2009-02-18

Nu har de blivit skvatt galna

Den franska jätten på upphovsrättsområdet Vivendi (som bland annat distribuerar EMI:s musik på plastbitar) säger nej till ytterligare fiberoptik i infrastrukturen för internet. De menar att sådan bara gynnar fildelare.

Varför inte förbjuda internet helt och hållet? Och datorer?

Sarkonazis, som min tipsare J uttrycker saken.

Länk»

24 kommentarer:

  1. Och tänk bara på allt snusk som far genom de där kablarna...

    SvaraRadera
  2. Den spontana frågan som far genom mitt huvud är "Vem frågade dem om lov över huvud taget, och varför?".

    SvaraRadera
  3. Håller med Falkvinge, vem har frågat dem om lov?
    Hoppas att de som vill dra kablarna har sakt åt dem att gå och skita ner sig!

    SvaraRadera
  4. Ja eller hur. Skvatt galna! Önskar jag var bättre på franska så jag kunde uttrycka mig klarare;
    Ils sont crottes de chiens!

    SvaraRadera
  5. Det är märkligt att just upphovsrättsindustrin får vara remissinstans i sådana här frågor när till exempel Piratpartiet mig veterligen aldrig får den chansen.

    Man vill väl ha frågorna "allsidigt belysta". Eller: Är detta bara ett stort skojeri?

    I just detta fallet är de kanske inte remissinstans men ändå känner de ett behov av att uttala sig? Undrar hur de ville ha samhället om de fick utforma allt? Skulle vägar och bilar få vara kvar?

    SvaraRadera
  6. Ibland springer du lite för fort HAX (dina kommentatorer springer naturligtvis ännu fortare)

    Vivendi äger telekomoperatören SFR. Det känns därför inte helt orimligt att de uttalar sig om huruvida de vill investera i fiber eller inte...Huruvida de har rätt eller inte i detta är en sak men det är deras pengar och deras strategi. Eller skall vi tvinga företag att investera i saker de inte tror på?

    De verkar ju heller inte uttala någon önskan om att förbjuda andra från att investera i fiber

    SvaraRadera
  7. Jag tycker det känns som ett gyllene tillfälle för SFRs konkurrenter isåfall. När någon galning längst upp i pyramiden uttrycker att dom inte vill investera i fortsatt uppehälle utav trafiken så är det ju bara att gå in och knycka kunderna!

    SvaraRadera
  8. Om situationen i Sverige och Frankrike är någorlunda likartade finns det lokala "monopol" där nätoperatörer mutat in ett område där ingen annan får lägga kablar. Ofta ett kommunalt eller halvstatligt bolag som blockerar konkurrensen. Alla andra är hänvisade till att hyra deras kablar. Till rövarpris såklart!

    Detta brukar vara förbehållet stadskärnor eftersom det är dyrt och krångligt att gräva i gatumiljö.

    Ett sätt att öka kapaciteten har israeler kommit på (byggt något som funkar). Man kastar ut den gamla utrustningen och sätter in en modern våglängdsmultiplexande super-burk. 1,6 Tbit i ett par.

    Man kan också blåsa in nya trådar i befintliga rör i vissa fall. Det är aldrig så att man blir utan kapacitet. Det går alltid att bygga runt och får din operatör brist finns andra att beställa från. Marknaden styr rätt bra här.

    SvaraRadera
  9. http://en.wikipedia.org/wiki/Vivendi

    Vivendi verkar inte vara ett företag med en vanlig historia....staten och kapitalet....

    SvaraRadera
  10. Vivendi verkar inte vara ett företag med en vanlig historia


    Och det är mer problematiskt än TPB´s historia?

    SvaraRadera
  11. Även om mina åsikter oftast är diametralt motsatta Mickes så händer det ibland att jag håller med honom.

    SvaraRadera
  12. Tidigare satt Vivendi-chefens fru i Europaparlamentet och skrev många av rapporterna om upphovsrätt.

    C

    SvaraRadera
  13. Att dessa penningstarka intressen springer till kungs (okej, parlament, då) o knackar sina polare på ryggen borde inte förvåna någon.

    "Staaaaaten oooooo Kapitaaaaaalet, dom sitteeeer i saaaamma båååååt"... sett ur den fria markandens perspektiv, ogillas sånt. Men vem fan utom dessa lag- och kapitalpolare sinsemellan hävdar att vi har en fri marknad?

    Det är dags att befria kapitalet/polarekonomin från Staten.

    /LD

    SvaraRadera
  14. Verkar helskevt... varför inte skrota hela den digitala infrastrukturen och rasera hela hierarkin som den är uppbyggd runt ??!

    Undrar om de missade alla legitima (Stimmade och IFPI-korrekta osv) transaktionerna och nedladdningarna som de stora skiv/filmbolagen gör. T.ex payperview, legitim nedladdning av mp3 osv. Men sure thing, de kan väl skrota Blueray, DVD, CD och gå tillbaka till att sälja Vinylskivor. Vore kanske lämpligt för dessa bakåtsträvare.

    SvaraRadera
  15. C, "Tidigare satt Vivendi-chefens fru i Europaparlamentet och skrev många av rapporterna om upphovsrätt."

    Trots tidigare oegentligheter sitter hon fortfarande i EU-parlamentet, hon sitter tydligen också som extra i "Committee on Legal Affairs"

    "The Committee on Legal Affairs and Human Rights plays a major role in promoting the rule of law and defending human rights in the Parliamentary Assembly. It is also responsible for a whole variety of activities that make it, de facto, the Assembly's legal adviser."

    Hon kanske bara glömde läsa allting efter "och". :-()

    //ST

    SvaraRadera
  16. Jag tror vi måste rösta fram sossarna igen. Dom älskar ju FÖRBUD. Det här går inte, ska vi få ha modern teknik också som gör att man kan skicka information snabbare? Helt sjukt.

    Mats

    SvaraRadera
  17. Ja det är ju skillnad på lojaliteter och lojaliteter.


    Vilken är kopplingen mellan Piratpartiet och TBP?


    Kan vi få veta det också i den fria informationens namn eller är det bara viss information som ska vara fritt tillgänglig?

    SvaraRadera
  18. Micke: Ingen koppling överhuvudtaget vad gäller organisationerna. Sen kanske det finns några Piratpartister som använder/fixar med eller gör något annat på siten. Precis som det finns folk inom andra partier som gör saker på sin egen fritid som inte är direkt kopplade till partiet i fråga.

    "Kan vi få veta det också i den fria informationens namn eller är det bara viss information som ska vara fritt tillgänglig?"

    Det är ingen någonsin som har vägrat svara på den eller andra frågor kring PP så vad är det du insinuerar? Är du bara allmänt grinig?

    SvaraRadera
  19. Nja...jag är mest intresserad av att TPB lägger hela leken på bordet så jag vet vad jag ska ta ställning för eller emot.


    Jag vill gärna välja vilka riddare jag ska satsa på utifrån kvalifikationer och inte från projiceringar som andra har.

    SvaraRadera
  20. @ Micke

    Hej pajas! Vad har det med Vivendi att göra? Du kan väl försöka hålla dig till ämnet åtminstone någon gång. Skulle inte förvåna mig om du har någon slags kontakt med underhållningsmaffian.

    Vivendi är ett av de företag som är medlemmar i Antipiratbyrån och vi vet ju alla hur bakåtsträvande och konsumentfientliga de är i den klubben.

    SvaraRadera
  21. Hej pajas! Vad har det med Vivendi att göra? Du kan väl försöka hålla dig till ämnet åtminstone någon gång. Skulle inte förvåna mig om du har någon slags kontakt med underhållningsmaffian

    Tjenare anonyma träskalle.
    Tappat signaturen idag?

    Det jag säger har väldigt mycket med det jag svarar på som är att folk har problem med att Vivendi har lojaliter.

    Vad jag frågar är mot vilka TPB har lojalitet och om jag i den fria informationens namn kan få veta hur deras företag är konstruerat så att jag kan ta ställning till dom på samma sätt som du kan ta ställning till Vivendi.
    Jag vet att det är mycket begärt men det är trots allt en helt rimlig undran.
    Några måste ju ställa den frågan också.


    Skulle inte förvåna mig om du har någon slags kontakt med underhållningsmaffian

    Ha ha ha!!

    Ja alla måste ha en fiende.
    Underhållningsmaffian är ju en lagom okomplicerad sådan.

    SvaraRadera
  22. Micke, "Jag vill gärna välja vilka riddare jag ska satsa på utifrån kvalifikationer och inte från projiceringar som andra har."

    Så Riddaren går före det det Riddaren egentligen fajtas för.

    Intressant.

    "Det jag säger har väldigt mycket med det jag svarar på som är att folk har problem med att Vivendi har lojaliter."

    Folk har inga problem med Vivendis lojaliteter, alla vet att Vivendi gör allt för att rå om sig själva, det är ju liksom deras uppgift.

    "Vad jag frågar är mot vilka TPB har lojalitet och om jag i den fria informationens namn kan få veta hur deras företag är konstruerat så att jag kan ta ställning till dom på samma sätt som du kan ta ställning till Vivendi."

    Väldigt många frågor. Du kan ju se om skatteverket har uppgifter, om nu inte killarnas information duger om att TBP är i stort sett endast ett hobby projekt. Sen att ett par tre också äger företaget som en del av TBP hostas på är ju beside the point, har ingenting med saken att göra (bortsett från att det har med den fysiska praktiska saken att göra.)

    "Jag vet att det är mycket begärt men det är trots allt en helt rimlig undran.
    Några måste ju ställa den frågan också."

    Ibland undrar jag varför jag svarar på inlägg som jag inte gjort, i vissa fall är det ju uppenbart då någon misstar någon, men jag tror aldrig jag blivit varken så schizofren eller börjat lida av storhetsvansinne att jag börjat tro att jag är "vanguard" för alla andra.

    Är det så svårt att acceptera att det är du som undrar, mest för dig själv, helt utan en tanke på vad andra undrar, egentligen?

    //ST

    SvaraRadera
  23. Så Riddaren går före det det Riddaren egentligen fajtas för.

    Ja hörrudu det är ju så här att om riddaren har en svart uniform under rustningen så är det av betydelse i alla fall för mig.
    Det är också ett problem om man hävdar att man bedriver hobbyverksamhet och ideellt arbete samtidigt som det är uppenbart att dom inte gör det.TPB "fajtas" dessutom enligt egen utsago inte för något annat än att få odla sina kunskaper i hantering av länkar.
    Ingen driver en "hemsida" med den trafiken som rekreation.

    Ingen.


    Folk har inga problem med Vivendis lojaliteter, alla vet att Vivendi gör allt för att rå om sig själva, det är ju liksom deras uppgift.

    Jo i den här tråden har folk problem med Vivendi och "staten".


    Sen att ett par tre också äger företaget som en del av TBP hostas på är ju beside the point, har ingenting med saken att göra (bortsett från att det har med den fysiska praktiska saken att göra.)
    .

    Det har i allra högsta grad med saken att göra eftersom bägge företagen tillsammans är det som skapar förutsättningarna för Tpb´s verksamhet.

    Är det så svårt att acceptera att det är du som undrar, mest för dig själv, helt utan en tanke på vad andra undrar, egentligen?

    Nej det är nog så att det finns en hel del andra än mig som undrar om inte kejsaren trots allt är naken.

    Det betyder för den skull inte att vi anser att staten ska ha rätt att göra eftergifter till musikindustrin på beställning.

    SvaraRadera
  24. Ingen driver en "hemsida" med den trafiken som rekreation.

    Ingen.


    Okay. Vad kallar du då Wikipedia? Det är en hyfsat stor sajt som började som ett hobbyprojekt och som fortfarande lever uteslutande på donationer.

    Jag skulle gissa på att Wikipedia har betydligt mer trafik än The Pirate Bay.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.