2009-01-14

Man tackar för nomineringen!


Opassande, Oscar Swartz, Carl Bildt, Blogge Bloggelito och jag.

Detta är gänget som har gått vidare till Aftonbladets och Bloggportalens omröstning om bästa blogg i kategorin politik. Omröstningen börjar nästa vecka.

Tack för nomineringen!

Läs mera: Aftonbladet | Stora Bloggpriset

35 kommentarer:

 1. Grattis till nomineringen! Må detta reta upp en och annan.

  SvaraRadera
 2. En nyliberal konspiration av nyliberala Aftonbladet. Jinge och Svensson har blivit bortkonspirerade!

  SvaraRadera
 3. Stort grattis HAX, jag nominerade inte dig den här gången, var rätt säker på att du skulle klara dig ändå. :)
  Ska det bli grand slam nu då tro?

  SvaraRadera
 4. Det var du värd... Grattis och alla andra också. Blir spänannde att se vad Blogge kommer att hitta på nu då ;-)

  SvaraRadera
 5. Tja, det blir väl lite barnporr, ett inträngande knarkreportage, dokumentation när jag köper sex, ett försvar för djursex, argumentation för fri invandring och femton fittor i närbild...

  SvaraRadera
 6. Vad fasiken har Calle Stropps egotrippade floskelgenerator till blogg i uppställningen att göra?

  SvaraRadera
 7. Jag lyfter på hatten och gratulerar!

  SvaraRadera
 8. Hedrande sällskap.

  Erik L: Ha-ha! Jag nominerade dig! Nu kan jag alltid skjuta ner läsglasögonen på nästippen och ge dig en sådan där uppfordrande blick... ;-)

  SvaraRadera
 9. Men Svensson konstaterar att"vänsterbloggar läses och uppskattas förmodligen mer av vanligt folk än av andra bloggare". Så det så! ;-p

  SvaraRadera
 10. Är det fittornas förtjänst, tror du, Blogge? Kinesiska kvinnounderliv kan liksom inte leda fel. :-D

  SvaraRadera
 11. Grattis!

  Ni kan snart börja styra landet från tv sofforna!

  SvaraRadera
 12. Blogge. Visst är det nyliberalt, och det är obegripligt om din bloggs design får ett erkännande när man jämför med min, Magnus Orerar...

  Finns whiskey i skafferiet att skölja ner bittra gallan med?

  Var röstar man?!!

  Micke profeterar.

  på gott och ont

  skriver nästan som micke

  old school

  bildt & hax får bli syntes

  nästa år pp:s styrelse rakt av

  SvaraRadera
 13. glömde efter sista sentens om pp

  mer whiskey

  SvaraRadera
 14. Nedan är listorna på de mest besökta och lästa proffs och privata bloggarna i Sverige. Inga av dem är med i nomineringen för "Stora Bloggpriset".
  Känns lite som att bestämma att ett korplag skall vinna priset som Sveriges bästa fotbollslag istället för vem det nu än blir som vinner serien.
  Döp om skiten till "Bloggpriset för klubben för inbördes beundran och mesta ryggdunkande". Hur många läser Opassande i förhållande till Blondinbella? 787588 läser Blondinbella och det ger henne en världsrating som den 23660 mest besökta siten. Opassande ligger rankad i världen som den 211046 besökta siten. Opassande ligger TVÅHUNDRATUSEN placeringar längre ned än Blondinbella. HAX ligger ännu längre ned på världsrakningen på placering 246750. Herr Swartz ligger ytterligare TVÅHUNdRATUSEN placeringar längre ned vid pacering 455300. En massa djävla hittepå.

  1 Blondinbella 787588

  2 Style by Kling (ny!) 186103
  3 Att vara Alex Schulman 168698
  4 Tjuvlyssnat.se 157013
  5 GYNNING: I swear to tell the truth... 137421
  6 Posh24 - Sveriges största kändissajt! 135695
  7 Fuck you right back 126738
  8 Sofis snapshots 124262
  9 Schulmania 100799
  10 Ebba von Sydow blogg 88780

  1 KENZA 534224
  Kenza Zouiten, 17 år. Modell, student, klädgalen & Tokio Hotel fan.
  2 Kissie 197194
  3 ~ Stina-Lee ~ 179575
  4 Lisaplace 169868
  5 Engla´s Showroom 132232
  6 DailyMobile.se 111342
  7 Storstadspojken 104136
  8 Tjuvtittat 91354
  9 GeekAlerts 75275
  10 Tommy k Johanssons blogg 68359

  SvaraRadera
 15. bloggidioto ligger på placering 324 484

  SvaraRadera
 16. Anonym 22.05:

  Ja och......??

  Inte riktigt samma kategorier va?

  SvaraRadera
 17. Nej, inte samma kategori - speciellt inte när de nominerade verkar ha runt hundra läsare, men ingen av de mest besökta bloggarna är med i några av kategorierna hos Aftonbladet - oavsett om det är politik eller bullshit-lifestyle. De nominerade politiska bloggarnas kategori hade lika gärna kunnat kallas "minst lästa sidor i Sverige".

  SvaraRadera
 18. Skall politiska bloggar inte få vara en egen kategori för att de har färre läsare än modebloggar? Öh?

  tp

  SvaraRadera
 19. Blondinbella 787588

  Haha! Jeg har lika många läsare per decennium som en potentiell Hugh Heffner-aspirant!

  SvaraRadera
 20. Men hur är det nu Hax.
  Tillhör inte du de bloggare som ingår i Aftonbladets rådgivande jury?
  Fick du gå ut ur rummet när omröstningen skedde?

  SvaraRadera
 21. Mycket enklare än så...

  Aftonbladet plockade utlandets 100 "viktigaste" bloggare. Hur de nu gjorde det. Vi fick sända in nomineringar på fem i varje kategori. (Dock ej oss själva, naturligtvis.) Sedan vet jag inget mer. De har väl suttit och räknat pinnar, antar jag.

  (Man kan f.ö. notera att jag faktiskt hade några av de bloggar som Upprörd Anonym ovan listar i mina nomineringar.)

  SvaraRadera
 22. "Aftonbladet plockade utlandets 100 "viktigaste" bloggare." ja de tog väl de som var mest länkade. Med andra ord Swarts länkar till Hax som länkar till Opassande som länkar til Swartz sm länkar till opassande som länkar till Blogge som länkar till Opassande som länkar till Hax som länkar till Swartz. Det är väl bara Bildt som inte e med i den svängen om ca 30 bloggare som alla länkar mellan lekkamrater i en oändlig rundgång av ryggdunkande.

  SvaraRadera
 23. Politiska bloggar kan väl få "vara med" men borde inte de mest lästa också få "vara med" - men de mest lästa är ju inte med i klubben för inbördes beundran.

  SvaraRadera
 24. Hur blir det när "bloggvärlden" absorberats helt av den övriga medivärlden och alla lobbyintressen som finns genom att bland annat delta i vad som inte kan liknas vid nåt annat än schlagerfestivalen?

  Kommer man att se nån skillnad på struktur i smeten då?

  SvaraRadera
 25. Vad det gäller Blogge så verkar ju hans enda chans till kvinligt sällskap vara att låtsas vara fotograf och sedan erbjuda asiatiskor en spottstyver för att posera nakana för hans 15 fittor i närbild. Jag förstår verkigen att han kämpar för friheten att sälja sex - det är hans chans att få till det lite nu när han inte kan sätta på fattiga kinesiskor i Shanghai.

  SvaraRadera
 26. Ha ha ha!!

  Ja det låter som en oerhört viktig blogg.

  SvaraRadera
 27. Men i kategorin politik finns det väl inte så många som har fler läsare än till exempel Bildt, Blogge och HAX? (Möjligen Dick Erixon.) Det vore intressant att se Anonyms lista på de fem bästa svenska politiska bloggarna. Blondinbella?

  tp

  SvaraRadera
 28. Om de fem största politiska bloggarana snittar 100 läsare om dagen så är det ordentligt patetiskt att ens utmåla det som en tävling. Då är det för fan ungefär lika stor spridning som ett högljutt samtal på tunnelbanan och alla busschaufförer som ropar ut hållpatser har bra mycket större spridning än denna navelskådning. Djävla trams.

  SvaraRadera
 29. 5 BÄSTA politiska bloggarna i Sverige. Det finns inte en enda vettig blogg i Sverige som diskuterar politik, det finns en massa konspirations teorier, galenskap, vettvillingar, fjånar, rättshaverister, storhetsvansinne, knäppgökar, ryggdunkande, liberalism som religion med budord från Blogge och en massa annat. Men inte fan finns det ngn bra politisk blogg för det måste man ta sig till individer som http://www.johnpilger.com/

  SvaraRadera
 30. Anonym 17:02: "Om de fem största politiska bloggarana snittar 100 läsare om dagen så är det ordentligt patetiskt att ens utmåla det som en tävling."

  Det bär mig emot att tala i egen sak. Men jag snittar på 4.000 (helger) till 7.000 (bra vardagar) träffar om dagen. Inte Blondinbellas storhet, men ändå...

  Och om anonym är samma anonym som lite högre upp, så kan jag påpeka att jag faktiskt nominerat några av de uppräknade bloggarna med värdiga besökssiffror.

  SvaraRadera
 31. Jag ska utmana dej vad gäller antalet besökare så småningom!!!!

  För övrigt har jag redan gett dej bra marknadsföring på min blogg; dels i ett helt "hyllningsinlägg" dels genom en länk under min bloggroll.

  Men du delar då sannerligen inte med dej - inte ens en sketen liten länk i det slags ömsesidighet som väl är den tänkta ideala visionen i bloggvärlden.
  Eller beror det istället på att din blogg uteslutande är ett elegant herrum; befolkat av liberaler och kryptomoderater; som medan de låter cognacen rulla runt i munnen och iakttar röken från havannacigarrerna stiga mot kristallkronorna byter åsikter endast med motsvarande servila cognacsdrickande cigarrökande herrar.

  Hur som helst, jag såg en större artikel om dej i Journalisten - vår förbundstidning.

  Har du sett den?

  Eller nappade du rent av på min idé att ta kontakt med förbundet apropå att du riskerar åtal för att ha lagt ut hemliga dokument på webben.

  SvaraRadera
 32. Är det någon som vet hos vem ägarskapet hos bloggportalen hör hemma - d v s den portal som Aftonbladet sägs samarbeta med när stora bloggpriset delas ut.

  Här - länken nedan - ifrågasätter jag starkt att bloggarna sätter sig i knät på de traditionella medierna -så att dessa kan tjäna in en massa pengar för ett koncept som knappast är deras.

  Genom att dela ut bloggpriset åker Aftonbladet snålskjuts på bloggvärlden.
  När blev Aftonbladet auktoritet på bloggande?
  Och varför hjälper framgångsrika bloggare till med en Aftonbladetsatsning som främst innebär att sälja ytterligare lösnummer för Aftonbladet?  http://www.viita.se/?p=1739

  SvaraRadera
 33. Helena: Naturligtvis skall du få en länk.

  Artikeln i Journalisten... Nja. Det har ringt en kille och intervjuat mig flera gånger, men jag har inte sett till någon artikel. I vart fall inte i nätupplagan. Har du måhända en länk?

  SvaraRadera
 34. Hej evigt vänlige Hax.

  Jag kom inte riktigt ihåg vad jag skrev igårkväll; så jag blev lite orolig.

  Men det var visst inte så farligt i alla fall.

  Tyvärr, artikeln om dej - och några andra artiklar på samma tema; om journalister; som fått påhälsning av SÄPO när de gjort grävande reportage; fanns bara i papperstidningen.

  En kompis till mej som ville läsa vad som stod i papperstidningen har sökt den på Journalistens nätupplaga; men inte hittat den där.

  Så den kanske bara finns i papperstidningen.
  Årets första Journalisten; nr 1.

  Det är ju bara att be redaktionen att skicka dej ett exemplar.

  SvaraRadera
 35. http://www.journalisten.se/debatt/17915/fra-signaturen-en-sjaelvpatagen-dumstrut

  Du får en annan länk som tröst; till dess att du fått papperstidningen.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.