2009-01-06

Om detta stämmer...

Kriget om Gaza fortsätter och trappas upp. Många oskyldiga skadas och dödas.

En del av de civila offren skördas eftersom Hamas gömmer stridande enheter och militär utrustning bland civilister. Det är ingen nyhet.

Denna strategi kan nu ha tagits ett steg till. En uppgift som envist cirkulerar är att Hamas ledning har gömt sig – och upprättat en kommandocentral – i skyddsrummen under Shifa-sjukhuset i Gaza.

OK. I krig är sanningen alltid det första offret. Och detta låter nästan allt för hårresande för att kunna vara korrekt. Frågan är hur vi får reda på om det stämmer, eller om det bara är en del i propagandakriget? De referenser jag har sett hitintills är rätt lösa.

Jag skulle verkligen vilja veta om den här uppgiften är korrekt. Är den det – och Hamas använder patienterna på ett sjukhus som levande sköldar – då är det inte bara ett brott mot all slags regler och konventioner. Då är det en ren krigsförbrytelse. Riktad mot det egna folket.

Alltså – stämmer uppgiften? Vad vet vi? Vad finns det för källor? Hur trovärdiga är dessa källor? Finns det flera av varandra oberoende källor? Finns det någon form av bevis?

131 kommentarer:

 1. Då är det en ren krigsförbrytelse


  Du menar att den krigsförbrytelsen är större än att man med artilleri och flyg beskjuter civila som inte fysiskt kan flytta sig ut riskzonen.

  Jag tror inte det och vi har inte sett Dick Erixon fördöma det.

  SvaraRadera
 2. Jo, att utsätta sjukhus, sårade och sjuka för kriget är den yttersta krigsförbrytelsen.

  SvaraRadera
 3. Gå in i badrummet.

  Vi börjar beskjutningen om 10 minuter.

  Allt ansvar ligger nån annanstans.

  SvaraRadera
 4. Micke: Kan du igen berätta vilken part igen som använder mänskliga sköldar?

  För övrigt som gammal FN räv i mellanöstern så finns det bara en lösning på konfliken där nere och det är att göra en långtidsparkering av hela området, det här kommer aldrig att gå att lösa så att alla blir nöjda och slutar att döda.

  SvaraRadera
 5. Det vi vet, är att Israel kommer fortsätta bomba civila byggnader och skylla på att det fanns terrorister i närheten. Och att de nu ämnar göra detsamma även med sjukhuset där offren vårdas. Så mycket vet vi.

  SvaraRadera
 6. Känns osmakligt med spekulationer kring detta nu, jag tycker det viktigaste är att det behövs omedelbart vapenstillestånd och att hjälp kommer in.

  SvaraRadera
 7. Alla ni som ensidigt fördömer Israel, hur ska de agera?

  Fakta är att de befunnit sig under attack från Hamas och nu reagerar militärt mot detta. Hur ska de agera istället?

  Ser ni inget fel i att Hamas använder civila som mänskliga sköldar?

  Jag håller med om att det är hemskt som sker i Gaza men hur jag än vrider och vänder på det så kan jag inte komma på något annat sätt som Israel kunde ha agerat på.

  SvaraRadera
 8. Det är pikant svenska media förtigit denna nyhet. Fox nämner det däremot. Eftersom Hamas vet att Israel, i strid med vad antisemiterna påstår, alltid följer krigets lagar så har Hamas etablerat sin stridsledningscentral under Shifasjukhuset - eller påstår att man har det. Dessa uppgifter spred de själva före den nuvarande konflikten naturligtvis i tron att det gynnar dem på något vis. Frågan är hur.

  SvaraRadera
 9. Något annat sätt att agera på?

  Till att börja med kan de ju upphöra med alla egna krigshandlingar (blockader är exempel på krigshandligar, speciellt då man hindrar mat och mediciner att komma in i landet), det är ett bra första steg.

  Som ett andra steg kunde man kanske lämna tillbaka den mark som man ockuperat sedan 1967.

  Palestinsk mark och egendom som konfiskerats måste givetvis lämnas tillbaka.

  Om palestiniernas TROTS detta fortsätter skjuta raketer, kan de ju försöka döda de som gör det. Det torde röra sig om nån promille av befolkningen i Gaza.

  SvaraRadera
 10. "Eftersom Hamas vet att Israel, i strid med vad antisemiterna påstår, alltid följer krigets lagar"

  Om de gjorde det skulle de väl inte behöva skylla på att motståndarsidan gömde sig bland civila?

  Snarare vet Hamas (och Hezbollah och alla andra som gång på gång bombas av Mellanösterns enda demokrati) att det kvittar var man gömmer sig, israelerna bombar helt urskiljningslöst.

  Skolor, daghem, sjukhus.

  Ambulanser verkar ju väldigt populära i den här konflikten att bomba (nåja, bara av israelerna). Hur funkar tänkandet där, är det att terroristerna gömmer sig i ambulanstransporterna?

  Eller är det så att terroristerna är ambulansförare vid sidan om?

  SvaraRadera
 11. De lämnade ju alla bosättningar i Gaza redan 2005. Hamas svar? Fler raketattacker.

  SvaraRadera
 12. Jag tror att det Johan syftar på när han skriver "palestinsk" mark är hela området. Det är ju det Hamas vill. Judar skall bort från området helt och hållet. Judenfrei hade det hetat om Hamas hade haft tyska som arbetsspråk

  Vänstern förnekar sig aldrig.

  SvaraRadera
 13. Jag vet inte men ryktena är i svang på Twitter: http://www.youtube.com/watch?v=X1DgukRzDZs

  SvaraRadera
 14. Utöver från Deepeds Fox-inslag - någon som har något i sakfrågan? Typ källor och så.

  SvaraRadera
 15. @ de modiga anonyma....


  Man kan göra liknelser med de reservat som de nordamerikanska indianerna internerades i.

  Där de, liksom palestinierna idag, var tvungna att förlita sig till ockupanten för mat, rent vatten, arbete, pengar etc.

  De som försökte opponera sig blev brutalt nedslagna.


  Skillnaden mellan det som hände indianerna då och det som sker mot palestinierna idag är att palestiniernas ockupanter en gång i tiden bebodde landet.


  Vem här kan försvara 1800-talets amerikanska förintelsepolitik mot indianerna med "självförsvar" egentligen?

  SvaraRadera
 16. Bortförklaringen till vad konflikten handlar om.

  Det låter hederligare att påstå att man vill ha tillbaka ett stycke ockuperat land som ingen någonsin, mer än judarna, brytt sig om istället för att tala om att man helst av allt vill otrota det Israeliska folket, precis som nazisterna.

  SvaraRadera
 17. Scaber nestor. JAg kliar mig i huvudet av pur förvåning. HAr du nåt kvitto på var du förvärvat din skeva syn på den här konflikten?

  Din liknelse är båda dum, haltande och insiktlös på så många punkter att jag inte ens gitter börja dra i nystanet.

  Det du ger uttryck för räcker till en avhandling om exempel på historierevisionism och att säga som du gör relativiserar hela den historia av övergrepp som begåtts mot judar i historisk tid ända fram till idag.

  Som sagt, nackskottsvänstern förnekar sig aldrig i sin enelspåriga och skeva reviderade syn på världen och människorna som bor i den.

  SvaraRadera
 18. "Jag tror att det Johan syftar på när han skriver "palestinsk" mark är hela området. Det är ju det Hamas vill. Judar skall bort från området helt och hållet. Judenfrei hade det hetat om Hamas hade haft tyska som arbetsspråk."

  Jo.. Men å andra sidan skulle man kunna kalla bosättningarna (som Israel, trots avtal, fortsätter att bygga ut) för "lebensraum" om Israelerna hade haft tyska som arbetsspråk.

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Utöver från Deepeds Fox-inslag - någon som har något i sakfrågan? Typ källor och så.  Dagens nyheter skrev om det för minst en dag kanske två sedan.

  Dom angav inga källor såvitt jag minns.

  SvaraRadera
 21. Som sagt, nackskottsvänstern förnekar sig aldrig i sin enelspåriga och skeva reviderade syn på världen och människorna som bor i den

  Som sagt papegojhögern förenekar sig aldrig.

  Dom kan inte ta ställning till nånting överhuvudtaget i världen utan att rulla "vänstern" framför sig i en skottkärra samtidigt som dom pekar eftersom deras möjlighet att uppfatta verkligheten är begränsad till "vänstern och högern"

  SvaraRadera
 22. Palestina är dessutom inget historiskt land med ett historisk folk som alltid hetat Palestinier, med en enhetlig kulturtradition.

  Men det bryr sig väl scaber nestor och ni andra er heller inte om?

  Var det inte Göring som oxå drog fram den där liknelsen med amerikas indianer för att på nått inverterat vis rättfärdiga nassarnas förbrytelser för att på så vis förminska dem?

  Förbrytelserna mot amerikas indianer skedde inte tillnärmelsevis på samma grunder. Där handlade det om övertagande av land från indianerna. Det handlar det knappast om här.

  Det handlar om överlevnad för det israeliska folket för att undvika att ständigt bli terroriserade och slutligen utrotade av massmördartriangeln Iran, Hizbolla och Hamas.

  SvaraRadera
 23. Nu har de fredsälskande israelerna angripit danska fältsjukhus också. Är danskarna i maskopi med terroristerna? Eller hur får man ihop det här?

  SvaraRadera
 24. "Förbrytelserna mot amerikas indianer skedde inte tillnärmelsevis på samma grunder. Där handlade det om övertagande av land från indianerna. Det handlar det knappast om här."

  Ehm, det är väl ganska exakt det saken handlar om? Kolla upp antalet judar boende i Palestina på 20-talet, jämför med idag. Gör samma sak med antalet palestinier.

  SvaraRadera
 25. Jag föredrar en papegoja framför ett nackskott.

  SvaraRadera
 26. Nä, Johan de e inte vad saken handlar om.

  Det handlar om överlevnad för israel som land och folk och att Staten Israel har rätt att skydda sin egen befolkning från ytterligare övergrepp och raketskjutningar.

  De e då fan. Historielöshet är verkligen ett gissel i dessa tider.

  SvaraRadera
 27. De e då fan. Historielöshet är verkligen ett gissel i dessa tider.

  Ja det stämmer helt och hållet men inte ur ditt fascistoida perspektiv som fritar den ena parten från moralisk ansvar för sina handlingar.

  Det är sånt som skiljer liberaler från liberaler.

  SvaraRadera
 28. Israel har aldrig varit hotat, det är väldigt överdrivet. Det går ungefär 100 dödade palistinier per dödad Israel. Dessutom är Gaza i praktiken fortfarande ockuperat eftersom hela området är nerlåst likt ett Warszawagetto. Israeliska armén håller fortfarande området trots att Israels mänskliga sköldar är borta. Och mänskliga sköldar är något som Israel använt länge. En israelisk kompis till mig förklarade att bosättarna funkar som mänskliga sköldar, de förhindrar att fientliga trupper kommer för nära Israel. Israel är mellanösterns värsta när det gäller att ignorera mänskliga rättigheter och krigslagar.

  SvaraRadera
 29. Emil Olden skrev

  "Israel är mellanösterns värsta när det gäller att ignorera mänskliga rättigheter och krigslagar."

  Om man undantar Syrien, Libanon (om inte det räknas som syrien också), Iran, Saudiarabien, De palestinska områdena, Jemen, Jordanien, Arabemiraten och Kuwait.

  Eller är det jag som missat något: Det kanske är i israel man stenar kvinnor för äktenskapsbrott, hugger händerna av folk och häger bögar i lyftkran?

  Kanske har jag fel när jag påstår att det är i Saudiarabien som arabiska kvinnor får rösta och inte i Israel?

  SvaraRadera
 30. PS är det Israel eller Hamas som har sin stridsledningscentral under ett sjukhus? DS

  SvaraRadera
 31. Hm, den ena parten får sitt land ifråntaget sig, och om dom försvarar sig är dom terrorister, eller?

  Gruv.arb

  SvaraRadera
 32. @Lux.

  Jag förstår att du kliar dig i huvudet av ren förvåning.

  Detta kallas att göra jämförelser med nuvarande händelser och liknande händelser i historien.


  Ditt påstående om att jag på något sätt skulle förminska brotten som skett mot judar genom historien är så dumt att det troligen kan betecknas som mentalsjukdom.

  Men det är väl i linje med de andra halmgubbar som personer utan argument tar till.

  SvaraRadera
 33. Man kan inte få nåt som aldrig tillhört en fråntaget sig.

  SvaraRadera
 34. Kort sammanpressad historielektion om landplätten runt jordanfloden.

  1. Vilka var där först?
  Kanaanéer (Kanaans Land)

  2. Vilka kom tvåa?
  Filistéerna.

  3. Vilka kom trea?
  Hebréerna.


  Vad hände sedan?

  Kung David ledde ett storrike som sedan delades upp i Israel (norr) och Juda (syd).
  Israel blev med tiden assimmilerat av Assyrierna fram tills Babylon intog hela rasket.

  Sedan dess har det varit byte av "ägare" fram tills ca 600 år evt då det av den arabiska "kulturvärlden" och blev indelat i distrikt under samlingsnamnet "jund Palestina".

  Sedan kom Osmanerna, efter det blev det världskrig och området hamnade under fransk/brittiskt styre för att sedan 1948 bli Israel.


  Ska vi börja räkna efter hur länge området verkligen varit Israel eller kontrollerat av en judisk befolkning?  @Luxd.

  Anklaga mig inte för historierevision är du snäll, för om någon av oss använder sig av just historia så är det jag.


  Ps, jag är inte vänster, men det bryr du dig väl inte om....

  SvaraRadera
 35. Täpp igen brökvarnen på dig micke, din skrävlande kommunistkramare.

  Häng på nån socialistblogg istället som ikoniserar Andreas Malm och andra folkmördarfans. Där passar du bättre in.

  Din lilla Kryptonazi(s)t.

  Jag ber om ursäkt för mitt språk, Henrik. Jag ska skärpa mig.

  SvaraRadera
 36. Det mytiska från havet kommande egeiska folket Filisteerna är araber, va? Nä, det var dom inte. De är dessutom utdöda sen länge och finns inte mer.

  Judéen blev sen ett självständigt och erkänt judiskt land fram till Romarna erövrade, va?

  Araber och israeler har i många perioder levt i samförstånd och ömsesidig respekt med varandra, så även i Judéen och Israel och protektoratet Palestina.

  Israel krigar inte om land utan försvarar sin högst berättigade existens och vedergäller enbart mot en religiös mobbare som vill utplåna dem. Det är tragiskt att de väljer att försvara sig med sitt eget folk som skjöldar istället för att kriga som de riktiga män de så gärna vill framstå som.

  Mer behöver man inte nästla in sig i de närmaste i tiden liggande konfliktorsakerna.

  Konfliktens historiska orsaker är dessutom väldokumenterad och bara en dyslektiker med akut ventrombos, närsynthet och översynthet parad med astigmatism kan komma fram till andra slutsatser beroende på att han möjligen inte orkat läsa och därför missat väentliga historiska beskrivningar om alla viktiga skeenden i den här konflikten.

  SvaraRadera
 37. Till Kristian:


  Palestinierna är fördrivna från sitt eget land sedan lång tid.
  De är förtryckta och fattiga.

  Vi i Sverige kan inte förstå någon av parterna - att inte ha något hemland, att ha varit utsatta för pogromer, folkmord, förföljelse sen urminnes tider - diaspora, att bli fördrivna från sina hembyar som palestinierna, att vara utsatt för kolonialmakternas spel, att bli bekrigade ständigt som palestinierna, utsattq för terrorattacker som israelerna.

  Det finns chauvinism i området - både arabisk och sionistisk.

  Vad hjälper det de fattiga och förtryckta? På båda sidor.

  Krig och våld löser ingenting.

  Och vi i Sverige har väl egentligen oerhört lite mandat att säga något - då vi inte själva varit i motsvarande situationer.

  Det enda vi har berättigande att göra det är att försöka få slut på mördandet och se till så att demokratiska och fredliga krafter får utrymme att verka.

  SvaraRadera


 38. Man kan inte få nåt som aldrig tillhört en fråntaget sig
  Ja det påstående kan du göra i det här fallet på grund av att du är fascistoid och väljer fritt för vilka grundläggande friheter ska gälla och för vilka dom inte ska gälla.

  Det är sånt som skiljer liberaler från liberaler.

  SvaraRadera
 39. @Luxd.

  Nu gör du det igen, förändrar historiska fakta, du vet inte men du tror att det du säger stämmer för allt du har är högstadiehistoria att gå på blandat med en hög dos propaganda.

  Det som bildades ca 1000 å.fvt kallades Hebreiska riket som styrdes av Kung David, det riket delades upp i Israel och Juda (av hans söner), det föregick av en uppdelad stat som styrdes av domare (ca 1500-1100 fvt)

  Även om man med godaste viljan gör alla judiska konstellationer till ett Israel så kommer man inte ifrån att större delen av tiden har det inte varit ett judiskt rike öht.

  En snabb överslagsräkning gör det till ca 1000 år varav ca 50% som lydstat under romare, Babyloner och Assyrier.

  Den historiska tiden som omfattar 5500 år, åtminstone den historia som på ett eller annat vis finns nedtecknad, (3500 fvt - nutid)
  har området den största sammanlagda tiden har kallats Palestina (Syriska Palestina, jund Palestina, pelishtim.) vilket omfattar ca 2500 år.


  Återigen, försök dig inte på historierevision, det finns alldeles för mycket fakta för att komma undan med BS.

  SvaraRadera
 40. Upp ur sandlådan nu, pojkar!
  Är det ingen som har något konkret kring den påstådda kommandocentralen under sjukhuset (som var det bloggposten handlade om)?

  SvaraRadera
 41. HAX: Gaza är så litet och hyser så många människor att det knappast finns något som kan kallas icke-civilt. Det bor ca. 1,5 miljoner människor där, ihoptryckta på ungefär 2x8 kilometer. Så hela argumentet om att Hamas gömmer sig bland civila är fullständigt befängt. Någon annan stans att gömma sig finns inte.

  Sedan måste man ju komma ihåg att de är ockuperade. Att bekämpa en ockupationsmakt innebär alltid någon form av gerillakrigföring genom skev maktbalans, i detta fall närmast privatpersoner mot en kärnvapenmakt. Men eftersom det lilla området nu är så tätbefolkat, så kan det knappast liknas vid "klassisk" gerillakrigföring där folk gömmer sig i någon djungel. Det innebär således ett krig mot ett folk, vilket man inte kan göra eftersom vinnaren av ett sådant fortfarande måste kunna leva tillsammans med förlorarfolket såvida inte ett folkmord skett. Därför fortsätter hämdens onda spiral i "lagom" skala som blossar upp ibland, öga för öga, tand för tand.

  - William

  SvaraRadera
 42. Men vafan spelar det för roll vem som var där först? Och glöm snacket om "ett land för judar" eller "ett palestinskt land". Folk får lära sig att leva med varandra helt enkelt. Tyskar o fransmän, greker o turkar, serber o kroater etc. Allt som behövs är lite välstånd så kommer det nog bli bättre. Båda sidor har ägnat sig åt etnisk rensning och det måste upphöra meddetsamma.

  SvaraRadera
 43. Scaber och Luxd:

  Det är ju fullständigt ointressant för dem därnere vad NI anser vara en judisk konstellation eller inte.
  Ni kan hålla på och gnabbas hur länge som helst!

  Jag är fullständigt övertygad om av de båda parterna inte sitter och räknar ihop århundraden på detta sätt.

  Judarna säger sig ha fått landet av GUD! Det är det enda som betyder något! Resten bryr se sig inte om.

  SvaraRadera
 44. HAX!

  Här är en video från oktober 2007 som visar att Hamas eller andra terrorister har använt samma skola som nu träffades av granatsplitter för att skjuta iväg granater:

  Hamas uses UN school to fire mortar shells

  SvaraRadera
 45. Moståndsmän under hitler gjorde sabotage - de var "terrorister" förklädda till vanliga människor typ, de VAR vanliga människor som riskerade sina liv - löst organiserade, spontana insatser gjordes parallellt med planerade och organiserade sabotage. De som var motståndare till ockupationsmakten samarbetade med beväpnade motståndsceller.

  Man kanske får se det ur de ockuperades synvinkel i det här fallet.

  SvaraRadera
 46. @sgt pepper.

  Om man, som Luxd, använder sig av historia så gäller det att åtminstone har någorlunda koll på den, därför skrev jag om hur området sett ut genom historien.

  Jag vet att min åsikt är klart färgad, men jag har åtminstone fakta i ryggen när jag uttalar mig.


  Jo, det är folk som räknar århundraden, det finns tom folk som på fullt allvar påstår att judarna var där först.

  SvaraRadera
 47. Kanske man kan titta på vem som var ägare av landet rent jurididiskt. Vem bebodde marken och brukade den. Som liberaler borde ni ju lägga en viss vikt vid äganderätten, eller gäller den inte nu hux flux.

  Gruv.arb

  SvaraRadera
 48. Så Micke när ber du Erixon om ursäkt???

  SvaraRadera
 49. Blockad är alltså en krigshandling som berättigar till militärt våld som svar?? Typ då syndikalisterna blockerar tillträde till en restaurang så ska man plocka fram AK-5;an???

  Men varför tar man int e in leveranser via Egypten???

  SvaraRadera
 50. Filmtips:
  http://muslimtv.magnify.net/video/ISRAEL-CARNAGE-CIVILIANS-CHILDR

  SvaraRadera
 51. Scaber:

  Jo visst finns det folk som räknar århundraden också.

  Men det blir liksom inte särskilt meningsfullt när ena parten säger sig ha en gudomlig rätt till landet!

  Det är ju knappast någon formel för att lösa tvisten där nere.

  Undrar jag om inte detta mest är en diskussion som förs av utomstående, inte av judarna och palestinierna själva?

  SvaraRadera
 52. olof den andre sa...
  Så Micke när ber du Erixon om ursäk
  t???
  Har lögnhalsen tränat dig att repetera samma fras tills nån lämnar en spänn som uppskattning?

  Se till att han köpet lite nötter åt dig så du inte jobbar gratis.

  SvaraRadera
 53. Från första börja är det Palestinernas eget fel som än gång blev födda på marker som idag tillhör Israel.
  Att bo i Gaza är inget bättre behandling än vad judarna fick genomlida i förintelsens
  dödsläger Warzawagettot eller i Sydafrikas behandling av svarta. På varje
  dödad Israel så går det 1000 döda Palestiner. Ge tillbaka Palestinernas land. Är inte det enkelt. Men nu är det ingen som tror på detta. Men utgångspunkten ska väl vara att den som har stulit ska väl kompensera den man har stulit ifrån.

  SvaraRadera
 54. Ett liv Micke.. Vad har du fyllt denna dag med? Är du rädd för att inte finnas om du inte postar kommentarer hela dagen?

  SvaraRadera
 55. Lars!

  Den film du länkar till har inget med Israel att göra! Och definitivt inget med de pågående striderna.

  Bilderna togs den 23 september 2005!!

  Det filmen visar är verkningarna av Hamasraketer som exploderade i samband med en marsch genom Gaza City.

  PA hade varnat Hamas för att marschera med skarpa vapen genom staden. Åtminstone 15 människor döades och ett 80-tal sårades när raketer på flaket av en lastbil plötsligt självantände.

  This video is misleading

  Fake Anti-Israel video posted at Liveleak

  SvaraRadera
 56. Det är helt otroligt att Israelerna (judarna) som varit utsatta för förintelse så villigt gör detta mot palestinierna.

  Säga vad man säga vill om det ena och det andra men Israels agerandet är förkastligt, dessa martyrer (judarna) tror sig ha rätt att göra vad de vill eftersom deras förfädrar var förföljda. Vidrigt att se.

  SvaraRadera
 57. Ett liv Micke.. Vad har du fyllt denna dag med? Är du rädd för att inte finnas om du inte postar kommentarer hela dagen


  Det är på såna kommentarer man känner igen en anonym käringjävel utan hjärna.

  Självmotsägelsen i argumentationen som framförs helt aningslöst.

  SvaraRadera
 58. Israel har ju en väldigt diversifierad befolkning. Staten Israel började ju byggas som en utopi från USA där man utgick från Herzls tankar. Golda Meir tillhörde ju de tidiga pionjärerna. Sionismen som ideologi utvecklades ju under 1800-talet och födde då drömmen om en judisk stat på biblisk mark för att den eviga diasporan skulle ta slut.
  Så har jag för mig att det var.
  Detta var ju innan förintelsen ägt rum.

  När jag vari Jeriko på Västbanken då såg man spökbyarna 'det gamla Jericho' - klungor av vitkalkade små hus - där palestinierna bott och blivit fördrivna från.

  SvaraRadera
 59. Alltså det var judar bosatta i USA som började skissa på drömmen om en judisk stat på biblisk mark baserat på Herzls idéer.

  Livnis dotter är ättling till de första bosättarna som kom långt innan andra världskriget.

  SvaraRadera
 60. Tal av palestinske parlamentsledamoten Fathi Hammad, Hamas, den 29 februari 2008, om användandet av den egna civilbefolkningen, av kvinnor, gamla och barn som mänskliga sköldar.

  "The enemies of Allah do not know that the Palestinian people has developed its methods of death and death-seeking.
  For the Palestinian people, death has become an industry, at which women excel, and so do all the people living on this land. The elderly excel at this, and so do the mujahideen and the children. This is why they have formed human shields of the women, the children, the elderly, and the mujahideen, in order to challenge the Zionist bombing machine. It is as if they were saying to the Zionist enemy: "We desire death like you desire life."

  Talet kan beskådas på:

  http://www.youtube.com/watch?v=g0wJXf2nt4Y

  SvaraRadera
 61. Båda parterna i konflikten är angripare, på olika sätt.

  Tiotusenkronorsfrågan är dock varför israelerna envisas med att ge palestinierna så många ursäkter att fortsätta med sin raketbeskjutning.

  Om jag vore i deras skor skulle jag helt avsluta all ockupation och alla vägspärrar och allt bråkande med palestinierna och dra mig tillbaks till 1967 års gränser. Och även riva barriären, där den dragits på palestinskt område.

  Om palestinierna sedan fortsätter med raketer och attacker skulle jag vid varje enskild attack svara med massiv förstörelse från luften, men inga marktrupper och ingen återockupation, och inget återupptaget dagligt småförtryck.

  Om varje palestinsk raket får som direkt resultat att tusentals palestinier dör skulle stödet för dem upphöra ganska snart.

  SvaraRadera
 62. Nemokrati: "När jag vari Jeriko på Västbanken då såg man spökbyarna 'det gamla Jericho' - klungor av vitkalkade små hus - där palestinierna bott och blivit fördrivna från."

  Jeriko ligger i den palestinska myndighetens område och bebos uteslutande av araber.

  "Livnis dotter är ättling till de första bosättarna som kom långt innan andra världskriget."

  Vilket innebär att hennes förfäder köpte mark från araber. Har du ett problem med det?

  SvaraRadera
 63. Till BB:
  Menar du då att dom här desperata människorna får skylla sig själva när de blir mördade?
  Efter att ha varit instängda i sitt eget land, som förvandlats till ett getto, utan vatten, utan el, omgärdat av en strängt bevakad mur med cyniska beväpnade soldater som står och flinar och kastar glåpord åt de långa köerna av palestinier som måste kunna passera och gå till arbete eller besöka läkare, fått sin mark decimerad bit för bit av olagliga bosättningar, ytterligare mark konfiskerad, så även skattepengar.

  Nyss - var det idag, eller igår, bombade Israel en FN-skola, var det 62 inne i skolan som blev mördade, ja, det var 62. Det var civilbefolkning. De befann sig inuti byggnaden. Barn.

  Det här är ren slakt ingenting annat.

  SvaraRadera
 64. Anonym: "Om jag vore i deras skor skulle jag helt avsluta all ockupation och alla vägspärrar och allt bråkande med palestinierna och dra mig tillbaks till 1967 års gränser. Och även riva barriären, där den dragits på palestinskt område."

  Israel drog sig tillbaka från Gaza för ett par år sedan. Tusentals israeler tvingades från sina hem. Nöjde sig Hamas med det? Nej. Naturligtvis inte. Hamas vill ha hela Israel, och utan judar.

  SvaraRadera
 65. Till anonym:

  Jo, men Västbanken har varit ockuperad och då fördrevs palestinerna från de gamla byarna. Den nya bebyggelsen flyttades - men den gamla övergivna bebyggelsen fanns kvar.

  Israel ockuperade Jeriko sexdagarskriget -67 och lämnades inte till palestinskt självstyre förrän 1993.

  SvaraRadera
 66. Det är ganska tragiskt att det finns så många svenskar som tycks sympatisera med Hamas eller betraktar Hamas som en befrielseorganisation bland andra. Hamas planerar folkmord.

  Om det inte vore för att det skulle kosta drygt fem miljoner människor livet borde israelerna lägga ner sina vapen och visa väst vad som händer om Hamas och likasinnade får som de vill. Då skulle det nog vara tyst i några decennier, innan allt var glömt och det var fritt fram att jaga judar igen.

  SvaraRadera
 67. Det finns inget att DISKUTERA om så länge som Hamas ledande företrädare ber Allah att döda VARENDA jude och amerikan. Detta borde även de trögaste inse.

  SvaraRadera
 68. Anonym 22:40

  Israel drog sig ur Gaza helt och hållet och hade inledningsvis inte några särskilda restriktioner på vägspärrar (förutom sprängämnen och brottslingar såklart).

  Det sjuka är att Hamas med underhuggare besköt konvojer, gränsövegångar, omlastningsplatser etc. kontinuerligt. Varför? Jo så de får monopol på varor via sina tunnlar. Det ger dem makt över befolkningen och det gör dem rika.

  SvaraRadera
 69. Nemokrati: "Israel ockuperade Jeriko sexdagarskriget -67 och lämnades inte till palestinskt självstyre förrän 1993."

  Ja, och nu ingår Jeriko i den palestinska myndighetens område. Det bor inga judar där. Om de inte är självmordbenägna.

  SvaraRadera
 70. Allt jag pekar på är att palestinier medvetet offras av sina fanatiska ledare som även tar till religiösa argument för att rättfärdiga detta.

  SvaraRadera
 71. Alla känner till vilken organisation Hamas är.

  Mördandet blir inte rättare för det.

  Och fredsuppgörelser har gjorts förut.

  Däremot kommer hämndlystnaden att växa och inte minska bland palestinierna efter det här.
  Det inses lätt. Den ökar just nu.
  Besinningslöst är min gissning.

  Och till Anonym:

  Jag var där mellan de åren, inte nyligen, ifall du uppfattade det så.

  Det var ockuperat.

  SvaraRadera
 72. Alla känner till vilken organisation Hamas är.

  Nej

  Mördandet blir inte rättare för det.

  Snygg touch att skriva "mördandet". Visst är det rätt av en stat att i självförsvarssyfte döda hamas raketskjutande milismän

  Och fredsuppgörelser har gjorts förut.

  Ja, ett otal ggr men de faller alltid eftersom Israel inte vill gå med på att ge upp sin existens.

  Däremot kommer hämndlystnaden att växa och inte minska bland palestinierna efter det här.
  Det inses lätt. Den ökar just nu.
  Besinningslöst är min gissning.


  Du, hämndlystnad fungerar åt båda hållen. Och istället för "gissning" kunde du ha skrivit "förhoppning". Hade blivit mer ärligt så. Jag menar, du behöver inte låtsas ha moral för min skull.

  SvaraRadera
 73. "Och detta låter nästan allt för hårresande för att kunna vara korrekt."

  Varför skulle det vara det?

  Translation of Sahih Bukhari, Book 52: Fighting for the Cause of Allah (Jihaad)
  Volume 4, Book 52, Number 268

  Narrated Abu Huraira:

  Allah's Apostle called,: "War is deceit".

  SvaraRadera
 74. israel är militanta ockupanter som murat in landets rättmätiga ägare och sen blir dom förvånade när palistinerna blir arga. In med nato, bomba israel!

  SvaraRadera
 75. gaza remsan är världens största friluftsfängelse med sadistiska och rasistiska fängelsevakter

  SvaraRadera
 76. Häftigt att se liberaler prata om raser, folkslag, stammar, enhetlig kulturtradition och så vidare. Är det några andra ättlingar till folk som levde på stenåldern som därigenom automatiskt har rätt till landområden?

  Ättlingarna till Mongolerna kanske borde få hela Asien?

  Att konflikten är olöslig och att man borde asfaltera plätten sa man om Nordirland också för några år sedan. Omöjligt används bara av folk som gett upp.

  SvaraRadera
 77. Borde inte, med vissas retorik, Skåne ha rätt att skicka Qassamraketer norrut också?

  SvaraRadera
 78. @Anonym, 18.41,

  Bästa, mest givande inlägget av alla!

  Håller helt med. Det enda sättet att komma nån vart är att GÅ VIDARE. Svälj förtreten och tänk framåt. Tyvärr så verkar det finnas lite av den varan.

  SvaraRadera
 79. Kenji

  Jo om vi tog alla skåningar och trängde ihop dem på Skanör. Speciellt om vi också klippte deras kontakt med omvärlden, berövade dem på alla livsnödvändigheter och förbjöd dem att fiska. Allt detta för att riktiga svenskar kunde bo i Skåne så som Oden har lovat oss.

  SvaraRadera
 80. scaber nestor, "Man kan göra liknelser med de reservat som de nordamerikanska indianerna internerades i. [...]

  Vem här kan försvara 1800-talets amerikanska förintelsepolitik mot indianerna med "självförsvar" egentligen?"


  Liknelsen haltar ganska gravt, inte minst med tanke på att reservaten fungerar som enskilt eget land under egen lag -- inte Amerikansk -- om än i begränsad form.

  Reservaten skapades för att blidka problemen mellan urinvånarna och bosättarna, vilket i sig skapade nya problem för urinvånarna, eftersom reservaten inte direkt skapades där dom bodde, urinvånarna var trots allt ofta nomader. Ett av följd problemen blev mat, vilket man försökte blidka med att ge mat.

  Problematiken, så här långt i efter hand, två sidor, där majoriteten enkelt kan ta ställning för urinvånarna, vars land det faktiskt var i den praktiska verkligheten.

  Det går inte att likna konflikten mellan Israeler och Palestinier med den skitiga verkligheten som urinvånarna i länder som USA, Kanada, Australien, Mexiko, Chile, Brazilien, Syd Afrika, etc etc etc, fick utstå. "Palestinakonflikten" är mer en FN skapelse i kombination med religiös fanatism, oavsett sida.

  Landet Israel skapades, men inte landet Palestina. Palestina är per definition fortfarande inte ett erkänt land. (T om Sverige erkänner inte landet Palestina. Vilket är lite konstigt med tanke på Sossarna och all deras regeringstid.)

  Israel skapades inom det Brittiska Palestinska mandatets område, vilket gränsade mot Syrien, Irak, Arabien, och Egypten. Palestina i det mandatet hade ingenting med något land som hette Palestina att göra. Libanon och Jordanien ingick i det mandatets område som då definierades som "Palestina".

  Går man tillbaka till Romartiden så hette området de Palestinska territorierna. Fortfarande ingenting med ett land som hette Palestina att göra. Idag inskränker Syrien, Libanon, Jordanien, och Israel, på Romartidens Palestinska områden. Säkert kan man även argumentera för att även Saudi Arabien och Egypten innehar landområden som på Romartiden ingick i "de Palestinska territorierna".

  Går man ännu längre tillbaka så fanns en liten remsa land längst medelhavs kusten där de faktiska folket "Palestinierna" levde/uppstod. Gaza utgör en stor del av denna lilla forna remsa. Så rent historiskt ursprungligt sett kan man argumentera för att Palestinierna inte har rätt till Väst banken. Ty, som sagt, Palestinierna levde i fiskebyar på en liten remsa längst medelhavskusten.

  Så till skillnad från det som skedde på den Amerikanska kontinenten, Afrikanska, och Australiska, etc, så är det, genetiskt sett, urinvånarna själva som krigar med sig själva och inte mot några faktiska utbölingar.

  Sen kan man ju tycka vad man vill om saken, rent principiellt. ;-)

  //ST

  SvaraRadera
 81. Man siktar inte på svansen när man ska döda ormen. Såg på TV igår att en man förlorade sina föräldrar, fru och barn.

  När jag ser sånt här, så faller alla ideologier.

  SvaraRadera
 82. Ja, syskonkärlek den är värst.
  Det vet vi ju alla.

  Och till de som pratar om svenska paralleller så skulle väl det vara SAMERNA i så fall. Dem har vi förtryckt.

  När det gäller att rättfärdiggöra dödandet av 42 barn i en FN-skola - det tycker jag är fruktansvärt.

  FN:s operative chef John Ging UNRWA - United Nations Relief and Works Agency anser att krigsförbrytelser på båda sidor skall ställa till svars för handlingar som bryter mot Genevekonventionen och internationell lag - och det gäller enligt honom i allra högsta grad attacken på FN-skolan. Det var helt oskyldiga människor som dött och den israeliska militären hade enligt honom upprepat fått exakta GPS-positioner till samtliga FN-skolor som dessutom var utmärkta med lampor, flaggor, tydlig skrift etc - ändå hade israelerna bombat skolan - så att 42 människor varav många barn dödades och dessa befann sig inne i skolan där de tagit skydd.

  SvaraRadera
 83. Till Anonym:

  "Däremot kommer hämndlystnaden att växa och inte minska bland palestinierna efter det här.
  Det inses lätt. Den ökar just nu.
  Besinningslöst är min gissning."

  "Du, hämndlystnad fungerar åt båda hållen. Och istället för "gissning" kunde du ha skrivit "förhoppning". Hade blivit mer ärligt så. Jag menar, du behöver inte låtsas ha moral för min skull."


  Svaret mitt till detta är då:

  Tror du att jag är vansinnig.
  Tror du att jag önskar att hämndlystnaden ökar?

  Det innebär undergången för oss alla, då blir det ju världskrig.

  Kriget måste sluta nu.
  Som John Ging sa: Det är politikernas ansvar att agera nu, direkt få fram vapenstillestånd oc humanitär hjälp. "Detta är ett politiskt misslyckande. Nu får de ta sitt ansvar".

  SvaraRadera
 84. Till Anonym som svarade Scaber Nestor:

  Så rent historiskt ursprungligt sett kan man argumentera för att Palestinierna inte har rätt till Väst banken. Ty, som sagt, Palestinierna levde i fiskebyar på en liten remsa längst medelhavskusten.

  Så till skillnad från det som skedde på den Amerikanska kontinenten, Afrikanska, och Australiska, etc, så är det, genetiskt sett, urinvånarna själva som krigar med sig själva och inte mot några faktiska utbölingar.

  Sen kan man ju tycka vad man vill om saken, rent principiellt. ;-)

  //ST

  07 januari, 2009 02:24

  Det visar ju att orsaken till problemen beror på kolonialmakterna. De gjorde likadant överallt de kom och grabbade landområden - satt med en karta och gjorde en fyrkant och så döpte de det till tja vad ska vi ta dom är svarta här då får det bli Nigeria - en jättestor fyrkant som de satte sin flagga på - sen vid frigörelsen när boenden i fyrkanten skulle få styra sig själva så bröt helvetet löst. Det hade aldrig funnits nån enhet i den fyrkanten. Istället fanns det stammar som bodde i remsor längs kusten och inåt - och pratade typ 12 olika språk och hade aldrig haft ont av varann innan - de vid havet var fiskare, lite längre in jordbruk, lite jakt och ännu längre in fanns stammar som anpassat sin livsföring efter vad den naturtypen kunde ge.
  Så skulle de helt plötsligt bilda 'nation' med kolonialguvernörer och sedan självstyre. Då blev det stamkrig.

  De vita kolonisatörerna hade inte ens brytt sig om att ta reda på hur de levda de bara tog sitt guld och diamanter och elfenben och kaffe och wolfram och...tills de tröttnade.

  Det blir då post-koloniala krig.

  Och det här är väl något av ett sådant.

  Så England har väl skuld i detta i och med Balfourdeklaration och att man inte gjorde upp hur det skulle passa med dem som redan bodde där,
  i sedvanlig kolonial vårdslös tradition.

  SvaraRadera
 85. Nemokrati:
  Varför skulle slaver, europeer och några få afrikaner och asiater vara urinevånare bara för att de kallar sin religion för samma sak som några araber i Palestina kallade sin religion för?

  SvaraRadera
 86. De som ser israelerna som bad guys borde kanske fundera en aning över den egentliga bakgrunden till den pågående konflikten. Om israelerna gjort som andra efter att ha vunnit krig mot sina grannar och helt enkelt fördrivit alla araber från området, då skulle det inte finnas någonting att bråka om. Lite etnisk rensning på 60-talet hade varit bortglömd i dag. Precis som de flesta andra folkfördrivningar under 1900-talet glömts bort, trots att det handlat om betydligt fler människor och större landområden. Nu valde israelerna att låta araberna bo kvar (även om en del kan ha tvingats flytta någon kilometer). Det säger rätt mycket om Israel.

  SvaraRadera
 87. Micke ;

  Dina fortsatta förolämpningar kanske utgör dina ursäkter?? I ditt universum då, samma universum där du fortfarande påstår att Erixon har skrivit något som han inte har gjort, för att därefter beskylla honom för att ljuga... ,så kanske en förolämpning är en ursäkt??

  Påminner en hel del om Vänsterns behandling av Dubya det..

  SvaraRadera
 88. Dick Erixon har ljugit och påstått att Carl Bildt inte tagit avstånd från Hamas raketbeskutning av Israel.

  I sammanhanget insinuerar han DESSUTOM att Bildt FÖRDÖMT Israel vilket han inte heller har gjort.

  Det är en uppenbar och medveten lögn.

  Dick Erixon är en lögnare och han får betalt för att ljuga.
  Påminner en hel del om Vänsterns behandling av Dubya det..

  Det är märkligt att du använder det du kallar"vänsterns" öknamn på George Bush.

  Varför gör du det?

  SvaraRadera
 89. Israel drog sig ur Gaza helt och hållet och hade inledningsvis inte några särskilda restriktioner på vägspärrar (förutom sprängämnen och brottslingar såklart).

  Helt korrekt, och detta skall de såklart ha credit för.

  Men de borde göra detta även i alla övriga områden (västbanken etc). I annat fall kommer denna fortsatta ockupation användas som ursäkt av Hamas, palestinierna, omvärlden osv.

  De värsta fanatikerna kommer naturligtvis aldrig att vara nöjda, men det gäller att få med sig så stor opinion som möjligt, och detta är svårt så länge man fortsätter att ockupera och förtrycka palestinierna någonstans.

  SvaraRadera
 90. Sveriges utrikesminister Carl Bildt säger nu, när Israel försvarar sig, att våldet måste upphöra. Den som är tappad bakom en vagn, tycker naturligtvis att det låter rimligt och riktigt. Men den som levt mer än en vecka, måste ställa sig frågan varför Carl Bildt och hans europeiska kollegor inte fördömt våldet under de tre år då Hamas avfyrat 6.434 missiler in över israeliska städer.

  Varför är 6.434 missiler in i Israel inte något som möts med samma allvar? Missiler har ju avfyrats också under Hamas så kallade vapenvila, om än med lägre intensitet. Varför åkte inte EU:s ledande politiker till konfliktområdet då, när Israel utsattes för det våld som nu resulterat i självförsvarsoperationer? Tidigare engagemang hade kanske haft betydelse. Men, nej, så länge Hamas använder våld är det inget som bekymrar EU.

  De är hycklare, dessa europeiska politiker som nu “fördömer” våldet. Eftersom de tigit mot det tidigare våld som riktats mot Israel, saknar de all trovärdighet som ”fredsmäklare”. De agerar som Irans och Hamas lakejer.

  Ja där har vi hela inlägget, Intressant nu att erixon "insinuerat" istället för att "ljuga". det Erixon ifrågasätter varör inte Bildt med samma allvar tidigare tagit avstånd från Hamas beskjutning av Israels civilbefolkning. Eller när såg du något uttalande av Bildt där han tar avstånd från raketbeskjutningen???

  SvaraRadera
 91. @ST


  "Liknelsen haltar ganska gravt, inte minst med tanke på att reservaten fungerar som enskilt eget land under egen lag -- inte Amerikansk -- om än i begränsad form.

  Reservaten skapades för att blidka problemen mellan urinvånarna och bosättarna, vilket i sig skapade nya problem för urinvånarna, eftersom reservaten inte direkt skapades där dom bodde, urinvånarna var trots allt ofta nomader. Ett av följd problemen blev mat, vilket man försökte blidka med att ge mat."  Ok, detta var en vacker omskrivning av etnisk rensning och folkmord.

  Jag föreslår att du skickar denna förklaring till http://www.narf.org/ (Native American Rights Foundation) för att få den bekräftad.


  Resten av din text är i praktiken det även jag skrev, så du försöker motsäga mig med att berätta exakt samma saker fast komma till en ny slutsats.  Så, vad består din argumentation av?

  Du påstår att jag har fel, men för att kunna göra det beskriver du ett folkmord och etnisk rensning som "att blidka problemen".


  Du skriver bra och om man bara skummar igenom det så ger det sken av att du faktiskt har rätt, men när man väl går igenom och läser vad som står så ekar det tomt.


  Jag har inget mot en debatt och det finns säkert folk som menar att jag ska argumentera mot det du skriver.
  Problemet är att du inte skriver något.

  SvaraRadera
 92. Anonym:
  Israel fördrev ju araberna, att det inte är så långa sträckor beror ju på att landet är så litet.

  SvaraRadera
 93. Befolkningen i Gaza består till 50 % av BARN under 18 år.

  Vet de öht vad de håller på med?
  Och vem de manipuleras av.
  Och hur traumatiserade är de?

  Det är massiv revanschism, från en militär supermakt får man nog tillstå.

  Tragedin är total.

  SvaraRadera
 94. När det gäller förhållanden mellan fiskarfolk jägarfolk och bönder - så finns motsättningar på många ställen. Fiskarkultur trängs undan av jordbrukskultur - de bygger på landägande, nybyggande, social skiktning och högre status på ett helt annat sätt än fiskare - de har havet och livnärt sig av det är främmande för traditioner med landägande med allt vad där medföljer - fiskarbefolkningar längs kuster har haft lägre status och trängts undan av odlingskulturer så har det varit till och med här i Sverige - haft sämre status, varit fattigare, inte staplat egendom på hög.

  Det kanske finns element av såna motsättningar också när traditioner från olika levnadssätt plötsligt skall inordnas i 'nations'liknande bildningar där det tidigare bara fanns mindre familjegemenskaper eller fiskarsamhällen med lite inslag av handel el liknande.

  SvaraRadera
 95. Eller när såg du något uttalande av Bildt där han tar avstånd från raketbeskjutningen???


  I Erixons text?

  Han ljuger ju och påstår att Bildt m.fl inte tagit ställning till den så han kan omöjligen säga att Bildt har tagit ställning till Hamas raketbeskjutning.

  Själv har jag hört Bildt säga vid ett flertal tillfällen att Hamas måste upphöra med sin beskjutning av Israel och att den är oacceptabel.

  Jag har ingen som betalar mig för att ljuga om det och ingen apa som spelar trumpet åt mig.

  SvaraRadera

 96. De är hycklare, dessa europeiska politiker som nu “fördömer” våldet.

  Dick Erixon är inte bara en hycklare.
  Han är en betald lögnare.

  SvaraRadera
 97. Micke ;

  Ja jag har inte hört Bildt vid ett flertal gånger där han säger att Hamas måste upphöra med sin beskjutning, kan du ge exempel?? eller är det helt enkelt så att du ljuger på ideell basis?? om erixon inte heller har hört det kan han mycket väl vara felinformerad men någon lögnare är han ju knappast för det???

  SvaraRadera
 98. Du kommer att upprepa din skit i 130 inlägg och jag har ingen anledning att sitta och Googla intevjuer och uttalanden med Carl Bildt åt dig.

  Jag har hört Carl Bildt uttala klart och tydligt FLERA GÅNGER att Hamas måste upphöra med sin raketbeskjutning av Isael.


  Vill du ha BEVIS så föreslåt jag att du tar med dig lögnhalsen till UD och frågar ifdall lögnhalsen eller jag har rätt i sak.

  Jag tänker inte göra jobbet åt dig.

  Dick Erixon är en lögnhals och han ljuger om Carl Bildt.

  Han får betalt för att ljuga om Carl Bildt.

  That´s it.

  SvaraRadera
 99. Nej, det här är ingen nyhet.

  Samma taktik har använts av andra radikalmuslimska miliser - i Libanon, Irak, Afghanistan, Algeriet.

  Hela poängen med militant islam är offervilja och dödskult.

  Jag uppmanar alla att ta ett steg tillbaks och faktiskt studera de skrifter och manifest (eller nyhetsarkiv) som finns tillgängliga för alla som vill gräva lite djupare.

  Gång på gång understryker man att man "älskar döden" som andra älskar livet.

  Varför tror ni till exempel att Hamas under åratal firat med gatufester och godisutdelning när man dödat judar?

  Det finns tusentals bilder från nyhetsbyråerna som bevisar detta.

  I den här konflikten står två samhällssystem mot varandra som är totalt väsenskilda.

  Att även delar av Europa är på väg att hamna i Israels position har vi redan sett flera exempel på (från mord, terrorattacker och upplopp).

  Jag undrar ifall Frankrike eller ens Sverige skulle visa samma återhållsamhet ifall terrorn blev en daglig realitet?

  Den som väntar får se...

  SvaraRadera
 100. Micke, för helvete!

  Du kommer just nu med tillmälen om folk som jag kan bli stämd för.

  Skärp dig! Sluta beskylla identifierbara personer för saker som du inte kan bevisa.

  Jag vill inte behöva börja moderera denna blogg. Alternativet är att stänga ner kommentarerna. Vilket jag inte vill.

  SvaraRadera
 101. Är det samma fanatiska individer här som hör av sig till Ulf Nilsson? ;)

  http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.1423138/ulf-nilson-det-kunde-vara-sa-annorlunda

  /JohanH

  SvaraRadera
 102. Skärp dig! Sluta beskylla identifierbara personer för saker som du inte kan bevisa

  Jag ska ringa UD i morgon och fråga ifall jag hört räteller om jag fantiserar fritt när jag vid flera tillfällen i intervjuer hört Carl Bildt säga att Hamas måste upphöra med raketbeskjutningen av Israel vilket Erixon havdar att han under tre år tid inte gjort.

  Jag återkommer så fort jag har fått besked.

  SvaraRadera
 103. Micke, du vet precis vad jag menar.

  Att kalla någon betald lögnare är förtal. Och det är inte du utan jag som råkar illa ut.

  Tagga ner. Och plocka fram den där rätt rolige och jävligt vasse Micke som visåg i mellandagarna istället. Han som inte bara gormar.

  SvaraRadera
 104. Det är väl ganska uppenbart att man från svensk sida tonat ned både Hamas ideologiska grund, som är rent nazistisk, och rörelsens rent fysiska verksamhet, som ju täckts av alla större internationella nyhetsförmedlare.

  Varför?

  a) Antisemitism: Skall inte underskattas i Sverige även om den stundtals är sublimerad eller en smula omedveten. De senaste åren visar att den är högst levande inte minst inom journalistkåren som nyttjat flera av de mer kända schablonerna.

  b) Hat mot USA: Kan men behöver inte vara direkt förknippad med punkt a. Del av ett större idékomplex med rötter både i marxismen och i romantikens och 1800-talets tyska (konservativa) reaktion mot liberalism, demokrati och modernitet. Något av en svensk statsideologi. Åtminstone inom vänstern.

  c) Handelspolitiska motiv: Blev tydliga under karikatyraffären.

  d) Rädsla för social oro inom Sveriges gränser: Ett allt för uttalat stöd för Israel skulle väcka många svenska muslimernas vrede (med allt från förlorade röster till våldsamheter som följd).

  e) Värdenihilism: Har att göra med Sveriges långvariga neutralitet. Man vill gärna åsidosätta frågan om gott och ont, rätt och fel, då en sådan diskussion skulle kasta skuggor över Sveriges eget agerande under 1900-talet. Således även en fråga om feghet och självgodhet.

  f) Beundran: Bland i synnerhet en viss kategori av akademiker (religionshistoriker med flera) finns en passionerad beundran för det antimoderna och totalitära draget hos islamismen. Denna inställning ansluter till både punkt a och b.

  SvaraRadera
 105. Om Erixon har missat de tydliga uttalanden av Bildt som du påsåtr dig ha hört, tydliga uttalanden där han "tar avstånd" från Hamas bombardemang av civila i Israel, om erixon inte har hört dem så är han ingen lögnare, möjligen dåligt informerad. För att ljuga så måste man vara medveten om att man far med osanning, det räcker inte med att någon påstår något som du inte gillar.

  Ett exempel;

  det är svårt att tro att Clinton inte ljög när han påstod sig "aldrig ha haft en sexuell relation med den där kvinnan", om någon utför oralsex på en så brukar jag nog kolla upp vem det är, de flesta gör nog det som ex.visrektorn i Polisskolan. Alternativet att Clinton besökt något ställe som erbjuder Glory- Hole-service finns ju i och för sig men hur hamnade då sperman på "den där kvinnans" finaste klänning?

  Bush ljög inte och har bevisligen aldrig ljugit om Irakkriget. Om han trodde på underättelserapporterna, om agenterna trodde att de hade rätt så har ingen ljugit, man tog helt enkelt miste och än vet vi inte ens om det fanns WMD;s i Irak vid tiden för underrätelsernas insamlande. Ändå har Bush beskyllts för lögner av Micke och många , många andra. För att inte stämpla dem som lögnare så får vi helt enkelt anta att de inte följer med i nyhetsrapporteringen så noga, alternativt att de bara följer Svensk medias rapportering, som ju i princip är samma sak.

  SvaraRadera
 106. Kommentar till kommentar ;

  om allt är precis lika bra och som allt annat ( utom då sverigedemokrater) och ingen har rätt eller fel ( förutom Bush, som alltid har fel) så blir ju allt väldigt jämlikt och lika mycket värt (utom Israel då förståss)
  , då råder värdenihilismen

  SvaraRadera
 107. Säga vad man vill om Göran Persson men i Palestinafrågan höll han styvt på en demokratis rätt att försvara sig och sin befolkning mot terrorism.

  Carl Bildts agerande är enligt mitt förmenande ett klart trendbrott mot denna linje. Men moderaterna av idag är inte vad vid var vana vid så jag är egentligen inte förvånad.

  /JohanH

  SvaraRadera
 108. Jag vill bara påpeka att förtal inte förutsätter att anklagelsen är osann. Att utmåla någon som brottslig är förtal och att utmåla någon som klandervärd i sitt levnadssätt är förtal.

  SvaraRadera
 109. Att kalla någon betald lögnare är förtal. Och det är inte du utan jag som råkar illa ut.

  Ok jag var inte medveten om det och jag ber dig om ursäkt.

  Är det nån jag inte vill ge problem så är det dig.Jag ska sluta tjafsa men jag är helt säker på min sak när det gäller Bildt och jag blev ännu mer säker på på att jag har rätt när jag läser på samma blogg som pratar om att "Vänstern vill utplåna Israel". Det är onekligen ett synnerligen märkligt budskap och i sak är hans retorik i dessa fall knappast renare och snyggare äm min.

  SvaraRadera
 110. Här kommer så hela Erixons inlägg ;

  Jag är så trött på dom som påstår att Hamas bara vill skydda sitt territorium. Och att Hamas inte alls vill döda alla judar och utplåna Israel från kartan.

  Deras mål är att utrota judarna och utplåna Israel, det som Irans ledarskap så ofta uttryckt. Och svenska vänstern börjar nu inta samma hållning. Vid demonstration i Göteborg igår uppviglade DN-medarbetaren och Hizbollah-sympatisören Andreas Malm, enligt G-T, de närvarande med löften om en palestinsk seger:

  – När styrkesförhållandena i regionen ändras är det vi som tågar in i Jerusalem, utropade Malm och fick åhördarna med sig.

  Vem tror att en jude har större överlevnadschanser i ett Hamasstyrt Jerusalem än i nazityskland? Bara dårar.

  Det är dags att i klartext säga vad det nu pågående kriget handlar om: ska Israel fortsätta att vara en stat eller ska den utplånas? Var god välj sida.

  slut från Erixon

  Vad i detta är osanning??? Är Inte Andreas Malm företrädare för den svenska vänstern??? "När styrkeförhållandena ändras" kan bara betyda en sak, en militär överlägsenhet, , "när vi tågar in Jerusalem" förutsätter en militär seger. Malm är Hizbollahs/Hamas man i Sverige, därom kan inte något tvivel råda. Hizbollah och Hamas är båda antisemitiska och har alltid så varit och båda rörelserna vilar på samma tankefoster som nazismens anstisemitism. Hizbollah och Hams vill utplåna Israel, uppenbarligen vill deras företrädare i sverige det också, hur skulle han kunna annat??

  SvaraRadera
 111. Och dessutom har du fel Micke.

  Så vitt jag kunnat finna på Bildts blogg har han aldrig fördömt Hamas raketattacker mot civila mål.

  Längre än så här har han aldrig gått:

  (Från Alla Dessa Dagar):

  Allvarligt kring Gaza (mars 1, 2008)

  Sitter i ett rätt övergivet Arvfurstens Palats i Stockholm och försöker få lite kontroll på det allmänna pappersflödet. Vädret utanför sämsta tänkbara.

  De senaste dagarna har sett en betydande upptrappning av våldet kring Gaza med allt större lidande för oskyldiga människor och risker för ytterligare upptrappning.

  Redan i går framförde vi direkt till både den israeliska och palestinska sidan vår djupa oro och manade till återhållsamhet. Såväl attacker mot Gaza som attacker mot Sderot eller Ashkelon i Israel är oacceptabla.

  Utvecklingen visar tydligt att de israeliska försöken att bekämpa Hamas med en tilltagande isolering av Gaza har misslyckats. I stället har raketattackerna intensifierats.

  Och kunniga röster varnar för att en mer omfattande militär operation in i Gaza skulle resultera i en än värre situation - förutom det mänskliga lidande den skulle leda till.

  Det är nu viktigare än någonsin att fredsprocessen drivs framåt. Det är bara ett momentum för fred som kan isolera dem som söker konfrontation - och som kan ge hopp till dem som annars riskerar att också drivas till konfrontation.

  En vapenvila av det ena eller det andra slaget är nu en nödvändighet. En fortsatt upptrappning av våldet kommer bara att ha förlorare.


  Imponerande i sin kraftlöshet och lägg märe till att "oron och förmanandet" riktade sig till bägge parter.

  Dessutom kan man ju lägga märke till att Bildt hade fel. Vapenvilan ledde bara till att Hamas kunde smuggla in ännu fler och mer sofistikerade vapen vilket nu har tvingat fram den rådande situationen.

  Mycket bra gjort av Dick Erixon att våga visa upp regeringens utrikespolitik i all sin nakenhet.

  (Allt Micke behöver göra för att motbevisa mig är att ta fram ett uttlande där Bildt verkligen fördömer Hamas rakteattacker mot Israel.)

  SvaraRadera
 112. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 113. Så vitt jag kunnat finna på Bildts blogg har han aldrig fördömt Hamas raketattacker mot civila mål.

  Du menar att allt som Bildts gör som utrikesminister kanaliseras via hans blogg?

  Jag har aldrig läst hans blogg och jag har mycket svårt att tro att dom intervjuer jag sett och hört med honom av SVT och SR publiceras på hans blogg.


  Allt Micke behöver göra för att motbevisa mig är att ta fram ett uttlande där Bildt verkligen fördömer Hamas rakteattacker mot Israel
  Nej det tänker jag inte leta rätt på åt dig.Jag är färdig med detta och jag har hört honom säga i en intervju innan han reste till Israel för några dagar sedan för att vara med och "förhandla" att en lösning förutsatte att Hamas slutade skjuta raketer mot Israel.

  Det ÄR absurt att den finns människor till höger som ifrågasätter att en svensk utrikesminister från det största högerpartiet INTE skulle ha yttrat något av den karaktären under under tre års tid.
  Fullständigt absurt...men som sagt...det är ert problem.

  Inte mitt.

  Det är inte min höger.
  Varken Bildt eller Erixon.

  Det är er.

  Jag kan också be Dick Erixon om ursäkt för mina yttranden vilket jag härmed gör.

  Hans påståenden om Bildt och påståendet att "Den svenska vänstern (alla vänster om folkpartiet) vill utplåna Israel)
  står dessutom bäst för sig själva utan mina kommentarer.

  Han kan ju diskutera detta med Bildt och dom sossar som han påstår vill utplåna Israel själv nästa gång han stöter på dom.

  Det kan säkert bli hur kul som helst.

  SvaraRadera
 114. Micke,

  Jag förstår att du inte är så intresserad i Bildts göranden och låtanden. (Det har jag full förståelse för.) Men hade du följt hans bloggande hade du vetat att han kanaliserar det mesta han gör via sin blogg - tom så att media oftare får citera uttalanden han gör på sin blogg än de får direkta intervjuer med honom.

  Du skriver: "jag har hört honom säga i en intervju innan han reste till Israel för några dagar sedan".

  Men det var inte det det var frågan om. Erixon frågar "varför Carl Bildt och hans europeiska kollegor inte fördömt våldet under de tre år då Hamas avfyrat 6.434 missiler in över israeliska städer."

  Fördömandet mot Hamas borde ha kommit redan när de första raketerna började slå ner i Sderot när Israel lämnat Gaza.

  Det gjorde det inte.

  SvaraRadera
 115. Det här är en mycket intressant fråga.

  1. Var och när exakt har Sveriges utrikesminister fördömt Hamas?

  2. Var och när exakt har Sveriges regering lyft fram vad Hamas är, vilka ståndpunkter de har, var de fått dem ifrån och vilka metoder de använder?

  Som sagt, det är tydligt att man från svensk sida försöker tona ned det faktum att Hamas är en med nazismen besläktad rörelse. En rörelse som vid sidan av totalitär hjärntvätt, beväpnade barn och nyttjande av rasistisk hatpropaganda hänvisar direkt till Sion Vises protokoll: http://www.palestinecenter.org/cpap/documents/charter.html

  Här ovan angav jag tänkbara skäl därtill.

  Har ni några andra plausibla förklaringar?

  P S Det rör sig alltså om samma rörelse som flera framträdande svenska nyhetsförmedlare visat stor förståelse för. Dessutom under många år. Både på SVT, TV4, DN och Svd arbetar journalister som gjort mycket för att å ena sidan vittvätta det dagliga nyhetsflödet, å den andra teckna smickrande porträtt en organisation som äger en mer eller mindre nazistisk agenda.

  SvaraRadera
 116. Erixon frågar "varför Carl Bildt och hans europeiska kollegor inte fördömt våldet under de tre år då Hamas avfyrat 6.434 missiler in över israeliska städer."

  Och det påstår jag att han under dom tre år som gått adresserat ett flertal gånger i flera sammanhang.

  Jag är fullständigt övertygad att han i sin roll som svensk utrikesminister i en högeregering har påpekat att Hamas raketbeskjutning av Israel MÅSTE upphöra för att en lösning ska vara möjlig och att den är helt oaccptabel.


  Det är märkligt att jag ska behöva vara advokat åt era ledare men å andra sidan så kanske era krav på honom är att han ska kräva att alla palestiner ska dränkas i medelhavet och det kommer han inte att göra.

  Det kan jag garantera.
  Att vara bindgalen är inte ett kriterium för att vara svenskt utrikesminister oavsett var man kommer från politiskt.

  SvaraRadera
 117. Micke!

  Det må så vara att Du är övertygad att Bildt "måste" ha färdömt Hamas. Jag har följt herr Bildts uttalanden och kan inte påminna mig något sådant tillfälle. Det närmsta jag kunde finna var den kommentar från hans blogg som jag postade ovan.

  Därmed får även jag anse den här diskussionen avslutad.

  SvaraRadera
 118. Det är tragiskt med oroshärdar i världen. Om man försöker lyssna själkv utanför mediabruset så hör jag att 1000 palestinier har dödas under 2 veckors strider, detta låter inte i för mig som krig.
  Någon skrev att Gaza var 2*8 km, detta är fel, Gazaremsan är 7*50 km.
  Ni som kommenterar historiska palestina, undantar ofta att nämna att Israel fick 22% av Brittiska palestina 1948, resterande gick till Transjordanien, sedan dess har kartan visserligen förändras men kvarstår är att det redan finns en palestinsk stat - Jordanien.
  Om någon undrar varför det skrivs så mycket om Israel så finns det mer journalister på denna yta än det finns i hela Afrika.

  SvaraRadera
 119. Kommentar: "Både på SVT, TV4, DN och Svd arbetar journalister som gjort mycket för att å ena sidan vittvätta det dagliga nyhetsflödet ..."

  Svd's ledarredaktion har dessbättre en mer nyanserad bild av konflikten. Läser man däremot bland tidningen nyhetsartiklar så liknar den de andra enögda megafonerna.

  /JohanH

  SvaraRadera
 120. En lysande insiktsfull analys av tragedin i DN:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=967&a=871252

  SvaraRadera
 121. från södra Libanon beskjuts Israels civilbefolkning av raketer, Området står under FN;s övervakning. Hur gör FN för att förhindra eskalering av våldet där, där de kan göra en insats???

  SvaraRadera
 122. Micke ;

  Är inte Andreas Malm vänster??

  Är han inte svensk??

  Hans uppdragsgivare vill att Israel ska utplånas, tror du inte han vill det också??

  varför skulle de annars avlöna honom??

  Tror du det var västsvenska Rotary som stod nedanför och hyllade ledare ´malm under anförandet??

  Intressant är i.o.f.s att Malm i en artikel på Newsmill hänvisar till det Bosniska folkmordet, som genom fördes av socialistiska styrkor under 1992-95, enligt en annan av brunvänsterns mer obehagliga och högljudda företrädare, Erik Wijk har det ju knappt inträffat och om det har gjort det så var det hur som helst ingens fel.. i alla fall inte de serbiska socialisternas.

  SvaraRadera
 123. I dagens första Aktuellt-sändning säger Bildt att Israel begått massiva folkrättsbrott. Inte ett ljud om den föregående raketbeskjutningen från Gaza. Aktuelltredaktionen kan ju ha redigerat "selektivt" men man undrar ju.

  En Hamas-höjdare påstår i dagens Svd att Arafat giftmördadades av Israel mm mm.

  Sverige är ett knepigt land ....

  /JohanH

  SvaraRadera
 124. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 125. I dagens första Aktuellt-sändning säger Bildt att Israel begått massiva folkrättsbrott. Inte ett ljud om den föregående raketbeskjutningen från Gaza.  Jo han har pratat om Hamas raketbeskjutning idag på dagens eko.Han nämnde den också i den intervju du pratar om genom att säga att attackerna från BÄGGE sidor måste upphöra.
  Dessutom uttryckte han stor oro över det angrepp som skett mot Israel norrifrån och risken att detta är begynnelsen till ett tvåfrontskrig.

  Summerar man vad han sa så låg emfasen vid önskan om ett omedelbart eldupphör från bägge sidor för att möjligöra förhandlingar och ett slut på civilt lidande.

  För vissa i högern är detta möjligen liktydigt med landsförräderi (det handlar ju inte om Serbien och Bosnien) men för dom flesta normala männoskor är det fullt rimliga krav att ställa på två krigförande parter.  Därefter föjde ett längre reportage från ett ålderdomshem som drabbats av ett nedslag av en raket avfyrad av Hamas.

  SvaraRadera
 126. tror du inte han vill det också??

  Jag tror att jag ska kopiera in dina funderingar om namngivna kvinnliga bloggares lukter som du begåvade världen med i en annan tråd nästa gång du ställer en fråga till mig.

  Du väljer.

  SvaraRadera
 127. du påstår att ytterligare ett inlägg av Erixon är lögn, påvisa vad som är lögn då!!

  Det är fullt möjligt att han Roya, han kan man ju uppenbarligen vara oavsett kön, luktar gott, men åsikterna stinker.

  Ja jag har bett om ursäkt, men du kanske tolkade det som ett mordhot???

  SvaraRadera
 128. du påstår att ytterligare ett inlägg av Erixon är lögn, påvisa vad som är lögn då!!


  Jag påstår ingenting.

  Dick Erixon hävdar på sin blogg i en rubrik att alla i det här landet till vänster om folkpartiet vill att Israel ska utplånas.

  Han skriver i stor stil stota bokstäver "Vänstern vill att Israel ska utplånas"

  Det är svårt att se det som något annat än rent hat och jag föraktar honom för hans användande av den sortens retorik från den plattform han sitter på.
  Med den spridning hans blogg har följer ett ansvar.

  Vad han gör av det ansvaret är motbjudande att se.

  Nu har jag pratat färdigt med dig.
  Jag har inget mer att säga dig.

  SvaraRadera
 129. Hat? Det är väl en åsikt om andras åsikter? Sen är det väl OK att hata andras åsikter men värre om man hatar människorna bakom dem.

  SvaraRadera
 130. Det är ju en ganska påtaglig dubbelmoral i det som pågår nu.

  Var är protesterna från speciellt vänsterflygeln och muslimerna när det kommer till massmorden på civila uförda av självmordsbombare i irak? massmorden under terrormorden i Indien, Bali, Madrid, London, New York?
  när homosexuella hängs i iran? när kvnnor stenas i afghanistan? förföljelse av kurder, kristna och andra minoriteter i arabvärlden?
  etniska utrensningar i nordafrika? arabiska diktatuter?

  märkligt att det bara är Israel det protesteras mot när vi här talat om ett oändligt större antal döda, sårade o.s.v

  eller är palestiniers liv mer värda än dessa människor?

  SvaraRadera
 131. Det rapporteras så i flera ansedda utländska medier. Om det vore helt säkert så hade Israel troligen utplånat dem, men man vet inte med säkerehet, därför står sjukhuset kvar.

  En fenomenal win-win för Hamas: antingen så vågar inte Israel bomba fegisarna eller så skapas hundratals ofrivilliga "martyrer" samt opion mot Israel.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.