2009-02-01

Tja, vad säger man...

"Själv undrar jag bara:

Vem betalar Alexandersson och hans kompisar. För det de gör kostar pengar. Inte den lede ryssen väl?

Intresset ljuger sällan."

Från socialdemokraten Eva Rundkvist blogg. Hon är irriterad för att jag bråkar med FRA. Länk»

Jag kan lugna fr. Rundkvist med att denna verksamhet är svårt olönsam. De inkomster som finns kommer i nuläget uteslutande från annonser, vilket rör sig om någon tusenlapp i månaden. Vilket nog får ses som rätt blygsamt för en syssla som (med research) tar tid motsvarande en halvtidstjänst.

Men jag vet att socialdemokrater har svårt att förstå att någon gör något utan att få betalt, för den goda sakens skull, för att man tror på något.

Mummel, mutter...

22 kommentarer:

 1. Tja, socialdemokrater är socialdemokrater och har någonstans på vägen tappat förståelsen för det frivilliga engagemanget. Allt ska avlönas "kommunstyle"

  SvaraRadera
 2. Det är nog svårt för personer som fått betalt och tryggad framtid för att "tycka rätt" att förstå att vissa personer drivs av andra saker.


  Lite OT, men andra frivilliga saker som kostar väldigt lite är bojkotter.

  Vi är ett gäng bloggare som tagit fasta på idén som "Svensk Myndighetkontroll" förde fram i fredags.
  den är numera ett facbookevent med namnet "Three week Global media-boycott / 3 veckors global mediabojkott"


  Originaltext - Michael Gajditza:

  "Det är dags att vi konsumenter visar Hollywoodclownerna och deras advokater vad ordet konsumentmakt verkligen innebär.

  Som jag ser det finns här en möjlighet att sända ett kraftfullt budskap till branschen, om alla de som fildelar i landet kan enas, genom att ställa upp på att under en treveckorsperiod inte köpa en enda skiva, film eller spel.
  (min kommentar - Detta event är öppet för alla, inte bara fildelare)

  Detta skulle ge två effekter. Dels naturligtvis en minskad försäljning men det skulle framförallt innebära en tydlig markering av att fildelare faktiskt också köper mycket av det material de laddar hem och provlyssnar.

  Problemet, som jag ser det är att få tillräcklig spridning av tanken.
  För detta ändamål behövs att ni som läser det här och tycker att iden är ok, också hjälper till att sprida budskapet. Går det tillräckligt fort så skulle en köpbojkott kunna påbörjas 090209 och avslutas 090301. "  Listan som enats om än så länge av de första aktivisterna är:

  * Inga inköp av CD-skivor.
  * Inga inköp av filmer.
  * Inga inköp av datorspel.
  * Inga biografbesök.
  * Inget hyrande av filmer.

  http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/event.php?eid=51460545473

  SvaraRadera
 3. VI tidigare signalister i ARMÉN vet att det inte är Henrik Alexandersson som missuppfattat vad signalspaning är, utan att det är den där "kärringen mot strömmen", som hon kallar sig själv, som inte vet ett skit om saken...

  FRA och "avlyssnar-maffian" försöker att omdefiniera ord i bästa Orwellsk anda. De verkar dessutom gå iland med det... Den där "tanten" sväljer med hull och hår!

  SvaraRadera
 4. Jag har en viss sympati för socialdemokratin och hoppas de tar över regeringsmakten efter nästa val, men jag blir skrämd om det skulle vara så att såna här attityder är vanliga i partiet. Har man inte lärt nånting av IB-affären? Så länge sossarna romantiserar spioneriet och lägger sig platta inför uniformerade militärer och icke-uniformerade kvasicivila ämbetsmän så är de tyvärr inte ett dugg bättre än moderaterna som ju åtminstone är öppna med att man skulle vilja bli en del av Nato-gemenskapen.

  SvaraRadera
 5. Om det är någon tröst så får även jag då och då insinuanta förfrågningar/anklagelser om vem som betalar mig för mitt bloggande. Och svaret är förstås: ingen. Det går faktiskt att bedriva socialdemokratisk opinionsbildning och debatt utan att få en spänn för det. Fler borde testa :-)

  SvaraRadera
 6. "Men jag vet att socialdemokrater har svårt att förstå att någon gör något utan att få betalt"

  Betalt? Du menar väl bidrag?

  SvaraRadera
 7. Likaväl som man broderar en tavla kan man väl använda tiden till bloggning?

  SvaraRadera
 8. Jag är inte ett dugg förvånad, det är ju trots allt en sosse..

  Man måste ha en lätt underlig världsbild då.

  SvaraRadera
 9. Det är nog svårt för personer som fått betalt och tryggad framtid för att "tycka rätt" att förstå att vissa personer drivs av andra saker.
  Det tror jag inte.

  Det läggs ut stora pengar på opinionsbildning och det är inte orimligt att ställa sig frågan om "bloggare A" och "bloggare B" har ett definierat uppdrag och en ersättning för det.

  Det folk kallar bloggvärlden är inte isolerat från verkligheten och dom bloggtävlingar som vi ser visar att den mer och mer börjar anta den övriga medievärldens spelregler.

  Det är klart att det finns och det det kommer att finnas bloggar med ett uttalat uppdrag som ersätts i reda pengar.

  Det går att tjäna pengar på internet.Det går att sälja ideer.

  Alltså gör folk just det.

  Det oerhörda i att just att socialdemokrater får lön fattar jag inte.

  Det får man man om man jobbar som städare eller om man arbetar på moderaternas partikansli också.

  SvaraRadera
 10. Nja, nu tycker jag väl ändå sossehatet får tygla sig lite. Konspirationsteorier är ingalunda något socialdemokratiskt attribut och finns väl representerat i alla led skulle jag vilja påstå. Lite rim och reson, tack!

  SvaraRadera
 11. Jag tror Hax missade en av poängerna. Om man, som Rundqvist tror, kan avgöra vem som är finansiär av någons bloggande med utgångspunkt i vad han eller hon skriver om kan vi med anledning av hennes inlägg om Hax dra slutsatsen att det är FRA eller Regeringskansliet som betalar henne för att blogga.

  Intresset ljuger sällan, som Rundqvist säger

  SvaraRadera
 12. Det visar väl tydligt att politiker anser att när folket gjort sitt val under valåret, ja då är det dags att luta sig bakåt och låta de folkvalda sköta landet. Kritik är förbjudet, motstånd nonchalerat och höjer du rösten stämplas du som en bukdocka som styrs av rysk hand.

  SvaraRadera
 13. Då är det skönt att veta att sossarnas partiledare är "starkt kritiska till FRA"
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4302781.ab

  För inte skulle väl Salhinskan gå och säga något populistiskt?

  SvaraRadera
 14. "Men jag vet att socialdemokrater har svårt att förstå att någon gör något utan att få betalt, för den goda sakens skull, för att man tror på något."

  WOW, helt fantastiskt!
  Tack, made my day!

  SvaraRadera
 15. Sossetanten konsultar för Tolgfors och Expo 2010 i Kina på en av högerns PR-byråer.

  SvaraRadera
 16. Den där knappen till höger i bloggen "donate" under rubriken: Sponsra denna blogg, är det nåt sorts skämt?

  SvaraRadera
 17. Oj, inte bara kan alla säga vad de vill; politiker riskerar också att exponera sin egen dumhet. Inte undra på att de vill förstöra internet.

  SvaraRadera
 18. Jag är lite mera generöst lagd. Eva Rundkvist drivs sannolikt av en genuint känd oro att vi (FRAmotståndare för enkelhetens skull) genom framgång i opinionen skall bidra till att försvaga Svriges möjligheter att bedriva underrättelseverksamhet som vi behöver för att skydda oss mot allehanda verkliga (eller oftast fiktiva) hot.

  Vems ärenden hon då går är ju en intressant fråga.

  Att använda sig av en debatteknik där man misstänkliggör motståndarens intentioner genom att insinuera just vems ärenden vederbörande går är förstås ovärdigt. Det kritiserade jag Eva Rundkvist för.

  För den som har den minsta insikt i hur socialdemokratin faktiskt fortfarande fungerar så är anklagelser om att sossar inte förstår själva konceptet ideellt arbete bara löjliga. Partiet bärs faktiskt fortfarande upp av en mängd sådana obetalda idealister.

  SvaraRadera
 19. Micke:

  Som vanligt; jäkligt bra synpunkt.
  Instämmer till fullo.  För övrigt håller väl bloggvärlden nu på att låta sig luras in i gammelmediavärlden; när bloggarna hoppas på att bli prisbelönta av tidningar som Aftonbladet ( och även får lite matchning i Hax blogg) så är naturligtvis risken överhängande att bloggarna anpassar sig till gammelmediernas tänk.

  När bloggvärlden börjar att låta sig prissättas av gammelmedierna då tappas det anarkistiska bort.

  Den enda skillnaden mellan gammelmedier och bloggar blir då att de som jobbar i gammelmedierna har lön - medan bloggarna arbetar oavlönade.

  SvaraRadera
 20. Höjden hade ju varit om ingenting om "Stora Bloggpriset" nämnts i PAPPERSVERSIONEN av Aftonbladet...

  Jag har inte kontrollerat. Den som vet mer kan väl upplysa mig. Däremot såg jag vad som hände om man klickade på "Bästa modebloggare". Jäklar vad de hade sålt annonser i nätupplagan där. Det var ögonfransar och allt :-)

  Birro är visst gångbar som sport-magnet också...

  Smart jippo från Aftonbladets sida...

  SvaraRadera
 21. Hans J:

  Det är väl klart att det är ett enda marknadsföringsjippo av Aftonbladet; ett sätt att även tjäna pengar på bloggvärlden.

  Det sorgliga är att bloggare som redan är kända som bloggare går på det; och sätter sig i AFTONBLADETS panel för att utse bästa bloggare.

  Hoppas det blir sista gången en tidning som Afonbladet - där avlönade journalister sitter och skriver på en nivå som inte är högre än många bloggares - sitter och åker snålskjuts på bloggare som gör samma kvalitetsjobb - men utan lön.

  SvaraRadera
 22. @helena:

  En konsekvens som jag såg det blev att en mycket stor del av bloggandet låg nere i 1-1½ dygn.

  Riksdagsman Karl Sigfrid fick därför nästan inget stöd alls på sin blogg när han försökte peka på den EU-rapport där ThePirateBay olagligförklaras redan innan rättegången startar mot dem den 18 februari.

  Samhället omdanas i en takt så att det känns som om bara något enstaka dygns tystnad från bloggosfären innebär irreparabel skada.

  Det har gått så långt så att det verkar som om det bara är bloggarna som kan rädda oss. Därför finns ansatser till att få bloggarna tystade. Även det fria informationsutbytet i övrigt är hotat.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.