paketet som det står HÖGERN på och avslutar det med att säga att jag inte kan liera mig med HÖGERN i någon fråga?"

    Det har du redan gjort i en tidigare tråd där du kallade en Israelvänlig blogg för "rasistisk" eftersom den enligt din mening var kritisk mot islam.
    Du sa då att du inte diskuterade vad som kom från en sådan sajt eftersom den skulle vara "fascistisk".

    Du buntade alltså ihop folk som var Israelvänliga och kritiska mot Islam såsom varande "fascistiska."
    Anseer du att alla som stöder Israel och är kritiska mot islamismen är fascister?
    Fascismen är liksom National-socialismen inga högerrörelser utan utväxter ur den socialistiska rörelsen.
    K

    SvaraRadera
  15. HAX:
    För det första tycker jag det är patetiskt att inte stå för sina åsikter bara för att någon man inte gillar råkar använda samma frågor i smutsiga syften. För det andra undrar jag vad som är det liberala i att lägga sig i andras affärer över huvud taget. Även om man påstår sig göra det med goda intentioner. Har inte alla tyranner, imperialister, befriare, diktatorer, befrielsehjältar och fan och hans moster använt goda intentioner som syfte?

    Neoliberla Agenda:

    Poliserna väntar, i civiliserade stater, tills alla andra alternativ är uttömda.

    Så om Obama gav Reinfeldt ett ultimatum; avgå eller vi invaderar borde han, och vi, vika oss och lyda?

    SvaraRadera
  16. Tack och lov för att Micke finns; och kan ge osande och klipska motargument.

    SvaraRadera
  17. Det har du redan gjort i en tidigare tråd där du kallade en Israelvänlig blogg för "rasistisk" eftersom den enligt din mening var kritisk mot islam.




    Att du vill att jag ska läsa en blogg som jag anser har ett fascistiskt grundbudskap där jag ska se en film som ska bevisa för mig att Hamas använder ambulanser för krigföring säger ingenting om hur jag ser på Israel generellt.

    Jag talade dessutom om för dig att det är ett faktum att BÄGGE sidor brutit mot krigslagar vilket innebär att jag inte emotsäger att Hamas gör det.

    Det är möjligt att det är för komplicerat för dig men det är knappast mitt problem.






    Anseer du att alla som stöder Israel och är kritiska mot islamismen är fascister?


    Ja uppenbarligen är det alldeles för komlicerat för dig.



    Fascismen är liksom National-socialismen inga högerrörelser utan utväxter ur den socialistiska rörelsen


    Nej.Fascism är fascism och den har sina rötter i lika hög grad i högerkonsevativa nationalistiska ideer som i någon annan idevärld och det faktum att den i Tyskland främst motarbetades av dom socialistiska och kommunistiska och rent liberala rörelserna talar knappast till nån annan tankevärlds fördel.

    SvaraRadera
  18. Skulle faktiskt önska att du inte kallade en liten högljudd grupp extremister för 'vänstern' kort och gott, Henrik. Det är rätt respektlöst mot alla andra som också sorteras in under begreppet 'vänstern' och kan lätt uppfattas som föraktfullt eller som ett fult försök att associera dem med extremister.

    SvaraRadera
  19. Poliserna väntar, i civiliserade stater, tills alla andra alternativ är uttömda.
    Självklart bör man inte ta till våld i onödan, om man tror man kan nå en lösning på annat sätt. Som sagt, jag tror mer på handel och öppna gränser.

    Så om Obama gav Reinfeldt ett ultimatum; avgå eller vi invaderar borde han, och vi, vika oss och lyda?
    Jag skulle gärna se Sverige som en delstat i USA, men med det sagt så måste skilja på diktaturer och demokratier. I Sverige finns det möjlighet att påverka landet i mer frihetlig riktning utan att använda våld, tex. genom att driva en blog som denna. Det är en mkt bättre väg.

    Jag tror inte på revolutioner. Även om jag skulle vilja ställa om Sverige till en nattväktarstat så tror jag det skulle vara kontraproduktivt att göra det med våld. Om folk inte är med på de liberala idéerna så kommer de ändå inte acceptera styret eller förstå varför man har använt våld. Risken är stor att folk vänder sig mot liberalismen och istället omfamnar totailtära och socialistiska ledare.

    SvaraRadera
  20. HAX, "Allt jag vill är att få slut på dödandet och att konflikten blir löst på ett fredligt, rationellt sätt."

    Gör så att alla sidor i en konflikt blir beroende av varann. (I denna: se till att alla sidor ser att dom faktiskt är beroende av varann.)

    Egentligen är det tragikomiskt, alla sidor slåss för i stort sett samma saker, samtidigt som alla dessa saker är i stort sett gemensamma. Kunde man plocka bort de religiösa fanatiker från alla sidorna, så skulle det sannolikt underlätta för alla att mer eller mindre bo tillsammans med alla andra, ty det viktigaste skulle fortfarande att försvara samma saker ... dvs samma landområde, därmed samma land och samma nation.

    Folk tenderar ju trots allt att ha störst vilja att försvara ett alldeles eget land, oavsett vilka religioner/ideologier som existerar inom landet, före diverse religioner/ideologier. Detta har liksom varit konstant under lång tid, är så nu, var så för ett par hundra år sedan, var så för 1000 år sedan, var likadant på Romartiden, och verkar ha varit så på de antika Grekernas tid, och Egyptiernas tid ... för vanliga hederliga människor alltså, dvs majoriteten, den klassiska "pöbeln", har landet alltid varit viktigare än religion och über religiösa smurfar, eller tokstolar till kungar och kejsare, eller presidenter och diktatorer.

    Det skulle inte förvåna mig om majoriteten i Israel och Palestina inte brydde sig om om landet heter Israel eller Palestina, eller PalestinaIsrael eller IsraelPalestina, etc, eller att dom inte skulle bry sig om, i religiösa termer, om politikerna var "palistinier" eller "Israeler" så länge dom visste att politiken inte hade en religiös koppling överhuvudtaget.

    Religiösa problem tenderar alltid till att lösas med våld för att ena sidan ska bli helt nöjd.

    Politiska problem tenderar alltid till att lösas med att alla sidor vet att de andra sidorna inte heller är helt nöjda. ;-)


    //ST

    SvaraRadera
  21. Vi är också många liberaler som anser att USA bör lämna Irak omgående. Att de bör ta hem alla sina trupper, världen över, och anamma den försvarstanken de hade innan kalla kriget.

    En nattväktarstat kan aldrig oprovocerat eller, ännu värre, i förebyggande syfte anfalla ett annat land. Själva idén med internationell intervention är oliberal. Det är en utilitaristisk tanke. Don't tread on me, du vet.

    Internationell (egentligen all politisk)intervention ger alltid oanade och långtgående konsekvenser. Fungerar på samma sätt som all annan politisk klåfingrighet. En bra jämförelse är introduktion av icke inhemska djur och sedan införsel av andra djur som ska äta dessa osv ner i en destruktiv spiral.

    SvaraRadera
  22. Förstår inte hur man kan kalla sig liberal eller liberatarian eller någonting i den formen och säga något positivt om kriget i Irak. Då har man problem med sin ideologi och borde fundera på vad man egentligen tycker.

    SvaraRadera
  23. När polisen stormar ett kapat flygplan för att rädda gisslan(och någon i gisslan av misstag dör av en poliskula) så är det ytterst kaparnas fel. De skapade situationen.

    Bush gav innan kriget Saddam Hussein ett ultimatum, avgå eller så kommer vi invadera. Saddam valde att vara kvar och hålla i gång förtrycket.


    Bra början, men sedermera epic fail (ur ett neoliberalt perspektiv).

    USA:s försvarsmakts syfte är att försvara USA.

    Inte att agera världspolis.

    Frågan är inte svårare än så.

    SvaraRadera
  24. En nattväktarstat kan aldrig oprovocerat eller, ännu värre, i förebyggande syfte anfalla ett annat land.

    Ser ingenting speciellt magiskt med en landsgräns. Det är bara ett statligt påhittt. På samma sätt som polisen kan ta hand om en färja eller ett flygplan som har blivit kapat så kan man ta hand om andra större områden. Ser ingen principiell skillnad.

    Sen att det inte är speciellt taktiskt att angripa massa länder är en annas sak, men det har inte något med liberala rättigheter att göra.

    Don't tread on me, du vet.
    Du kan inte överföra individuella rättigheter till ett statligt kollektiv. Exempel, rätten till ägande överfört till staten är socialism.

    SvaraRadera
  25. Mitt i prick, som vanligt Hax. :)

    SvaraRadera
  26. "Vilka taggar?"

    Ja du Micke. Fundera på det nu när du nyktrat till.

    SvaraRadera
  27. Neoliberla Agenda:

    Gisslan har inte nödvändigtvis bett om polisiär insats. Polisen tvingar sig på situationen och är således lika skyldiga till skada de gör som kaparna är för sin skada.

    SvaraRadera
  28. Ta ett snack med första bästa kurd du hittar och du kommer att inse att kriget var både motiverat och rättfärdigt.

    SvaraRadera
  29. För det mesta gillar jag HAXs åsikter. Men nu faller han in i stereotyp ryggmärgshöger när han explict säger att bara för att att vänstern var mot Irak-kriget så kan han inte vara mot Irak-kriget själv.

    Vänstern var också mot tortyr och Guanatanmo, betyder det att HAX då per automatik inte vill kritisera detta?

    Är det inte bättre att tänka själv och stå för sina åsikter?

    SvaraRadera
  30. Ni i plakatvänstern fattar verkligen inte hur anskrämliga era protesttåg är... :-)

    SvaraRadera
  31. alla ideologier som inte har individuell frihet som grundpelare har ingen existensberättigande... vänstern och individuell frihet är en omöjlig kombination, alltså vänstern har ingen existensberättigande...

    nu kommer vänstern nog att tycka att mina resonemang strider mot deras individuella frihet att vara vänster, men till er har jag bara att säga: jävla idiot, du fattar ingenting...

    idividuell frihet, fri ekonomi, kapitalism etc är det enda rätta.. allt annat måste krossas, med våld om inte annat...
    Nu kommer väl vänstern att kalla det för fascism eller nått, eftersom muslimerna måste få kunna leva i förtryck under en diktator och muslimska kvinnor måste kunnas stenas eftersom deras kultur är en annan än våran och de måste få ha sina sharia-lagar ifred. Till er vill jaG BARA SÄGA: JÄVLA IDIOT, DU FATTAR FAN INGENTING...

    SvaraRadera
  32. "fult försök att associera dem med extremister"... hahahhahahaaaa. Dagens och veckans skratt, hahhahahahahahohohoohihihaaaa...

    DET min bäste aewheros sköter vänstern i den mån de inte själva utgör extremister så bra själva... som sagt vilken humor

    SvaraRadera
  33. Hamas är hindret för fred i MÖ, precis som kommentatorer typ "Micke" är hindret för att ta vänstern på allvar i denna process.
    Talet om att det nu minsann är tid att Israel förhandlar (ett argument personer typ Per Garthon ständigt upprepar), faller på historiska fakta. Israel har vid ett antal tillfällen varit beredda att ingå fredsavtal (t ex 2000, då Arrafat dog sig ur och istället så moget initierade en ny intifada). Hur ska Israel kunna ingå ett fredsavtal med en part, Hamas, som anser det vara emot allt de står för att ens tillåta motparten att existera?
    Så länge folket i Gaza stöder Hamas direkt eller indirekt, är frden långt borta.
    /tshee

    SvaraRadera
  34. Hax: "Fredsrörelsen" är och har alltid varit "vänster"; en pålitlig allierad i Lenins kompani av "nyttiga idioter". Men annars har Du så klart rätt!

    SvaraRadera
  35. Jag köper Henriks blogg i ämnet fullt ut! Du har en balanserad analys - tack för det.

    SvaraRadera
  36. Den svartluvat maskerade stenkastarvänstern syns tydligt i bilderna från antiisraeldemonstrationerna. Bankerna och McDonalds verkar dock ha klarat sig den här gången.

    SvaraRadera
  37. Jag kan i ärlighetens namn inte förstå vänstern upprördhet i denna fråga när man under alla de år Baltikum var ockuperat aldrig sa ett ord om det. Tvärtom var inte Baltikum ockuperat enligt Sveriges dåvarande utrikesminister Sten Andersson. Jag vill minnas att även Pierre Schori uttalade sig emot balternas självständighet.
    Vad är skillnaden mellan Baltikum och det som händer i Mellanöstern?
    Hade vänstern demonstrerat till stöd för dem som flydde från Baltikum om de hade suttit och skjutit raketer mot Sovjetunionen från t ex Finland?

    SvaraRadera
  38. Man kan ju gå med i demonstrationståget med en lite annorlunda skylt, där även Hamas får sig en känga.

    SvaraRadera
  39. Ja du Micke. Fundera på det nu när du nyktrat till.


    Ok.

    Högern resonerar ser jag och alla i det "högra fältet" delar ansvar för din enfaldiga skitkommetar som endast uttrycker hur jävla blåst i skallen du är .

    Det kännst tryggt på något sätt att veta att Hax och Fredeik Reinfeld bägge på samma villkor tar ansvar för det du säger.
    Ni tillhör ju högern.

    Världen blir liksom begripligare och mer lätthanterlig även för mig på det viset.

    Höger vänster och djävulen kontrollerar den ena sidan.

    Enkelt och fint.

    På det ska jag bygga en ny värld.

    Höger vänster höger vänster...mer än så skapar yrsel och det värsta man kan begära av en människa är att hon ska pröva sitt psyke med frågeställningar som skapar yrsel.

    Höger vänsterbegreppet och dess använding i praktiken för att undertrycka folk är beskrivet klart och tydligt i Orwells 1984.

    Roligast är när folk gör anspråk på att Orwell beskriver en god och en ond (vänstern)sida i sin bok.

    Det gör han inte.

    Han beskriver två eller flera likvärdiga förtryckssystem med olika etiketter som slåss om den yttersta makten.

    Vänster höger vänster höger.

    Krig är fred och just nu är det extraextra sant.

    SvaraRadera
  40. Som sagt Micke. Lär dig vad taggarnas funktion är så slipper du gå i spinn.

    SvaraRadera
  41. Nog verkar du mer än lovligt full när du sätter igång Micke.

    Du har förvisso sagt att du slutade supa för länge sedan, och inte nyttjat alkohol sedan dess.

    Men du har också sagt att din sanning inte är samma som för andra.

    Det är svårt att avgöra exakt vad som kan tänkas vara orsak till att du ständigt ballar ur och fyller trådarna med osammanhängade svammel ...

    Men nåt är det! Vet du det själv?

    SvaraRadera
  42. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  43. @Neoliberla Agenda

    "med det sagt så måste skilja på diktaturer och demokratier"

    och vem ska göra den distinktionen, du som vet vad som är ont och gott och vad som är bäst för andra människor, the Heritage foundation, eller de människor som faktiskt befinner sig i situationen? Alltså vad ville irakierna? Ville de bli befriade...

    och i ditt svar till Klas tror jag du missade "i oprovocerat eller, ännu värre, i förebyggande syfte". Du vet de första åren av Irakkriget var ursäkten preventivt självförsvar, demokrati och avsätta en hemsk tyrann (bästis med Rumsfeld tyrann) kom efter att de insåg att vapnen de själva sålt var borta i enlighet med FN-avtalen.
    Som om jag skulle skjuta dig för att jag var rädd att du skulle skjuta mig fast du inte ägde något vapen.

    SvaraRadera
  44. Nog verkar du mer än lovligt full när du sätter igång Micke.

    Du har förvisso sagt att du slutade supa för länge sedan, och inte nyttjat alkohol sedan dess.

    Men du har också sagt att din sanning inte är samma som för andra.

    Det är svårt att avgöra exakt vad som kan tänkas vara orsak till att du ständigt ballar ur och fyller trådarna med osammanhängade svammel ...

    Men nåt är det! Vet du det själv?




    Jag skulle om jag var dig överväga att formulera om mitt inlägg, ta bort dom direkta lögnerna samt adressera ämnet istället för att snacka skit eftersom du representerar hela högerns politiska uttryck och därmed också t.ex Hax, Dick Erixon, Per Ahlmark Johan Norberg och många andra intelligenta människor.

    Annars blir jag faktiskt tvungen att bortse från högervänsterseendet och helt enkelt betrakta dig som den idiot du sannolikt är Jonas N.

    SvaraRadera
  45. Käre Micke

    Som jag skrev, har jag ingen aning om vad du lider av, vad som föranleder dig att ständigt balla ur med osammanhängande joller och utfall mot allt som du frustreras över ...

    Du har själv sagt att det inte är alkoholen.

    Hur skall jag kunna veta?

    SvaraRadera
  46. Irakierna ville bli befriade, det ahr till och med en krigsmotståndare farm till.. En tidnig vänstertidnig i USA välkänd för sin kritk mot kriget och mot Bush lät göra en opinios undersökning i Irak. Frågan formulerades på ungefär detta sätt ;

    Om du betänker allt lidande och de umbäranden du och din familj utsatts för sedan den usa-ledda invasionen, har det varit värt priset för att få bort Saddam??

    På detta svarade över 90% JA.

    Jag känner människor boende i regionen som när de såg en bild på George W.BUSH i min dator, gjorde tummen upp och sade "Bush, gut man" sedan--- "först Irak sen så kommer han och hjälper oss också" ,

    SvaraRadera
  47. "Bästis med Cheney tyrann", utveckla gärna det du....

    SvaraRadera
  48. Du Jonas,

    micke har också sagt att det var USA som var huvudleverantör av vapen till Saddams Irak oh att han var USA;S närmast allierade så man ska nog inte ta hans utsagor på d allt för mycket allvar.

    SvaraRadera
  49. Några detaljer bara: när Saddam gasmördade kurder var detta ingen stor sak i Väst. Kurdiska grupper reagerade förstås, några vänstergrupper I Europa som hade kontakt med dem reagerade, i övrigt ointresse. Några år senare blev Väst osams med Saddam, och då lyfte man fram massakern.
    Angående Baltikum var vänstern splittrad. Delar av vänstern var lika antisovjetisk som moderaterna. Den var nämligen i Kinas ledband. Detta visar det tråkiga faktum som också är verksamt idag: vilka konflikter man bryr sig om och hur man bedömer dem beror på vilka krafter man allierar sig med. Det gällde vänstern förr och nu, och lika mycket högern idag. Det räcker ju att beskåda hur vissa liberaler går med på saker de aldrig skulle drömma om att acceptera (tortyr t.ex.) bara för att det är USA som utför den. Om man ifrågasätter tortyren talar de om allt som är bra med USA som ett rättfärdigande. Ungefär som Kubavännerna rättfärdigar alla övergrepp där med att hänvisa till att de har bättre sjukvård och mer läskunnighet än övriga latinamerikanska länder.
    Det är svårt att stå fri i sin bedömning och inte följa idolländer, vare sig det är USA, Kuba, Israel eller Palestina.

    SvaraRadera
  50. Rickard,

    Man har alltid rätt att skydda folk från våld. Så ser ju även svensk nödvärnsrätt ut. Om Kalle håller en pistol mot ditt huvud och säger att han ska döda dig, så har jag har full rätt att avrätta Kalle.

    Det behövs ingen speciell distinktion a la Heritage Foundation. Vad det handlar om är hur möjligheterna att påverka ser ut. Om man tex. kan ge ut en tidning, där man berättar om all djävulskap som regimen håller på med och man kan tillhandahålla ett parti som folk kan rösta på, så är det med all sannolikhet en bättre metod att gå än att försöka störta styret med en statskupp.

    Ju mer odemokratiskt landet blir desto mer vettigt blir det att använda våld. Det är alltså ett rent taktiskt beslut som måste avgöras case by case, ungefär som det är ett operativt polisiärt beslut att avgöra när man ska storma ett flygplan och när man ska sluta att förhandla. Det är självklart extremt svårt att veta i efterhand om taktiken var riktig, eftersom man aldrig vet hur en alternativ historieutveckling skulle ha sett ut.

    Min poäng är dock att Saddam, liksom flygkaparna, inte har någon rätt på sin sida och det är förtryckaren som bär ansvaret för situationen.

    När det gäller specifika frågor om Irak-kriget, Rumsfeld, WMD etc. så är jag inte intresserad av den enkla anledningen att jag inte är tillräckligt insatt. Det är som att diskutera huruvuda stormningen vid Moskva-teatern 2002 var riktig eller ej, Skulle man ha förhandlat lite mer?

    Jag vet inte.

    SvaraRadera
  51. Var i US Constitution står det att US Government har i uppdrag att rädda förtryckta folk utanför USA?

    Ni som förespråkar invasionen av Irak, förstår ni begreppet limited constitutional government?

    Tycker ni principen att staten skall vara begränsad är en bra princip?

    SvaraRadera
  52. Vad bra Jonas.

    Detta ger mig anledning till att återigen posta denna sammanställning av din argumention hämtad från en och samma tråd där du förklarar sakernas tillstånd för Profanum Vulgus.

    Läsaren får återigen själv avgöra om högervänsterdemagogin överhuvudtaget går att använda för att utvärdera den och att dom i så fall som "högern" delar ansvar för vad du säger till Profanum Vulgus I EN OCH SAMMA TRÅD och om det utgör "högervärderingar" eller om det jag citerar av dig helt enklet är ett uttryck för att du är en idiot.

    Själv hänfaller jag helt och hållet till den senare slutsatsen.


    Jag kommer nu att posta dessa citat oupphörligt med referens till orginaltråden varje gång du svarar mig oavsett vad du säger och oavsett på vilken blogg du gör det tills du upphör att adressera mig överhuvudtaget.

    Du väljer hur du ska ha det.





    Du har blivit bemött, både korrekt och sansat, på många av punkterna du tagit upp, ofta flera ggr och av flera olika. Ffa har många av dina missförstånd och direkta felaktigheter förklarats.



    Självinsikt verkar inte vara nån av dina starkare sidor heller, Profanus ...


    Du har troligen missat dem, inte förstått dem, bjäbbat emot om annat i somliga fall, emellanåt om annat, och högst sannolikt har du också svårt med ordförståelsen även här.


    Att du skulle vara 'kunnig' är på precis samma sätt ett felaktigt användande av ordet kunnig (samma sak gäller motsv egenskap hos dem som försökt hjälpa dig till lite mer kunskap)


    Men därefter har du bara kommit med okunnigt trams. Jag kan inte ens se att du vill föra fram något eget, bara omoget bjäbb och tjurande över att du inte blir tagen på allvar.



    Det är ju jätteviktigt att vi ägnar all möjlig tid åt dessa frågor så att ingen tror att vi bara vill att Johan ska slösa tid på nonsens


    Ingen behöver argumentera för att det du skriver är trams (även om några påpekat dumheterna). Det är du som skriver tramset,Och inte heller är det jag som först påpekat detta. Alla här noterar ju samma sak ... utom du förstås!

    Du bevisar dina kunskapsbrister i nästan varende inlägg du skriver, och sedan menar du att folk ska ta dig och dina "frågor" på allvar?

    Herrejösses, man tror inte att det är sant ...


    Jag har hållit tyst om det innan... men jag tänkte låta profanum_vulgus visa vad för orationell extremist han är innan jag la fram lite kul fakta.


    Han har en tendens att kretsa från blogg tioll blogg och forum till forum och driva sin kommunistiska övertygelse och blir sällan kvar länge på ett ställe då han ofta brukar bli bannad fort.


    En fascinerande uppvisning av förvirring och vanförställninar


    Jag måste erkänna: När jag läste dina inlägg här (har nog sett några tidigare också) trodde jag att du var en typ 14-årig SSU hangaround.

    Med det menar jag, på 14-årings nivå att förstå saker, sammahang och kunna formulera egna sådana. (Jag insåg nog att du var äldre än 14, men du fattar nog, eller hur!?)

    Men det verkar nu som om du faktiskt är (i legal menig) vuxen, och att du förväntar att din omgivning skall behandla dig som sådan, dvs myndig, självständig och kapabel att ta eget ansvar över dina handlingar.


    Profanumvulgus/Micke: Namnbytet döljer inte din idioti



    Men att avgöra vilken som är 'längst gången' är svårt att avgöra. De har kört iväg lång och ner i diket båda två, men på olika ställen och av olika skäl ...



    Sen tror jag inte att det var ett så genomtänkt(!) exempel att dra upp just din morsas förmåga att lära barn något matnyttigt ...



    Det handlar inte om att 'någon skall våga ett försök', det handlar om att alla ser hur du hanterar att bli bemött. Och det är det som är det roliga ..




    Du har blivit bemött, både korrekt och sansat, på många av punkterna du tagit upp, ofta flera ggr och av flera olika. Ffa har många av dina missförstånd och direkta felaktigheter förklarats.
    Att du sedan väljer att upprepa 'Jo, men jag tycker så ändå!' är inte att argumentera. Det är att upprepa felaktigheterna.
    Och det är det som har gjort att folk inte tar dig på allvar (längre?).



    Du upprepar samma felaktigheter ännu en gång! So what's new?'


    Din förvirring blev här bara ännu mer tydlig och uppenbar



    Folk försöker klargöra lite grundläggande elementa för dig, de försöker sprida lite ljus i ditt kunskapsmässiga och intellektuella mörker, de försöker påpeka var du är felinformerad (och somliga även 'varför' det är fel)



    Att dina kunskapsluckor gapar stora och tomma ...


    Men i din 'argumentation' verkar du tvärtom försöka åstadkomma mostsatsen, dvs blanda in ännu fler ovidkommande saker ...)



    Med tanke på ditt nick PV så ställer du väldigt många frågor. Är du obildad och/eller vetgirig?



    Du har troligen missat dem, inte förstått dem, bjäbbat emot om annat i somliga fall, emellanåt om annat, och högst sannolikt har du också svårt med ordförståelsen även här.


    Självinsikt verkar inte vara nån av dina starkare sidor heller, Profanus ...

    Den enda förmåga du uppvisat här iaf är just 'trollande'

    SvaraRadera
  53. Som sagt Micke, det är du som mår dåligt av att du mår dåligt (oavsett åkommans exakta orsak)

    SvaraRadera
  54. HAX!
    Banna Micke, hans urinerande över din blogg gör den mer och mer oläsbar. I kommentaren ovan lovar han att fortsätta med detta, och inte bara på din blogg. Hur rubbad är inte ett sådant sinne som hotar med att öka sina föroreningar i annans hem, och anser sig ha rätt till det enligt någon slags yttrandefrihet?

    SvaraRadera
  55. Micke, vore det inte enklare om du bara ignorerar de skribenter du inte gillar?

    Ingen fattar vad du vil säga med dina citat, men det blir väldigt svårt diskutera om du ska spamma med stora och irrelevanta textblaffor.

    SvaraRadera
  56. Jag vill bara peka på att det blir svårt för mig att göra några som helst ställningstaganden tillsammans med HÖGERN så länge den via JONAS N uttrycker HÖGERNS politiska vilja på nedastående sätt.



    Du har blivit bemött, både korrekt och sansat, på många av punkterna du tagit upp, ofta flera ggr och av flera olika. Ffa har många av dina missförstånd och direkta felaktigheter förklarats.



    Självinsikt verkar inte vara nån av dina starkare sidor heller, Profanus ...


    Du har troligen missat dem, inte förstått dem, bjäbbat emot om annat i somliga fall, emellanåt om annat, och högst sannolikt har du också svårt med ordförståelsen även här.


    Att du skulle vara 'kunnig' är på precis samma sätt ett felaktigt användande av ordet kunnig (samma sak gäller motsv egenskap hos dem som försökt hjälpa dig till lite mer kunskap)


    Men därefter har du bara kommit med okunnigt trams. Jag kan inte ens se att du vill föra fram något eget, bara omoget bjäbb och tjurande över att du inte blir tagen på allvar.



    Det är ju jätteviktigt att vi ägnar all möjlig tid åt dessa frågor så att ingen tror att vi bara vill att Johan ska slösa tid på nonsens


    Ingen behöver argumentera för att det du skriver är trams (även om några påpekat dumheterna). Det är du som skriver tramset,Och inte heller är det jag som först påpekat detta. Alla här noterar ju samma sak ... utom du förstås!

    Du bevisar dina kunskapsbrister i nästan varende inlägg du skriver, och sedan menar du att folk ska ta dig och dina "frågor" på allvar?

    Herrejösses, man tror inte att det är sant ...


    Jag har hållit tyst om det innan... men jag tänkte låta profanum_vulgus visa vad för orationell extremist han är innan jag la fram lite kul fakta.


    Han har en tendens att kretsa från blogg tioll blogg och forum till forum och driva sin kommunistiska övertygelse och blir sällan kvar länge på ett ställe då han ofta brukar bli bannad fort.


    En fascinerande uppvisning av förvirring och vanförställninar


    Jag måste erkänna: När jag läste dina inlägg här (har nog sett några tidigare också) trodde jag att du var en typ 14-årig SSU hangaround.

    Med det menar jag, på 14-årings nivå att förstå saker, sammahang och kunna formulera egna sådana. (Jag insåg nog att du var äldre än 14, men du fattar nog, eller hur!?)

    Men det verkar nu som om du faktiskt är (i legal menig) vuxen, och att du förväntar att din omgivning skall behandla dig som sådan, dvs myndig, självständig och kapabel att ta eget ansvar över dina handlingar.


    Profanumvulgus/Micke: Namnbytet döljer inte din idioti



    Men att avgöra vilken som är 'längst gången' är svårt att avgöra. De har kört iväg lång och ner i diket båda två, men på olika ställen och av olika skäl ...



    Sen tror jag inte att det var ett så genomtänkt(!) exempel att dra upp just din morsas förmåga att lära barn något matnyttigt ...



    Det handlar inte om att 'någon skall våga ett försök', det handlar om att alla ser hur du hanterar att bli bemött. Och det är det som är det roliga ..




    Du har blivit bemött, både korrekt och sansat, på många av punkterna du tagit upp, ofta flera ggr och av flera olika. Ffa har många av dina missförstånd och direkta felaktigheter förklarats.
    Att du sedan väljer att upprepa 'Jo, men jag tycker så ändå!' är inte att argumentera. Det är att upprepa felaktigheterna.
    Och det är det som har gjort att folk inte tar dig på allvar (längre?).



    Du upprepar samma felaktigheter ännu en gång! So what's new?'


    Din förvirring blev här bara ännu mer tydlig och uppenbar



    Folk försöker klargöra lite grundläggande elementa för dig, de försöker sprida lite ljus i ditt kunskapsmässiga och intellektuella mörker, de försöker påpeka var du är felinformerad (och somliga även 'varför' det är fel)



    Att dina kunskapsluckor gapar stora och tomma ...


    Men i din 'argumentation' verkar du tvärtom försöka åstadkomma mostsatsen, dvs blanda in ännu fler ovidkommande saker ...)



    Med tanke på ditt nick PV så ställer du väldigt många frågor. Är du obildad och/eller vetgirig?



    Du har troligen missat dem, inte förstått dem, bjäbbat emot om annat i somliga fall, emellanåt om annat, och högst sannolikt har du också svårt med ordförståelsen även här.


    Självinsikt verkar inte vara nån av dina starkare sidor heller, Profanus ...

    Den enda förmåga du uppvisat här iaf är just 'trollande'

    SvaraRadera
  57. Nej snälla, banna inte Micke. Han påpekade att HAX (i sitt inlägg!!) buntade ihop vänstern i ett och samma pack.

    Anonym trodde att Micke menade att HAX buntade ihop vänstern i och med att han taggat artikeln "vänstern".

    Micke svarade där han citerade HAX inlägg och visade att han inte refererade till taggningen utan till innehållet.

    Sen lägger sig Jonas N sig i Mickes och anonyms missförstånd och beskyller Micke för att ha nåt problem, kanske alkoholism.

    En soppa bakad av folk som reflexmässigt tror att den andra debattpartnern är dum, irrationell, osv istället för att utgå från att debattpartnern faktiskt menar något och har något att säga.

    SvaraRadera
  58. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  59. HAX!
    Banna Micke, hans urinerande över din blogg gör den mer och mer oläsbar. I kommentaren ovan lovar han att fortsätta med detta, och inte bara på din blogg. Hur rubbad är inte ett sådant sinne som hotar med att öka sina föroreningar i annans hem, och anser sig ha rätt till det enligt någon slags yttrandefrihet?


    Tyvärr pekar ovanstående inlägg postad av nån från HÖGERN på det orimliga att en människa med nån form av frihetliga ideal skulle ta ställning för något överhuvudtaget tillsammans med HÖGERN.

    Frågan är om HÖGERN visar sitt janusansikte när den KRÄVER av sina förerädare att dessa ska idka censur av åsikter.

    Jag har inte svaret på den frågan men HÖGERN har det sannolikt själva och är dom enda som kan ta ställning till det.

    Sen skulle jag också vilja fråga den anonyme idioten från HÖGERN hur exakt han hade tänkt sig att det rent tekniskt skulle gå till att skilja mig från möjlighet att kommentara på internet?

    Med hjälp av FRA?

    SvaraRadera
  60. @ Neoliberal Agenda

    "När polisen stormar ett kapat flygplan för att rädda gisslan(och någon i gisslan av misstag dör av en poliskula) så är det ytterst kaparnas fel. De skapade situationen."

    Om polisen mejar ner hälften av passagerarna då? Är det fortfarande kaparnas fel? Om polisen spränger hela planet i luften direkt? Är det också kaparnas fel? Om inte så var ska vi dra gränsen där polisen gör fel? Enligt din logik så kan statens våldsmonopol aldrig användas fel så länge den andra har gjort nånting brottsligt. Ska vi kanske skjuta skattesmitare också? Din nick drar för övrigt skam på liberalismen. Snälla byt till "Neocon mofo" istället. Tack

    SvaraRadera
  61. @ Micke

    Snälla sluta skriv långa inlägg. Du förstör all vettig debatt. Kan du inte ignorera idiotiska inlägg eller måste du försöka besvara alla? Snälla sluta....

    SvaraRadera
  62. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  63. micke har också sagt att det var USA som var huvudleverantör av vapen till Saddams Irak oh att han var USA;S närmast allierade så man ska nog inte ta hans utsagor på d allt för mycket allvar.

    Årerigen ljuger HÖGERN (eller är du Sverigedemokrat?)

    Jag har aldrig påstått att Usa var huvudleverantör till Irak av vapen.Jag har inte ens sagt att dom levererade vapen till Irak.

    Jag har sagt att Usa och Irak hade ett samabarbete under kriget mellan Iran och Irak och att detta fortsatte efter Iraks attack med gas på byn Halabja TROTS uppmaningar från senaten att samarbetet måste upphöra.

    Frågan är dock VARFÖR du ljuger?

    Är det därför att du representerar HÖGERN eller därför att du är Olof den andre?

    11 januari, 2009 15:56

    SvaraRadera
  64. Snälla sluta skriv långa inlägg. Du förstör all vettig debatt. Kan du inte ignorera idiotiska inlägg eller måste du försöka besvara alla? Snälla sluta....

    Jag ska sluta svara i den här tråden.

    Frågan är varför det är jag som ska sluta svara ?

    SvaraRadera
  65. Jag hade hoppats att Micke talade sanning när han påstod att han inte hade mer att säga mig. Det gjorde han nu tyvärr inte den här gången heller.

    SvaraRadera
  66. John

    Du missförstår: Jag hade också (tidigare, år sedan) fått intrycket av att Micke skriver på fyllan.

    På den direkta frågan svarade han då att han hade slutat med alkohol många år tidigare!

    Och som du kanske noterat så har Micke inte bara 'påpekat' att HAX pratar svepande om vänstern, utan att han fullständigt havererat om just den saken. Fullständigt!

    SvaraRadera
  67. jag, K, frågade Micke tidigare:

    Anseer du att alla som stöder Israel och är kritiska mot islamismen är fascister?

    Micke svarade:
    Ja uppenbarligen är det alldeles för komlicerat för dig.

    Ska jag tolka det som ett ja dvs att du tycker så?
    I så fall borde du inte klaga över att ordet "vänster" används otydligt.

    Jag tycker du ska sluta använda ord som "fascism" slarvigt när du inte tycks begripa vad det egentligen är.
    Historiskt var det en uppfinning av Mussolini som var anarkist och socialist från början.
    Sedan kopierade Hitler konceptet.
    Även om fascismen betonade nationen
    (liksom även Stalin gjorde) så är det en kollektivistisk rörelse där staten styr ekonomin i hög grad samt att den är totalitär.
    Skillnaden mellan kommunismen i Sovjet är inte en fråga om artskillnad utan om gradskillnad.

    Kampen mellan kommunister och national-socialister på 1930-talet var en kamp mellan två kusiner och att socialdemokrater och liberaler bekämpade dessa gör dem väl inte automatiskt till högerrörelser?
    De som stöder Israel i media är ju oftast liberaler.
    Däremot kan man ju undra över Hamas-sympatisörernas världsbild.
    De tycks ju inte direkt vurma för
    marknadsekonomi och demokrati vilka är fascismens ekonomiska och politiska motsats.
    Slutligen.
    Eftersom du anser att BÅDE Israel och Hamas begår krigsförbrytelser och därmed försöker smita ifrån
    frågan om orsak och verkan så uppmanar jag dig att gå in på www.erixon.com (om du inte tycker att han är fascist förstås)och titta på filmen som visar hur Hamas skjuter raketer i tätort samt flyr i en FN-ambulans.
    OM Hamas slutar skjuta raketer från tätorter så kanske inte Israel skjuter raketer tillbaka varifrån dessa kommer och om Hamas inte använder FN-ambulanser så kanske inte Israel beskjuter dessa.
    Vad tror du?
    Om Israel drar sig tillbaka igen från Gaza och avbryter all blockasd tror du då att Hamas kommer att slutas skjuta rakterer mot dem och tror du de kommer att sluta ta emot vapen från bl a Iran?
    Och om de återigen får massor av pengar från väst tror du de kommer att satsa dessa pengar på en infrastruktur som leder till välfärd?
    Tror du till sist att de kommer att tillåta att ett demokratiskt parti försöker driva en valrörelse i Gaza?
    K

    SvaraRadera
  68. Naturligtvis säger jag precis vad jag tycker om Irak, Gaza etc. Det vet de som följer denna blogg.

    Men ingen skall försöka få mig att lägga tid och kraft på projekt som vänstern sedan försöker använda som politisk plattform.

    Det är rätt enkelt tycker jag.

    SvaraRadera
  69. "Eftersom du anser att BÅDE Israel och Hamas begår krigsförbrytelser och därmed försöker smita ifrån
    frågan om orsak och verkan så uppmanar jag dig att gå in på www.erixon.com (om du inte tycker att han är fascist förstås)och titta på filmen som visar hur Hamas skjuter raketer i tätort samt flyr i en FN-ambulans."

    Det är inget som man ANSER utan det är FAKTA. Rejäl tankevurpa om man försöker få alla civila dödsoffer som israel dödat på Hamas's lista. Suck!

    SvaraRadera
  70. Anonym säger
    "Det är inget som man ANSER utan det är FAKTA. Rejäl tankevurpa om man försöker få alla civila dödsoffer som israel dödat på Hamas's lista. Suck!"

    Du smiter från sakfrågan som i detta fall gällde om orsak och verkan nämligen att Hamas skjuter raketer från tätorter och använder FN-ambulanser och att det är detta som får Israel att beskjuta dessa mål.
    K

    SvaraRadera
  71. "Du smiter från sakfrågan som i detta fall gällde om orsak och verkan nämligen att Hamas skjuter raketer från tätorter och använder FN-ambulanser och att det är detta som får Israel att beskjuta dessa mål."

    Jag smiter inte från nån sakfråga utan påpekar att det Israel gör bryter mot krigsrätten. Hela Gaza är i princip en stor tätort och Hamas skjuter därifrån, ja. Men det medför inte per automatik att hela Gaza blir ett legitimt mål. Och samma sak med ambulansbilen. Om en viss ambulans bil används av Hamas ska kanske just den bilen beskjutas/oskadliggöras och INTE de andra. Bara för att en ambulansbil har används av Hamas ska inte medföra att Israel kan/får beskjuta alla ambulansbilar. Man jag gissar att logiska resonemang är jobbiga för dig. Så jag förstår om du inte håller med mig utan tycker det är rätt av Israel att bomba allt som rör på sig i Gaza.

    SvaraRadera
  72. Hela gaza blir ett legitimt mål i oh med att det skjuts från hela Gaza. Det klippen visar är kanske inte så mycket att EN ambulans ( däremot två) har använts av Hamas så mycket som att Hamas brukar använda sig av ambulanser som stridsfordon, även om de givetvis inte använder sig av alla.

    Därav skjuter ju inte heller IDF på alla ambulanser men givet den vetskapen man har så närmar man sig säkert med stor och berättigad försiktighet också ambulanser

    SvaraRadera
  73. Anonym,
    Nu smiter du igen. Israel skjuter inte urskillningslöst mot Gaza (som Hamas gör mot Israel) eller alla FN-ambulanser utan mot de platser eller eventuella FN-ambulaser som skjuter iväg raketer mot Israel.

    Läs gärna göran Lysén, professor i folkrätt. Han redogör för folkrättsläget i Gaza och huruvida Israel bryter mot denna eller ej.

    "http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/08/gaza-och-rattslaget-ett-traditionellt-folkrattsligt-perspektiv"

    K

    SvaraRadera
  74. @ Olof den andre & K

    Suck! Verkar inte vara nån idé att prata eller diskutera denna konflikt med er eftersom ni verkar lika hjärntvättade som fundamentalisterna i Hamas. Ni anser att alla mord som Israel begår är berättigade. Newsflash. Hamas reagerar på samma sätt på okyldiga judars död. En våldsspiral som ni gärna upprätthåller. Såna som ni, IDF och Hamas tillhör mänsklighetens bottenskrap.

    SvaraRadera
  75. Okay anonym,
    Då tar vi det igen.
    Hur tror du att Hamas kommer att bete sig om Israel åter lämnar Gaza samt häver blockaden?
    Tror du de kommer att sluta skjuta raketer mot Israel?
    Kommer de att sluta ta emot vapen från ex Iran?
    Om de sen dessutom får massor av pengar från väst igen kommer de att investera dessa i en infrastruktur som skapar välstånd eller kommer ledarna at köpa vapen och/eller förse sig själva som Arafat på sin tid?
    Slutligen, kommer Hamas att tillåta demokratiska partier att verka fritt och driva valrörelse i Gaza?
    K

    SvaraRadera
  76. Ok K, då tar vi det igen.

    Tror du att Hamas kommer bli mer eller mindre populära i Gaza om Israel dödar massa oskyldiga och förstör all infrastruktur?

    Tror du att Israel någonsin kommer besegra Hamas om de vinner civilbefolkningens stöd? Hamas vårdar de skadade och de har byggt skolor (fundamentalistiska sådana), etc medan Israel skjuter Gaza sönder och samman. Var snäll och gå in där och förklara för civilbefolkningen att det är israelerna som är "the good guys".

    Tror du att terrorattackerna mot Israel kommer minska eller öka om Gaza bombas tillbaka till stenåldern?

    Tror du att Hamas kommer få det lättare eller svårare att rekrytera unga muslimska män om det pågår ett krig i Gaza?

    Tror du att Hamas är ledsna att Israel anfaller? Är inte det de har velat hela tiden? Så de kan öka rekryteringen och stärka sin position bland civilbefolkningen?

    Du ser ju inte skogen för alla träd är i vägen? Arma dig...

    SvaraRadera
  77. Återigen HAX, beskriver du vänstern som du beskriver miljörörelsen. Du drar alla med minsta vänsterlutning över samma kam, och när någon del av den kategori som du inräknat dina motståndare i gör något korkat betyder det att hela bunten är lika korrupta/störda. För att vara en människa som älskar individualitet är du väldigt snabb att klumpa ihop och ignorera de individer du mäter mot din standard.

    SvaraRadera
  78. Personligen tycker jag nog att det är lite lågt att - i brist på bättre argument - försöka misskreditera en person som faktiskt har väldigt bra argument med att återkommande hävda att den personen är på fyllan.

    SvaraRadera
  79. Jag tror HAX har fel om att 'fredsrörelsen låtit sig kapas'. Kapas av folk med vänsterslagsida.

    Jag tror att det är samma sorts människor hela tiden. Och att när en sådan rörelse växer sig större och starkare och får mer medialt genomslag ..

    .. då kommer även de strategiskt skickligare inom samma rörelse att spela hårdare på de strängar som slår. Dvs när där uppstår en organisation, en styrelse, en budget, en presstalesman osv ... kommer dessa poster att besättas av samma sorts vänsterfolk som i alla andra liknande sammanhang. Dvs folk med en agenda och med aktivist-mindset.

    Vi ser det hela tiden! Det kan röra allt från pälsdjur till HBT-frågor.

    SvaraRadera
  80. Helena

    Micke är nog inte på fyllan (iaf inte enligt honom själv, sedan många år)

    Men läser man honom för första gången kan man lätt få det intrycket. (Jag fick det också, men för lång tid sedan)

    Men bra argument har han nästan aldrig haft. Och ifall han någon gång har haft en poäng, har han totalt havererat på denna.

    Tex att HAX använder ordet 'vänstern' ...

    SvaraRadera
  81. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  82. Helt otroligt. Micke hävdar att ingen kan stänga av honom. Det vi normala menade var att om HAX ber Micke att sluta upp med att skriva dumheter på HAX blogg så bör Micke göra detta. Micke menar direkt, utan att tänka, att han minsann kan spoofa IP-adresser och använda proxies. Så långt går alltså vänstern, de kan inte ta ett vänligt nej. De anser att allt måste vara deras egendom om dessa areror kan tjäna deras intressen. Jag är ledsen Micke, du är en skitstövel, och jag önskar att du återupprättade våldsamheterna i det Socialistiska patientkollektivet (SA), så att vi kan ta hand om dig noga som vi gjorde för 20 är sedan.

    SvaraRadera
  83. Anonym

    Nu skall vi inte överdriva. Om HAX säger till Micke lugnar denne normalt ned sig ganska raskt och håller sig så ett tag.

    Dessutom är Micke (enligt egen utsaga) liberal, och inte alls vänster. Och frågor om varför han så ofta argumenterar och uppträder som rena stollevänstern bemöter han som ovan!

    :-)

    SvaraRadera
  84. Sådana här diskussioner blir meningslösa när tillmälen som idiot, dum i huvudet, fascist, alkoholist mm används.

    När sinnet rinner kan det vara bra att ha i bakhuvudet att det är ytterst sällan man träffar på någon som är dum på riktigt. Och man behöver inte alltid nå koncensus. Annat att tänka på är att man själv kan ha fel eller är den som är dåligt påläst.

    /JohanH

    SvaraRadera
  85. Jonas.

    Har du slickat färdigt nu?

    Eller hade du tänkt dig ännu längre ner i tunnan?

    Passa dig så du inte blir kvar.
    Din polare "anonyme psykospatienen" kommer inte att hjälpa dig.
    Han har sin vanliga signatur att tänka på när allt kommer omkring.

    Och nej Jonas.

    Jag är inte liberal.

    Det är färdigt med det.

    Jag gjorde vad jag kunde man jag vill inte spy mig fram genom livet tilsammans med dig och din anonyma polare.

    Det finnas andra vägar.

    SvaraRadera
  86. Oj Henrik, jag skrev ett inlägg som jag blev uppmanad till att göra på din blogg, och blev därefter kallad idiot av din kamrat. Hur vill du hålla din blogg intressant för oss från statsförvaltningen som faktiskt får skatttepbetalarnas pengar till att arbeta med detta?

    SvaraRadera
  87. Anonym,
    Du svarar fortfarande inte på frågorna.
    Du vill inte tala om hur det skulle bli om Israel drog sig tillbaka och avbröt sin blockad utan mal på om läget idag.
    Vart vill du komma?
    Vad vill du att Israel ska göra?
    Om de drar sig tillbaka och häver blockaden är det ju sedan Hamas sak att visa vad de står för.
    Inte sant? Och får de dessutom sedan pengar från väst återstår det att se om de bygger upp landet eller köper vapen för dem?
    Dett förstnämnda vore väl en vettig utveckling anser jag trots att du demoniserar mig men jag undrar vad du egentligen vill?
    Vore en sådan utveckling fel eller tycker du att Hamas ska kasta Israelerna i havet och inrätta en Islamistisk stat?
    Varför använder du ingen signatur?
    K

    SvaraRadera
  88. Micke

    Självklart har jag vetat länge att du inte är liberal. Däremot har du hävdat att du är det. Tom en bättre sorts liberal än de som kallar dumheter för just dumheter.

    Att du inte vill 'spy dig fram genom livet' har du väl visat med all önskvärd tydlighet ovan (not!)

    Tom när jag försvarar dig från fyllerianklagelserna går du i taket och måste spy din galla ..

    .. så det stänker. Och det förbättrar ju knappast situationen där i tunnan där du redan befinner dig (lite rart att du kopierar mitt 'bildspråk')

    SvaraRadera
  89. Micke: Egentligen skulle du inte låta dej provoceras; för dom här gossarna tycks älska att provocera dej.

    Skit som att du skulle vara på fyllan eller vara inne i din maniska fas igen; är ju bara ett sätt att förminska dina starka - och därmed hotfulla argument.

    Ja, jag tycker att det känns oerhört enögt att partitillhörighet innebär att krigen mellan israeler och palestinier alltid så att säga ska silas genom just det partifiltret.

    Hur går det att tänka så jäkla rakt, enspårigt skulle jag väl säga.

    Kan en liberal aldrig se några grova misstag från israeler; och beror det i så fall på partifärg.
    För mej låter det mer som partipolitisk hjärntvätt än som en vilja att se på världen helt förutsättningslöst

    SvaraRadera
  90. Helena

    Du kanske har missat det, men liberaler som läser/kommenterar här ser sig yttert sällan som tillhörande ett parti. Ja, inte ens sympatiserande med ett.

    Kul att du tycker att Micke har starka argument ...

    :-)

    SvaraRadera
  91. Kul att du relaterar Irak till Gaza.

    Det som drev Irak till stenåldern var de ekonomiska sanktionerna. Människor som hade jobbat ihjäl sig under 80-talet och sparat sina pengar. Deras pengar var plötsligt inte värda ett ****. Ni vet väl att Dinarens värde kollapsade dagen då Landet ställdes under sanktionerna. Saddam ska också nämnas. Han var nämligen en h*r*n*e :)

    Samma sak med Palestinierna. Visst är Gasa inte ockuperat. MEN området är omringat av en av världens mäktigaste arméer. Om Israel vill leva i fred och låta andra också göra det. Och även sådana som Hamas, Fattah eller Wattevah existerar, så är de tvungna att förr eller senare att samarbeta eller åtminstone ”jobba lite” så att palestinierna kan deklarera sin självständighet.
    Det är den enda lösningen!!!

    SvaraRadera
  92. "Det som drev Irak till stenåldern var de ekonomiska sanktionerna. Människor som hade jobbat ihjäl sig under 80-talet och sparat sina pengar. Deras pengar var plötsligt inte värda ett ****. Ni vet väl att Dinarens värde kollapsade dagen då Landet ställdes under sanktionerna. Saddam ska också nämnas. Han var nämligen en h*r*n*e :)"

    Håller med om att sanktionerna var en styggelse som dödade fler än invasionen. Jag var emot invasionen men skulle man välja något som är mest humant av dessa val så var invasion det bästa alternativet. MEN är det något vi i västvärlden lärt oss av Irak är att vi nog bör skita i vad diktatorer gör med sin egen befolkning i fortsättningen. Sanktioner dödar civilbefolkningen och militärt våld mot diktatorn kostar för mycket i egna liv och pengar. Att avsätta en diktator är den egna befolkningens problem hädanefter. Dvs diktaturens folkrätt kommer att överskugga individens mänskliga rättigheter, vilket är precis det som vänstern efterfrågar.

    "Om Israel vill leva i fred och låta andra också göra det. Och även sådana som Hamas, Fattah eller Wattevah existerar, så är de tvungna att förr eller senare att samarbeta eller åtminstone ”jobba lite” så att palestinierna kan deklarera sin självständighet.
    Det är den enda lösningen!!!"

    Håller med även här. Men man har givetvis fortfarande rätt att slå tillbaka angrepp på den egna befolkningen. Vilket är det Israel gör.

    SvaraRadera
  93. Anonym sa...
    Helt otroligt. Micke hävdar att ingen kan stänga av honom. Det vi normala menade var att om HAX ber Micke att sluta upp med att skriva dumheter på HAX blogg så bör Micke göra detta. Micke menar direkt, utan att tänka, att han minsann kan spoofa IP-adresser och använda proxies. Så långt går alltså vänstern, de kan inte ta ett vänligt nej. De anser att allt måste vara deras egendom om dessa areror kan tjäna deras intressen. Jag är ledsen Micke, du är en skitstövel, och jag önskar att du återupprättade våldsamheterna i det Socialistiska patientkollektivet (SA), så att vi kan ta hand om dig noga som vi gjorde för 20 är sedan.



    Kvällsmedicinmannen!

    Killen från HÖGERN.

    Det tog ett tag innan polletten ramlade ner.

    Jag vet ju vem du är sedan två år då jag först läste ditt hatbladder hos Gudmundson.

    Lika länge som jag sett Jonas N´s debila svammel har jag sett ditt.

    Du hade inte flera olika signaturer då och jag vet varför din gamla signatur blev obrukbar.

    Du gillade att referera till "Socialistiska patientkollektivet" (relaterat till Baaader och Meinhofligan ) hos Gudmundson när du ägnade dig åt att hata Bulten i Bo.

    Jag minns inte att du då använde det som ett förtäckt mordhot som du gör här men det är möjligt.
    Du har sannolikt blivit ett snäpp mer rubbad sen dess.


    På den här bloggen har du under julen noggrant beskrivit hur jag skulle uppskatta att någon blir avrättad med ett skott i huvudet.

    Du fick nyligen ett inlägg raderat av Hax i en tråd där du pradade med mig.Med tanke på att hans tolerans är synnerligen vid kan jag föreställa mig VAD du hade totat ihop.



    Ditt stöd för Hax i posten ovan är intressant mot bakgrund av att du för någon månad sedan på den här bloggen och annorstädes bokstavligen hävdade att alla liberaler som motsatte sig FRA lagen hade pedofilmotiv för detta eftersom riktiga människor förstår att FRA måste övervaka deras skitiga kläder så inte mulsimerna tar över världen.Och den som motsätter sig detta gör det för att dom vill dälja sin pedofili.

    Var kom din motivation att försvara liberalismen från att "bli pissad på" helt plötsligt?

    Svara helst inte.

    SvaraRadera
  94. Skit som att du skulle vara på fyllan eller vara inne i din maniska fas igen; är ju bara ett sätt att förminska dina starka - och därmed hotfulla argument.

    Det är det som är deras funtion på dom högerbloggar där dom skriver.

    Samma fenomen finns på vissa vänsterbloggar.

    Funktionen går ut på att man i samma ögonblick som någon bryter den allmänna överenskommelsen onm att alla är mer eller mindre överens så ifrågasätter någoin den tvekandes mentala hälsa.



    När dom sedan trashat en tråd blir den förvissa oläsbar MEN dom invändningar som gjorts mot att den allmaönn överenskommelsen (t.ex vänstern gillar mord) synd inte längre.Dom förvinner i skiten.

    Det händer ibland att någon av dom som befinner sig inom överneskommelsen om vad som gäller reagerar på Jonas `N´s och Kvällsmedicin mannens funktion.Den här gången gjorde John det.

    Det är jag tacksam för.

    Dock är regeln tystnad eftersom det finns en tyst deal som stipulerar att höger är höger och allt som inte faller inom den givna normen är ett hot mot överenskommelsen.

    SvaraRadera
  95. Bryggaren:
    """""""""
    Håller med även här. Men man har givetvis fortfarande rätt att slå tillbaka angrepp på den egna befolkningen. Vilket är det Israel gör.
    """"""""""

    Då har vi inte löst problemet. Jag menade att omringningar & ekonomiska sanktioner är samma samma sak.

    SvaraRadera
  96. "Då har vi inte löst problemet. Jag menade att omringningar & ekonomiska sanktioner är samma samma sak."

    Jag påstår inte att detta skulle vara en del av lösningen. Men jag ser inte hur man skulle kunna godta att Hamas skickar 100-tals raketer mot sin egen civilbefolkning heller. Det man kan kräva av Israel är att de återgår till 1967 års gränser under förutsättning av palestinierna upphör med sina angrepp. Om sedan Hamas slutar med sina attentat mot Israel under en längre tid så kan man i förlängningen också be Israel att ta bort muren. Jag tror inte att det är realistiskt att be Israel ta bort det med palestiniernas nuvarande track reckord.

    Sedan ser jag inte muren som i första hand en ekonomisk sanktion utan mer som ett desperat sätt att skydda sig mot angrepp.

    SvaraRadera
  97. Man kanske borde byggt muren på sin egen mark? Eller är det för mkt begärt av Israel? Jag har flera gånger framfört åsikten att Israel borde byggt muren på sin mark och jag har blivit kallad antisemit pga detta skäl. En debatt verkar omöjlig.

    SvaraRadera
  98. @ Neoliberal Agenda

    Du missar fortfarande den viktiga delen, eller ignorerar den av någon anledning. Vi pratar fortfarande om förebyggande självförsvar. Kalle har ingen pistol.

    Jag ser fortfarande inte varför det ska vara en tredje parts ansvar även om jag kan förstå de humanitära aspekterna i ett sådant tänkande. Tyvärr så slår det ju nästan alltid fel, befriarna blir nya förtryckare och folket vänder sig mot dem istället och då är inget vunnet.

    Det är ju därför de specifika frågorna blev viktiga. Collin Powel och George Bush hävdade att Kalle höll en pistol mot deras huvud och sköt honom i självförsvar, sedan visade det sig att Kalle inte hade någon pistol överhuvudtaget.

    @ HAX

    ”Men ingen skall försöka få mig att lägga tid och kraft på projekt som vänstern sedan försöker använda som politisk plattform.”

    Som FRA-frågan?

    @ Micke

    Tagga ner några hekto, du ger alla oss kritiker dålig renommé...

    SvaraRadera
  99. Tagga ner några hekto, du ger alla oss kritiker dålig renommé...


    Jag förstår.

    Det är fel att belysa att en FRA supporter anklagar alla FRA motståndare på den här bloggen för att ha pedofili som motiv SAMTIDIGT som samma människa utger sig för att vara liberal tre veckor senare?

    Jag tror inte att du kommer att se nån föränding i min attityd där ärligt talat oavsett vilka "vi" är.

    SvaraRadera
  100. Mickes argumentation liknar att sätta en hagelbössa i händerna på en blind.
    Skotten avfyras på måfå utan att Micke har någon adressat.
    Så blir resultatet också (o)roande när han missar så grovt på person som han gör.
    Jag finner således att Micke skriver långa drapor om personer som öht inte besökt bloggposten tidigare.
    Mickes beteende är som synes helt irrationellt.

    SvaraRadera
  101. Apropå fascistiskt,

    På Esbatis senaste inlägg finns fem kommentarer. Jag återger inledningarna.

    Värdefulla ord
    Verkligen värdefulla
    Bra skrivet!
    Mycket välskrivet
    Otroligt välskriven

    Esbati har nyligen varit arg för han tycker att Israel försöker styra rapporteringen...

    SvaraRadera
  102. Lämnade in en kommentar på Esbatis aggressiva hata-Israel-propaganda men han tycks bara ta med kommentarer från fans och lärjungar :D

    /JohanH

    SvaraRadera
  103. Hax, går det inte att tekniskt införa signaturtvång? Som det nu är vet man aldrig vem man debatterar med eftersom alla kallar sig anonym utan att uppge signatur.
    Det är både slött och eller fegt anser jag.
    Själv använder jag anonym eftersom det är enklast men jag använder i allafall signatur.
    KS

    SvaraRadera
  104. Apropå invasionen av Irak så kan man ju undra hur det skulle ha sett idag annars.
    Förr eller senare skulle Saddam ha lämnat denna världen antingen av naturliga orsaker med lite hjälp utifrån.
    Vad hade hänt då? Hade hans odugliga söner kunnat hålla ihop korthuset?
    Det mycket troliga vore att det blev ett blodigt inbördeskrig utan like då det inte fanns några utländska trupper där för att hålla parterna isär som läget efter Titos död i forna Jugoslavien.
    Eftersom det då var fritt fram skulle sedan Iran ta chansen och ge sina trosfränder "broderlig hjälp" i gammal sovjetisk traditon och ta över hela klabbet. Ett sådant Stor-Iran vore ett mycket värre läge för oss alla att befinna sig stå emot änn det som finns nu trots allt... eller?
    Vad tror ni om detta scenario?
    KS
    Ps Vem har sagt att inte Saddam skulle ha varit ett verkligt hot mot oss alla om han levt nu och kunnat utveckla sina vapen i lugn och ro?
    Hur kan vi vara så säkra på att de aldrig existerade bara för att man ännu inte hittat dem?
    Kanske ska man åka över gränsen till Syrien och titta.

    SvaraRadera
  105. Den här diskussionen spårade ur för länge sedan. Men jag vill tipsa om en kolumn i dagens Svd:

    http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2335511.svd

    /JohanH

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.