2009-02-16

Teknikfråga: Liveljud

Är det någon som har grepp på om det finns någon tjänst liknanade Bambuser – men bara för livesändning av ljud? Och som är busenkel att plugga in i en bloggpost?

Det skulle vara kul att kunna livesända och livekommentera en del saker...

7 kommentarer:

 1. Ursäkta, denna kommentar hamnar helt fel... Men, jag har en liten fraga till dig. Detta för att jag tycker du verkar vara en vettig och paläst person och det skulle därför vara intressant att ta del av dina tankar kring mörkläggningen i media kring Liza Marklunds "Gömda-en sann historia". Inte ens 50% är sant, men jag tycker Sverige börjar likna en 50-50 demokrati där medias ansvar med neutral rapportering starkt kan ifragasättas. Är du insatt? Intresserad? Hur ser du i sadana fall pa saken?

  Tack för en intressant blogg!

  Mvh Ines

  SvaraRadera
 2. Shoutcast?

  "... SHOUTcast Radio is a free-of-charge audio homesteading solution. It permits anyone on the internet to broadcast audio from their PC to listeners across the Internet or any other IP-based network (Office LANs, college campuses, etc.).
  # SHOUTcast Radio's underlying technology for audio delivery is MPEG Layer 3, also known as MP3 technology and AAC+. The SHOUTcast Radio system can deliver audio in a live situation, or can deliver audio on-demand for archived broadcasts."

  SvaraRadera
 3. http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=63402

  SvaraRadera
 4. Leif: Verkar inte som man kan lägga in en shoutcast som ett objekt i en webbläsare. Räcker förstås med en länk men alla har inte winamp/itunes.

  SvaraRadera
 5. Googlar man på embed shoutcast så får man x antal träffar och fungerande lösningar, även för talföra bloggare. :-)

  SvaraRadera
 6. Testa med VLC för http-streaming, sen är det upp till användaren att ha nåt vettigt kopplat till mediatypen i sin browser.

  SvaraRadera
 7. Som folk redan påpekat så är SHOUTcast ett bra alternativ, tänker att desto fler som påpekar det, desto större chans är det att du kommer använda SHOUTcast. :)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.