2009-01-29

Konjunkturrådet: Sverige klarar sig bra utanför EMU

"Dagens Nyheter strök de tre viktigaste meningarna i vår debattartikel, där vi drog slutsatsen att det på ekonomiska grunder inte går att säga att Sverige ska gå med."

Det säger Konjunkturrådets ordförande Harry Flam – efter presentationen av rådets och SNS rapport om Sverige och EMU/euron.

Länk»

8 kommentarer:

 1. http://anniejohansson.se/2009/01/27/dags-for-euron-i-sverige/

  Kanske gammal skåpmat, men ändå.

  SvaraRadera
 2. Notera att hon hänvisar till den förvanskade SNS-rapporten och inte till den korrekta (den som visar att det inte finns några ekonomiska skäl för Sverige att vara med).

  Johnny Munkhammar gör likadant.

  SvaraRadera
 3. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2395961.svd

  SvaraRadera
 4. Sverige bör inte gå med i EMU.
  Och vi bör inte ha en officiell monopolvaluta som Kronan heller.

  Sverige bör införa fri etableringsrätt för valutor.

  SvaraRadera
 5. RADERNA SOM REDAKTÖREN SLÄNGDE

  Varför i h-e har det inte blivit mer liv om detta? En skandal som både SvD och bloggosfären borde ta itu med!!

  SvaraRadera
 6. Det sker något otäckt på Dagens Nyheter. Vi som följt debatten om klimatfrågan noterar att blogginlägg som länkas via Twingly till DN:s artiklar blir bortplockade ifall de har innehåll som påpekar felaktigheter i tidningens artikel.

  Om nu DN cencurerar Konjunkturrådet, då bör man ställa sig frågan hur seriös denna tidning är. Det är uppenbart att den tredje statsmakten som säger sig ha i uppdrag att granska makthavarna är i synnerligen stort behov av att bli granskade - och kritiserade - i sin tur. Dags för mediekritik.

  SvaraRadera
 7. För min del är detta ytterligare ett tydligt tecken på det vansinninga att primärt betrakta Euro-införandet som en ekonomisk fråga.

  Jag har fortfarande svårt att begripa att i stort sett alla (nej- som ja-sägare), gjorde det under omröstningen. Och att man fortfarade bombar på i detta spår.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.