2009-02-12

Flera sätt att följa PB-rättegången

Utöver att SVT24 och P3 Nyheter kommer att sända Pirate Bay-rättegången, så kan du följa liverapporteringen på webben på: live.piratpartiet.se

Dessutom verkar #spectrial vara taggen för rättegången bland microbloggarna (Twitter och Bloggy). Sökbart på bl.a. Twitterearch.

Fyll gärna på i kommentarerna om du känner till fler informationskanaler. Det har ju bland annat talats om att saker skall sändas på Bambuser.

Jag tror bestämt att det drar ihop sig till århundradets rättegång...

6 kommentarer:

  1. Enligt Journalisten får man inte sända bild från rättegången:

    "SVT direktsänder ljudupptagningen av hela rättegången via 24 Direkts webbplats. Rättegångsbalken gör det inte möjligt att sända bild från rättegången. I stället kommer redaktionen att lägga upp stillbilder och komplettera med originaldokument."

    SvaraRadera
  2. Hej HAX!

    All info kommer spridas via Spectrialsidan http://trial.thepiratebay.org så det kan vara värt att hålla utkik där, eller lägga in i rssen.

    I samarbete med Bambuser kommer vi sända presskonferensen över internet. Kod för egen inbäddning finns redan nu på Spectrial, när det närmar sig kommer vi också lägga upp en sida typ /bambuser för direktkoll är.

    Bambuser kommer också sända sammandrag av rättegången, på engelska, kommenterat och illustrerat. Allt på samma feed.

    /Marcin

    SvaraRadera
  3. Varför får man inte sända bild från rättegångar?
    Kanske dummaste lagen någonsin.
    Detta kan ju knappast rimma med offentlighetsprincipen.

    SvaraRadera
  4. "Jag tror bestämt att det drar ihop sig till århundradets rättegång... "

    Och med en ganska oproportionerligt liten rättegångssal.

    Anonym: Finns ju andra hänsyn att ta också.

    SvaraRadera
  5. Hmm, om man kör videon genom ett filter så det ser ut som tecknat samt nöjer sig med 10 bilder i sekunden, får man gör det då tro? :)

    SvaraRadera
  6. Nej, Peder, det går inte heller. Det är själva bildupptagningen som inte är tillåten. Man får rita av det som sker, men inte fotografera.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.