2009-01-11

Jobbskatteavdraget

För en gångs skull gör någon i borgerligheten något för att upplysa folk om de små steg åt rätt håll som de ändå tar.»

10 kommentarer:

 1. Motsvarande program för klargörande av varifrån SIDA hämtar sina pengar och vart de sedan hamnar vore bra.

  Allmänt anses ju att en krona mindre i skatt raserar svensk äldrevård, men hur drabbas SIDA.

  SvaraRadera
 2. Jag har svårt för att förstå upphetsningen. Jag jobbar ju då och åtnjuter detta berömda avdrag, men på grund av en massa andra beslut som borgarna fattat har jag precis lika mycket kvar i plånboken. Så vad är det som är så kul med att betala mindre skatt medan alla försäkringar och avgifter istället blir dyrare (trafikförsäkringen, privat inkomstförsäkring för att täcka upp minskad a-kassa osv)?

  Samt att jag vet att jag får sämre trygghet om jag blir arbetslös eller sjuk. Skitbra. Verkligen.

  SvaraRadera
 3. Gungorna och karusellen är ett borgerligt problem, ja.

  SvaraRadera
 4. Tillfälliga hack i kurvan. Den stora staten är ett jämviktsläge, givet demokrati. Libertarianer som arbetar inom systemet har inte fattat någonting.

  SvaraRadera
 5. "Tillfälliga hack i kurvan. Den stora staten är ett jämviktsläge, givet demokrati. Libertarianer som arbetar inom systemet har inte fattat någonting."

  Som jag tidigare har frågat, utan att få rimligt svar: Så vad skall vi göra åt det då?

  SvaraRadera
 6. Kristdemokraten Klomp kunde man behövt tidigare men det är bra att det kom nu i alla fall.

  http://ebbabusch.wordpress.com/2009/01/08/kristdemokraten-harald-klomp-jobbskatteavdragse/

  SvaraRadera
 7. Löjligt att påstå att ökade försäkringskostnader äter upp jobbskatteavdraget. Vår familj (två heltidsarbetande) tjänar en bra bit över 60 000 per år på jobbskatteavdraget. De ökade utgifterna för detta är ytterst marginella trots att vi har två bilar (XC90) som vi kör cirka 5000 mil per år. Regeringen har sänkt skatterna radikalt och faktum är att de sänkt skatterna i en snabbare takt än exempelvis Reagan och att den (ekonomiska!) politik som alliansen drivit är att betrakta som mycket radikal i jämförelse med andra västländer. Detta bör bloggare som Hax uppmärksamma så att inte förvirrade personer som jenku får fel intryck av alliansen...

  SvaraRadera
 8. jenku tillhör uppenbarligen den människotyp som ALDRIG är nöjd. Skillnaden mot tidigare, förutom att jag får mer kvar i plånboken, är att många av övriga avgifter nu blir frivilliga, typ a-kassan. Friheten ökar, alltså. Min egen erfarenhet är att skattesänkningen överstiger övriga kostnadsökningar. Detta varierar naturligtvis beroende på individens lönesituation och preferenser, men att friheten ökat är helt klart.
  /tshee

  SvaraRadera
 9. Synd bara att man inte lyfter fram skattesänkningen lite tydligare på hemsidan. Den raden är lika anonym som alla andra.

  Bra initiativ. Frågan är väl varför regeringen inte gjort något sånt här för länge sen. Har de ingen kommunikationsstrategi?

  SvaraRadera
 10. Vad tycker Piratpartiet om skatterna?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.